Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Όχι άλλα αίματα

σκίτσο του Ηλία Μακρή από την Καθημερινή
του Δημήτρη Χρήστου
από την Αυγή

Δεν ξέρουν πως η κοινωνία θα οργιστεί με αυτό το κωμικό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη SIEMENS; Το ξέρουν. Ξέρουν όμως -επίσης- πως η κοινωνία είναι πολύ καλά (από το μιντιακό σύστημα) εγκλωβισμένη και από όσους αγανακτούν, οι περισσότεροι, κλειδώνονται στα σπίτια τους. Τυχαία λέει ο κ. αντιπρόεδρος πως “όλοι μαζί τα φάγαμε”; Γιατί ομολογούν ξεδιάντροπα πως “όλοι το ίδιο είμαστε”; Διότι δεν υπάρχει αντίπαλο πολιτικό δέος, έτοιμο και ικανό να εκφράσει με πολιτικές θέσεις το ρεύμα της αγανάκτησης των πολιτών απέναντι στην καταστροφική και ανήθικη πολιτική του δικομματικού κατεστημένου που υπηρετεί ανοιχτά τα συμφέροντα των δανειστών. Επειδή οι περισσότεροι δεν θα πάνε να ψηφίσουν, λέτε πως αυτό το χοντρόπετσο σύστημα εξουσίας είναι σε θέση να συγκλονιστεί και να αλλάξει; Όπως συγκλονίστηκε στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές; Όπως για παράδειγμα συγκλονίστηκαν οι Πορτογάλοι που οι μισοί (54% για την ακρίβεια) δεν πήγαν στις κάλπες και εξελέγη πρόεδρος ο υποψήφιος της δεξιάς παράταξης από τον πρώτο γύρο;

ΕΜΕΙΣ τους ξέρουμε καλά, αλλά αυτοί μας ξέρουν καλύτερα. Αν είναι να ματώσουμε, ας ματώσουμε, λένε με επιτηδευμένο βερμπαλισμό ο Γιώργος, ο Ραγκούσης και ο Αντώνης. Σιγά τα αίματα ρε παιδιά! Με το μαλακό. Η μόνη ομολογημένη κατηγορία σε βαθμό πταίσματος, αφορά την... ευγενική προεκλογική χορηγία προς τον κ. Μαντέλη. Όλα τα υπόλοιπα μένει να αποδειχτούν και φυσικά όλοι ξέρουμε πως δεν θα αποδειχτεί απολύτως τίποτα ή στην καλύτερη περίπτωση κάποιες παραβάσεις του πόθεν έσχες για τις οποίες οι κατηγορούμενοι θα κληθούν -κάποτε- να καταβάλουν -κάποιο- φορολογικό πρόστιμο. Ποιος ξέρει, μπορεί σε μια άλλη τροπολογία που θα φέρουν στη Βουλή για διαγραφές χρεών, ως αδύνατον να εισπραχτούν, να κλείσουν και τυπικά όλες οι εκκρεμότητες.

ΗΤΑΝ τόσο μεγάλη η διάθεσή τους για κάθαρση στην υπόθεση, που άφησαν τον βασικό μάρτυρα - κατηγορούμενο Μιχάλη Χριστοφοράκο να φύγει σαν κύριος στην Γερμανία, όπου του είχαν υποσχεθεί πλήρη υποστήριξη, κάλυψη και ασυλία! Ναι, αλλά αυτό έγινε επί δεξιάς. Πράγματι. Επί της νέας διακυβέρνησης “αλλάζουμε τα φώτα της Ελλάδος”, ο κατηγορούμενος Γερμανός πολίτης στέλεχος της SIEMENS HELLAS Φόλκερ Γιούνγκ, που ήταν με περιοριστικούς όρους στην Πάρο, εξαφανίστηκε και την επομένη μέρα βρέθηκε στην πατρίδα του! Οι ελληνικές αρχές επικοινώνησαν με την Ιντερπόλ και μάλιστα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Στις 18 Ιανουαρίου ενημερώνοντας την ελληνική Βουλή ο εισαγγελέας του Μονάχου (καλοσύνη του) δήλωσε ότι το αίτημα για την έκδοσή του «είναι μη επιτρεπτό, γιατί η δίωξη έχει παραγραφεί σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο». Μα δεν θέλουμε να τον δικάσουμε με το γερμανικό δίκαιο. Ας προσέχατε, δεν είπε ο κ. εισαγγελέας του Μονάχου;

ΚΑΙ ΚΑΛΑ, με τη Γερμανία ας πούμε ότι δεν μπορείς να τα βάλεις, αφού σε δανείζει χρήματα για να κρατιέσαι στην εξουσία. Με τον Τσουκάτο, που ο άνθρωπος είναι εδώ και δήλωσε πως συχνά κουβαλούσε μεγάλα ποσά από επιχειρήσεις στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ και πως αυτό μάλιστα είναι συνήθης πρακτική για τα δύο μεγάλα κόμματα, τι έκανες; Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν σε μίζες στην Ελλάδα και αυτοί τελικά κατάφεραν να βρουν τα 200 χιλιάρικα του Μαντέλη! Πράγματι, πρόκειται περί μεγάλου κατορθώματος.

ΑΠΟ ποιον λοιπόν νομιμοποιείσαι να ζητήσεις θυσίες, κατανόηση και υπομονή, όταν εσύ προστατεύεις φανερά και ξεδιάντροπα τους κλέφτες; Υπέστη καμία ζημιά ο κ. Παπανδρέου; Υπέστη ο κ. Βενιζέλος, του οποίου δημιούργημα είναι η συνταγματική πατέντα των πατ κιουτ παραγραφών για τα πολιτικά πρόσωπα; Ντράπηκε -λέτε- ο εκδότης του "Βήματος", που στο κυριακάτικο φύλλο της μεγάλης εφημερίδας του συγκροτήματος δεν είχε ούτε μονόστηλο (!) το σκάνδαλο των παραπομπών; Αντέδρασε μήπως ο κ. Σημίτης για το γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι κατηγορούμενοι της παράταξης ήταν στενοί συνεργάτες του και πρωταγωνιστές επί εκσυγχρονισμού; Είχε ηθικό πρόβλημα η Ντόρα που κατήγγειλε τον δικομματισμό; Το πρόβλημα δεν είναι δικό τους. Είναι απολύτως -όλο- δικό μας.

d.xristou@avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου