Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Οι επικίνδυνοι απεργοί φταίνε!

σκίτσο του Πάνου από το blog του (δημοσιεύθηκε στο Ποντίκι)

Την Τρίτη είχα κάνει μια ανάρτηση με απόσπασμα από την Deutsche Welle που διέψευδε τους τηλεπαπαγάλους που μιλάνε για μαζικές ακυρώσεις και καταστροφή του τουρισμού από τους... απεργούς:
"Τέλος στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού n-tv οι γερμανικοί τουριστικοί όμιλοι διαβεβαιώνουν ότι η απεργία των ιδιοκτητών και οδηγών βυτιοφόρων καυσίμων δεν έπληξε τα οργανωμένα ταξίδια, αλλά μόνον τους τουρίστες που ταξιδεύουν μόνοι τους. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της TUI, της Thomas Cook, της  Alltours Rewe και της Touristik IST δεν έχουν μέχρι στιγμής ούτε μια ακύρωση από τους πελάτες τους που κάνουν τώρα διακοπές στην Ελλάδα."
Την επόμενη ημέρα πάλι στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle υπήρχε νέο κείμενο για το θέμα, αυτή την φορά από τους γερμανόφωνους Financial Times. 

Για να μην λέμε πως μόνο οι έλληνες παπαγάλοι αυτοξεφτιλίζονται...  προσέξτε τον τίτλο των FT, πού ρίχνουν τις ευθύνες αρχικά και πού καταλήγουν αναιρώντας μόνοι τους την προπαγάνδα που αναπαρήγαγαν! Για να δούμε πως, η λοβοτομή και το παπαγαλίζειν δεν είναι ασθένειες μόνο των ελλήνων δημοσιοκάφρων: (πηγή Deutsche Welle)
«Οι απεργίες διώχνουν τους τουρίστες», γράφει η γερμανική έκδοση των Financial Times: «Η απεργία των φορτηγατζήδων τέλειωσε, αλλά οι ακυρώσεις δωματίων δεν αλλάζουν. Οι συνεχείς απεργίες, οι διαδηλώσεις και τα αρνητικά δημοσιεύματα στη Γερμανία κατάφεραν να δώσουν μια ισχυρή γροθιά στον ελληνικό τουρισμό, τον σημαντικότερο οικονομικό τομέα της Ελλάδας. Και όλα αυτά σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται ρευστό, χρειάζεται οικονομική ανάπτυξη.

Πρόσεξε λοιπόν πως "τεκμηριώνoυν" οι FT στη συνέχεια την πρώτη παράγραφο

Συνήθως η Ελλάδα δέχεται ετησίως 14 εκατομμύρια τουρίστες. Το ένα τρίτο εξ αυτών είναι Γερμανοί και Βρετανοί. Φέτος όμως ο αριθμός τους αναμένεται να πέσει κατά 3,5% και ο τζίρος κατά 10%, δηλώνουν οι ξενοδόχοι και διοργανωτές τουριστικών πακέτων.»

Ωπα! 3,5% κάτω οι αφίξεις αλλά -10% ο τζίρος. Τις πταίει; Χα! οι απεργοί φταίνε, ναι! Θα το "δούμε" άλλωστε παρακάτω!...

«Αναμένεται βέβαια η αύξηση των Ρώσων και Ασιατών τουριστών, αλλά ο αριθμός τους δεν πρόκειται να καλύψει το κενό των Βορειοευρωπαίων τουριστών.

Οι Ρώσοι θα ήταν υπερπολλαπλάσιοι αν δεν υπήρχε ακόμα το καθεστώς της βίζας! Αλλά βλέπεις είναι η συνθήκη Σένγκεν στη μέση... Kι η Τουρκία την έχει υπογράψει αλλά οι Ρώσοι τουρίστες πάνε εκεί ΧΩΡΙΣ βίζα! Πως το κατάφερε η Τουρκία και παρακάμπτει τη συνθήκη; Ρωτήστε την! (Γιατί η "ελληνική" κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα; Ααα, υπάρχει καταιγισμός ερωτήσεων στα δελτία των οκτώ προς τους υπεύθυνους... Δεν το έχετε δει; Ούτε κι εγώ, αλλά λέμε τώρα!)  Αλλά, όχι, ξέχασα, οι απεργοί φταίνε...

Πολλά ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων έχουν ρίξει τις τιμές τους μέχρι και 25%, αλλά η αύξηση του ΦΠΑ, που ήταν αναγκαία για τη εξυγίανση των δημοσιονομικών, εκτίναξε τις τιμές στο φαγητό, στα ποτά και στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Να η απόδειξη της ενοχής των απεργών! Τα πολυτελή ξενοδοχεία ρίξανε λέει 25% τις τιμές τους φέτος. Και φυσικά κερδίζουν ε; Δηλαδή πέρυσι που ήταν 25% πάνω κατακλέβανε τον κόσμο! Και είχαν την απαίτηση αφού  τους γδάρανε τα προηγούμενα χρόνια να ξανάρθουνε; Για μαλάκες ψάχνουν οι μαλάκες! Τους φύγανε οι εύποροι πελάτες με την κλεψιά τους... Εξ ου και μέρος της διαφοράς πτώσης αφίξεων και τζίρου... Αλλά όχι, οι απεργοί φταίνε!


Και ναι μεν τα αρπαχτικά ρίξανε τις τιμές 25% κάτω αλλά η καλή μας η κυβέρνηση με την άνοδο του ΦΠΑ και την άνοδο των τιμών σε φαγητό, ποτό, ενοικιάσεις, εξανέμισε την "έκπτωση"! Αλλά είπαμε οι απεργοί φταίνε!

"Πολλοί τουρίστες δηλώνουν ότι όσο είναι στο ξενοδοχείο τα πάντα είναι οικονομικά, μόλις το εγκαταλείψουν και θελήσουν να φάνε ή να ψωνίσουν τα πάντα είναι πανάκριβα.»

Ε, σ' αυτή την τελευταία παράγραφο υπάρχει πλήρης "τεκμηρίωση" της αρχικής. Ποια αισχροκέρδεια, ποια ακρίβεια, ποιες αρπαχτές, ποιο Λαμογιστάν... Οι απεργοί φταίνε! Πάντα! Για τα πάντα! 

Της σηκώθηκε η... φούστα της τουρίστριας
απ' τις τιμές... Οι σάτυροι απεργοί φταίνε!
Άλλωστε στο τέλος της ίδιας σελίδας της Deutsche Welle υπάρχει και η εξής "επιβεβαίωση" της ντόπιας και ξένης φυλής των παπαγάλων: 
"Τέλος στις σύντομες ειδήσεις των εφημερίδων διαβάζουμε σχεδόν σε όλες τις μεγάλες γερμανικές εφημερίδες ότι η Ελλάδα ακριβαίνει ξανά για τους τουρίστες (Frankfurter Rundschau, Süddeutsche Zeitung).

Πρόκειται για είδηση της διαδικτυακής πύλης Holydaycheck.de. Υπολογίζεται ότι η ακρίβεια θα πλήξει περισσότερο τους μεμονωμένους τουρίστες..."


Aλλά οι "αξιόπιστοι" FT παρέδωσαν μαθήματα δημοσιογραφικής ηλιθιότητας και την επόμενη ημέρα. Μεταφέρω πάλι από την ιστοσελίδα της Deutsche Welle  νεότερο κείμενο από τους γερμανόφωνους Financial Times.

Το πρόγραμμα εξυγίανσης εκτιμάται από την πλειονότητα των Ελλήνων ως άδικο, αλλά ταυτόχρονα και ως αναπότρεπτο. Έτσι πολλοί Έλληνες είναι επικριτικοί σε κινητοποιήσεις όπως η απεργία των ιδιοκτητών και οδηγών βυτιοφόρων καυσίμων τονίζοντας ότι πρόκειται απλώς για μια μικρή συντεχνία που είναι συνυπεύθυνη και για τη σημερινή οικονομική αθλιότητα της χώρας.
Ορίστε! Οι φορτηγαζήδες φταίνε για την οικονομική εξαθλίωση της χώρας! Αυτό πιστεύουν οι Έλληνες, το λένε και οι έγκυροι FT... Μιλάμε για πολύ... εγκυρότισσσς άμα λάχει να 'ουμ'... Και γαμώ την... εγκυρότισσσς! 

Αλλά έχουν καλύτερο αμέσως παρακάτω! Όπου η παγκοσμίου φήμης φυλλάδα  ανησυχεί για το μέλλον και τα... ψυχολογικά μας!
 Όμως αυτή τη στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταλάβει τους Έλληνες απάθεια, που είναι το ίδιο επικίνδυνη με τις μαζικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις. 
Επικίνδυνες οι διαδηλώσεις, οι κινητοποιήσεις κι οι διαμαρτυρίες! Η "δημοσιογραφία" ζει ιστορικές στιγμές παγκοσμίως! Και η ταχεία παλινδρόμηση της χειρός επί του βασιλέως των σκελών του δημοσιοκάφρου των FT οδηγεί επιτέλους στον οργασμό:
Αυτό θα ήταν μοιραίο, διότι η τομή, η νέα αρχή, η ανάκαμψη που θέλουν να προκαλέσουν οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι δυνατόν να δρομολογηθεί με απαθείς πολίτες. Επομένως δεν είναι καθόλου καλό σημάδι που μειώνεται συνεχώς ο αριθμός εκείνων που προσέρχονται στις κάλπες ή που ψηφίζουν άκυρο. Από τις τελευταίες εκλογές, τον Οκτώβριο του 2009, αυξήθηκε το ποσοστό των Ελλήνων που δεν ψηφίζουν από 8% σε πάνω από 30%."
 Λοιπόν, μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009, είχαμε κι άλλες εκλογές και η αποχή πήγε από το 8% στο 30% κατά τους έγκυρους FT!!!  Ναι καλέ, τι πάθατε, δεν θυμάστε; Είχαμε κι άλλες εκλογές στις οποίες προσήλθαν λιγότεροι από του Οκτώβρη! Πως λέμε χιλιάδες ακυρώσεις λόγω απεργιών; Ναι, ένα τέτοιο πράγμα! Τώρα το ό,τι εγώ δεν θυμάμαι άλλες εκλογές μετά τον Οκτώβρη, σημαίνει πως ή δεν τις πήρα χαμπάρι ή δεν έγιναν κι οι έγκυροι FT απλώς λένε μαλακίες! Αλλά αποκλείεται να λένε μαλακίες οι FT! Οι φορτηγατζήδες και οι απεργοί φταίνε που έκρυψαν τις εκλογές και τους καταγγέλω δημόσια!

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα οι "έγκυροι" FT να συγκρίνουν εκλογές με δημοσκοπήσεις. Αλλά ακόμα κι αν κάνουν τέτοια τεραστοηλιθιότητα... Στις εκλογές του Οκτώβρη ψήφισε το 70,92% (2,64% λευκό, άκυρο) οπότε το συνολικό ποσοστό αυτών που δεν προσήλθαν ή ψήφισαν άκυρο, λευκό φτάνει το 31,72%. Που το βρήκαν πως ήταν μόλις 8%; Εκεί που βρήκαν προφανώς πως οι επικίνδυνοι απεργοί κατέστρεψαν τον ελληνικό τουρισμό!


Της έγκυρης δημοσιογραφίας το κάγκελο λέμε!

-Να βρε παιδάκι μου! Για να μην λέμε πως μόνο οι έλληνες παπαγάλοι αυτοξεφτιλίζονται... Επιτέλους, έκανα κι εγώ μια ανάρτηση θετική για τις τηλεκατίνες μας, τους τηλεπαπαγάλους μας, τα αρπακτικά και τ' άλλα ζώα των δελτίων... 


18 ευρώ η ξαπλώστρα στην Πάρο, είπαν στο Alter ,  
2 ευρώ το μπουκαλάκι το νερό στην Εύβοια
και 3,5 ευρώ ο χυμός life
...
στο 5,5% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο 
έναντι του 0,6% πέρυσι ίδια εποχή (Ποντίκι)! 


Είδατε επικίνδυνοι απεργοί; Εσείς φταίτε!

Παλιοφορτηγατζήδες που στεναχωρήσατε τον Καψή και τον Λιάρο, παλιοναυτεργάτες που σοκάρατε τον Νεφελούδη (της Δημοκρατικής Αριστεράς βεβαίως-βεβαίως) με το μάτι σας που γυάλιζε, παλιοαρχαιοφύλακες που δεν θέλετε να δουλεύετε τσάμπα, αλλά έννοια σας και ο κύριος Σοφιανός του Βήματος σας κατέταξε στα ακάρεα και θα σας φλιτάρει...(καλά, αυτός έσπασε κάθε ρεκόρ, την Τετάρτη έγραψε πως εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες έχασαν μέρος των διακοπών τους ή τις ακύρωσαν λόγω της απεργίας)   και παλιοδεητζήδες που βγάλατε από τα ρούχα της την Φωτεινή Πιπιλή... 

Ε, τι θέλετε; Να βάλω link με τη Φωτεινή Πιπιλή εκτός ρούχων; Μπρρρρ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου