Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Απληροφόρητος ο σύμβουλος της Μέρκελ

Διαβάζω στην Ελευθεροτυπία: 
Υποθηκεύστε νησιά προτείνουν Γερμανοί «σοφοί»
Η Ελλάδα θα πρέπει να ασφαλίσει το χρέος της με τα αγαθά που διαθέτει, όπως τα νησιά, έτσι ώστε να πείσει τις αγορές ότι τα χρήματα που δανείζεται δεν θα χαθούν, αναφέρει ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου IWH, Ulrich Blum στο Reuters.
"Αυτό ακριβώς κάναμε και στη Γερμανία το 1923" προσθέτει για να πείσει ότι πρόκειται για δοκιμασμένη μέθοδο.
Σύμφωνα με τον ίδιο για να μειωθούν τα επιτόκια, τα δάνεια της Ελλάδας πρέπει να "ασφαλιστούν" με πειστικό τρόπο. "Τα δημόσια αγαθά αποτελούν σταθερή ασφάλεια. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση που θα νικήσει τον ψυχολογικό πόλεμο" αναφέρει. "Τα νησιά πάντα θα αξίζουν περισσότερα από τα χρέη της χώρας, έτσι δεν χρειάζεται να πουληθούν" προσθέτει.
Σύμφωνα με τον  ίδιο, με αυτόν τον τρόπο τα δάνεια θα γίνουν φθηνότερα καθώς δεν θα βασίζονται στην εικασία ότι τα χρήματα θα μαζευτούν από φόρους, αλλά θα είναι ήδη υποθηκευμένα.
Όσον αφορά στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους, τα απορρίπτει καθώς υποστηρίζει ότι οι αγορές γνωρίζουν πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να μειώσει το χρέος της πριν το 2014.
Σημειώνεται πως το IWH αποτελεί ένα από τα έξι ινστιτούτα, σύμβουλους της Άνγκελα Μέρκελ. 

Και κάτω από το κείμενο σχόλια αγανάκτησης για την άθλια πρόταση του "Φριτς". Προφανώς ούτε αυτός, ούτε οι αγανακτισμένοι σχολιαστές ξέρουν πως το έχουμε ήδη κάνει με τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση (δια του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου), σύμβαση που ποτέ δεν συζητήθηκε στην Ελληνική Βουλή... 

Και... καλή μας Ελευθεροτυπία... Όταν ο κάθε Φριτς ζητά στη ψύχρα και εν τη αγνοία του να υποθηκευτούν ελληνικά νησιά, δεν εννοεί ασφαλώς τις βραχονησίδες με τις οποίες εικονογραφήσατε το θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου