Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ο φράχτης

του Δημήτρη Βουζουναρά
από την Αυγή

Ο φράχτης στον Έβρο δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από ταξικός. Είναι υποκριτής όποιος υποστηρίζει ότι ο φράχτης χτίζεται για άλλους λόγους, όπως για την προστασία της Τάξης, του Έθνους ή της Χριστιανοσύνης.

Όλα αυτά είναι φούμαρα για να καλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις.

Όλοι εκείνοι που λένε ότι θέλουν να προστατέψουν την Ελλάδα από τους ξένους, στην πραγματικότητα εννοούν από τους φτωχούς ξένους. Γιατί, για τους πλούσιους ξένους, είναι ικανοί να κουνάνε και τα βρακιά τους στην υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων.

Όλοι εκείνοι που λένε ότι θέλουν να προστατέψουν την Ελλάδα από το Ισλάμ, στην πραγματικότητα εννοούν από τους φτωχούς Μουσουλμάνους. Γιατί στους πλούσιους Μουσουλμάνους είναι ικανοί να παραδώσουν, όχι μόνο το Ελληνικό, αλλά και την Ακρόπολη για να γίνει «αξιοποίηση».

Ο φράχτης χτίζεται ενάντια στους φτωχούς και τους εξαθλιωμένους, στων οποίων τη φτώχεια και την εξαθλίωση και εμείς συνεισφέραμε.

Προσωπικά πριν από τον πόλεμο «εξαγωγής δημοκρατίας» στο Αφγανιστάν ούτε που είχα δει πώς είναι ένας Αφγανός. Είναι τόσο παράδοξο που, μετά τον πόλεμο, τους βλέπουμε να παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς; Βοήθησε η Ελλάδα σε αυτόν τον πόλεμο; Βεβαίως και συμμετείχε, στο πλαίσιο ένταξής της στο ΝΑΤΟϊκό έκτρωμα.

Στο μέλλον οι ίδιοι φράχτες σιγά-σιγά θα υψωθούν -όσο η φτώχεια διευρύνεται- και στα κέντρα των πόλεων και στους τόπους κατοικίας της πλουτοκρατίας.

Οι «λαθρο»μετανάστες

Όποιος μιλάει για μετανάστες ή «λαθρο»μετανάστες βάζει φερετζέ στο πραγματικό ζήτημα. Οι εξαθλιωμένοι που σε κάποια φάση της πορείας τους φτάνουν και εγκλωβίζονται στην Ελλάδα δεν είναι μετανάστες. είναι πρόσφυγες. Ακούτε, ακροδεξιά ανθρωποειδή που θέλετε να λέγεστε «λαϊκά και ορθόδοξα»; είναι π-ρ-ό-σ-φ-υ-γ-ε-ς! Πολέμου, πολιτικοί ή και οικονομικοί πρόσφυγες.

Το άσυλο

Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν είναι ούτε νόμος ούτε ρύθμιση για να νομίζει ότι μπορεί να τον αλλάξει το κάθε ανδρείκελο σηκώνοντας το χεράκι του σε κάποια ψηφοφορία -ανάλογης σοβαρότητας με αυτές που ψηφίζονται οι ασυλίες των πολιτικών απατεώνων.

Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν είναι μόνο ιδεολογικό άσυλο, όπως κάποιοι ανιστόρητοι εξυπνάκηδες μπουμπούκοι πάνε να το υποβαθμίσουν.

Το Πανεπιστημιακό Άσυλο είναι κινηματικό κεκτημένο και κοινωνικό συμβόλαιο. Είναι η θεσμική κατάκτηση μιας κοινωνίας που αποφάσισε να μην ξαναμπούν ποτέ και για κανένα λόγο στρατός ή κατασταλτικοί μηχανισμοί σε πανεπιστημιακό ίδρυμα. Είναι η απόφαση μιας κοινωνίας να μην ξαναδεί τανκ στο Πολυτεχνείο. Κάτι που φυσικά δεν περίμενα ποτέ να καταλάβουν και να σεβαστούν ούτε οι δεξιοί ούτε οι φασίστες ούτε οι λαπτοπάκηδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου