Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Βγήκε ξανά σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο...

(πηγή)
"Με χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ έγινε η απόβαση" λέει ο φαρδύς-πλατύς τίτλος της εφημερίδας του Μπόμπολα. (Έθνος)

Και αρχίζει η περιγραφή της "απόβασης" (!!!) που στόχο είχε "την πολιτικοποίηση των αιτημάτων τους. Να «πάρουν χαρτιά» όλοι οι μετανάστες εντός της Ελλάδας!" (!!!) κατά τον κύριο Κώστα Νικολαΐδη που υπογράφει το άρθρο! Και μετά αρχίζει η παράθεση "στοιχείων" κατά τον γνωστό ασφαλίτικο τρόπο, που υποτίθεται τεκμηριώνει τον κραυγαλέο τίτλο: 
"Τα ναύλα έφτασαν τα 3.525 ευρώ και την ομαδική κράτηση ανέλαβε η Ι.Π. από τα Χανιά -γιατρός στην πόλη. Ηταν μαζί τους στο πλοίο μέχρι τον Πειραιά, όπως και άλλοι Ελληνες από την πόλη των Χανίων. Σύμφωνα με τη λίστα των επιβατών -που έχει στη διάθεσή του το «Εθνος της Κυριακής»- ανάμεσα στους επιβάτες και στη λίστα που καλύπτει η ομαδική κράτηση, ήταν ο Χ.Μ. από το Φόρουμ Μεταναστών Χανίων, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστόν εν συνεχεία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα της Νομικής.
Εντονη δράση
Εις εξ αυτών επίσης (από την Κρήτη, ο Φ.Μ.) προέρχεται από τη Νεολαία του Συνασπισμού και ήταν υποψήφιος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ο Χ.Κ. συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στη λίστα ακόμη μια κυρία από το Φόρουμ Μεταναστών στη Δυτική Κρήτη, όπου αριστερά σχήματα και ΜΚΟ εδώ και χρόνια έχουν έντονη δράση και δίκτυο επαφών στην Αθήνα (με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ)"
Παρόντες Σερίφης, Σκυφτούλης
Από τις πρώτες μέρες της κατάληψης στο κτίριο της Νομικής εμφανίσθηκαν ο Γιάννης Σερίφης και ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης. Ταυτόχρονα άρχισε από ομάδες αντιεξουσιαστών ένα κίνημα συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας. Μάλιστα, από το απόγευμα της Πέμπτης υπήρξε σχετική κινητοποίηση και κάλεσμα για συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ο συντονιστής Γιαννόπουλος
Εδώ και πολλά χρόνια είναι ενεργό μέλος του Δικτύου για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Συμμετέχει στη «Ρόζα», συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, και δίνει το «παρών» σε όλες τις συγκεντρώσεις και διεκδικήσεις για τα δικαιώματα των μεταναστών. Είναι μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης που συνέδραμε τους μετανάστες στο κτίριο της Νομικής.

Οι «πυροσβέστες»
Οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Δρίτσας και Λαφαζάνης, ανέλαβαν την πρωτοβουλία το δραματικό βράδυ της Πέμπτης
να βοηθήσουν ώστε να μην εμπλακεί η αστυνομία και να αποχωρήσουν ειρηνικά οι μετανάστες. Συμμετείχαν στις συζητήσεις που είχε ο εισαγγελέας με εκπροσώπους των μεταναστών και τις πρυτανικές αρχές.
Ε, ναι! O Κώστας Νικολαΐδης, πάει για Πούλιτζερ. Και δικαίως! Μετά από αυτή τη συγκλονιστική αποκάλυψη για την "απόβαση" που έγινε με "χορηγία" του ΣΫΡΙΖΑ. Τώρα γιατί λέει μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο δαιμόνιος ρεπόρτερ μάλλον θα σκέφτηκε πως αφού  εντόπισε ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ (έχει μέλη ο ΣΥΡΙΖΑ;) και έναν από τη νεολαία Συνασπισμού, ε, αυτοί θα τα βάλανε τα λεφτά, γιατί ο ένας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η... "κυρία από το Φόρουμ μεταναστών Κρήτης" δεν έχουν τόσα πολλά λεφτά... Η γιατρός όμως; Αυτή δεν πρέπει να έχει περισσότερα; Χμ... Μυστήριο!

Ο διάδοχος της Νικολούλη καταγράφει μάλιστα το συγκλονιστικό και απίστευτο πως "αριστερά σχήματα και ΜΚΟ εδώ και χρόνια έχουν έντονη δράση και δίκτυο επαφών στην Αθήνα (με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ)". Καλά, ανατρίχιασα!Ποιος το περίμενε; Δίπλα στους μετανάστες όλοι αυτοί οι συνωμότες -βέβαια όχι και τόσο προσεκτικοί αφού "κατά την ομαδική κράτηση στο πρακτορείο των Χανίων δόθηκε πλήρης λίστα με τα ονόματα -και- των μεταναστών".

Εγώ προσωπικά έχω συγκλονισθεί με την αποκάλυψη του δημοσιογράφου και της εφημερίδας του Μπόμπολα! Εγώ φανταζόμουνα πως συμπαραστάτες και δίπλα στους μετανάστες θα ήταν  στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, της Χρυσής Αυγής, και κυρίως της Μπακογιάννη, και του Κουβέλη. Αυτούς περίμενα, αλλά ευτυχώς υπάρχει η σωστή δημοσιογραφία που αποκάλυψε τη μεγάλη αλήθεια:

Την ΑΠΟΒΑΣΗ την διοργάνωσαν ένας του ΣΥΡΙΖΑ, ένας της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ένας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και -προσοχή εδώ!- ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και ΜΙΑ ΓΙΑΤΡΙΝΑ (ήθελε να γράψει πως είναι και ξανθιά δίμετρη και σε εξετάζει τόπλες αλλά του είπανε πως παραπήγαινε και το έσβησε από το"ρεπορτάζ")! Άσε που μετά "εμφανίσθηκαν" και οι "Σερίφης, Σκυφτούλης και "ομάδες αντιεξουσιαστών"! Ανήκουστο!

Βέβαια ήταν και πολλοί-πολλοί άλλοι και στο πλοίο και στη Νομική, αλλά η ασφάλεια δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία... 

Ωχ... έκανα λάθος. Είπα η "ασφάλεια", ενώ ήθελα να πω ο "δημοσιογράφος"... 


5 σχόλια:

  1. Χωρίς διαχωρισμούς άσπρο μαύρο θα ήθελα να μας πεις τι ξέρεις εσύ (και άσε τον δημοσιογράφο του Εθνους). Ποιος οργάνωσε την μετακίνηση των μεταναστών; Ποιος τους πλήρωσε τα εισιτήρια; Ποιος τους οδήγησε στη Νομική; (Μη μου πεις ότι τα κάνανε μόνοι τους γιατί θα γελάσουνε κι οι πικραμένοι). Ας ξεχάσουμε λοιπόν το προβακατόρικο Έθνος και ας μάθουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ από σένα. Περιμένω συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι αφορισμούς και αοριστίες. Οι ερωτήσεις είναι συγκεκριμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω το "ανώνυμος" αλλά τέλος πάντων. Ελπίζω να μην είσαι ο γνωχτός με τα ακροδεξιά συνθήματα... Λοιπόν...

    Δεν ξέρω καμμιά αλήθεια και μάλιστα με κεφαλαία. Αλλά όσο μου επιτρέπει το φτωχό μου το μυαλό θα σου απαντήσω...

    "Ποιος οργάνωσε την μετακίνηση των μεταναστών; Ποιος τους πλήρωσε τα εισιτήρια; Ποιος τους οδήγησε στη Νομική; (Μη μου πεις ότι τα κάνανε μόνοι τους γιατί θα γελάσουνε κι οι πικραμένοι)."

    Ξέρεις πως πριν 1,5 χρόνο 25 εργάτες μετανάστες πάλι στα Χανιά κάνανε απεργία πείνας με τα ίδια αιτήματα και -φρέσκο φρέσκο τότε το ΠΑΣΟΚ- δικαιώθηκαν;
    Με αυτό ως προηγούμενο γιατί πρέπει ντε και καλά κάποιοι να τους οργάνωσαν; Μήπως γιατί δεν μπορούν μόνοι τους επειδή είναι λιγόμυαλοι, μετανάστες, δεν έχουν κουλτούρα -κατά την Νταλάρα- ανίκανοι, τι;
    Εννοείται πως -υποθέσεις κάνω- θα τους βοήθησαν αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι των Χανίων στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Που είναι το παράξενο, που είναι το μεμπτό σε αυτό;
    Άνθρωποι που δουλεύουν 5-15 χρόνια εκεί είναι, και παρά το ότι κάνανε ό,τι τους ζήτησε το ελληνικό κράτος το 2005 για τη νομιμοποίησή τους, ακόμα είναι χωρίς χαρτιά.
    Ποιο είναι λοιπόν το θέμα του Έθνους και των τηλεοπτικών πολυβολείων; Το δίκαιο των αιτημάτων τους ή να παρουσιάσουν ως συνωμοσία περίεργη και μυστική και σκοτεινή κι ότι άλλο σκαρφίζονται για να αλλάξουν το θέμα της απεγνωσμένης κραυγής τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, αν μου απαντήσεις... Για κάνε και κανένα σχόλιο για την "δημοσιογραφία" του τύπου παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλο βοηθώ κάποιον ο οποίος αποφασίζει να δράσει σε γνωστό πεδίο και άλλο στις πλάτες του κάνω πολιτική για να π.χ. εξωθήσω την σύγκρουση Πολιτείας Πανεπιστημίου με κίνητρο το άσυλο. Οι αγώνες που θελουν να πετύχουν στόχους έχουν σχεδιασμένη πολιτική και δεν είναι κινήσεις θυμού και προσωπικών στρατηγικών. Αυτοί που οδηγήσανε τους μετανάστες στη Νομική και παίξανε κορώνα γράμματα το άσυλο και την αποτροπή του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας είναι το λιγότερο σεχταριστές. Όσο για το άρθρο του δημοσιογράφου του Έθνους είναι κατάπτυστο όπως τα περισσότερα άρθρα των εφημερίδων που έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς παραπληροφόρησης. Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση και καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το άσυλο ανηκη σε όλο τον λαό, και άν θυμάσται η π΄ρωτη απεργία μετά την δικτατορία είχε γίνει σε ένα εργοστάσιο και ανάμεσα στους εργάτες ήταν και 60 πακιστανή συναδελφοί τους, διαδήλωσαν και στο τέλος κέντρο αγώνα τους ήταν το πολυτεχνείο...κάνανε κατάληψη όλοι μαζί. και δεύτερων συμφωνώ με τον ρήγα, τι είναι η μετανάστες χαζοί?δεν μπορούν να αγωνιστούν για τα δικαιώματα του? η μετανάστες ζήτησαν την βοήθεια κάποιον ανθρώπων, και συλλογηκοτήτων να τους υποστηρίξουν στον αγώνα αυτόν που κάνουν 26 μέρες τώρα. και αυτοί αποφασήζουν για τον τρόπο διαξαγωγής του αγώνα τους, που είναι αγώνας όλων μας.αφου δεν ξεσηκώθηκε ο ίδιος ο έλληνας που χρόνια τωρα τον ξεζουμήζουν (με την αδειά του φυσικά)και αυτός με την σειρά του ξεζούμηζε τους μετανάστες χωρίς η μέ χαρτιά, ξεσηκώθηκαν αυτόι που είναι πάντα στο περιθώριο και στην εξαθλίωση..." Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος .Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα ,αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ... " Μπέρτολ Μπρεχτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή