Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Πολίτες χωρίς σάλιο...

Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη (Ελεύθερος Τύπος, 25.11.2010) (πηγή)
της Αντριάνας
από το Ποντίκι

Η Ελλάδα μπορεί να μην χρεοκόπησε ακόμη, αλλά οι πολίτες της τελικά τα κατάφεραν... Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς και των καταναλωτικών οργανώσεων 150.000 περίπου δανειολήπτες θα ενταχθούν στο νόμο περί "Ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων". Τα χρέη της πλειοψηφίας των οφειλετών αφορούν δάνεια, κυρίως στεγαστικά και σε μικρότερο βαθμό καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες.

Την ίδια ώρα το Νοέμβρη του 2010 έφτασαν τους 773.344 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στις λίστες του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Οργανισμός. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι πάνω από 100.000 άνεργοι σε όλοι την Ελλάδα κατέθεσαν ,τις πινακίδες κυκλοφορίας των Ι.Χ. τους, λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της για όλα αυτά... Που πληρώνουμε δηλαδή, τη δική τους πολιτική, τα δικά τους ρουσφέτια και τις δικές τους μαύρες τρύπες, ενώ έχουν έτοιμη -σε χαμηλούς τόνους και με το κατάλληλο ύφος- και μια αποστροφή για τα νέα μέτρα που ενδεχομένως μπορεί να χρειαστούν, για μας ξετινάξουν τελειωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου