Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ο Λοβέρδος θέλει επιστροφή στη χούντα!

Μπράβο στην ΠΑΣΚΕ για τη συνέπεια!*
από το ΠΡΙΝ (30/7/10)

Σαν χθες κατέρρεε η χούντα. Τριάντα έξι χρόνια μετά, ο υπουργός Εργασίας του ΔΝΤ, Ανδρέας Λοβέρδος, θέλει να βάλει «στο γύψο» τις συλλογικές συμβάσεις, όπως ακριβώς έκανε η δικτατορία των συνταγματαρχών! Άφησε για λίγο το ρόλο της κλάψας για τη σφαγή μισθωτών και συνταξιούχων που ο ίδιος οργανώνει, και υποδύθηκε στη Βουλή το ρόλο του πολιτικού τραμπούκου κατά των συνδικάτων που αγωνίζονται για αυξήσεις πάνω από την εθνική συλλογική σύμβαση της μίνι τρόικας ΓΣΕΕ, ΣΕΒ και ΔΝΤ.

Απείλησε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα απαγορεύει κάθε κλαδική ή επιχειρησιακή σύμβαση η οποία θα κινείται πάνω από το πάγωμα μισθών για το 2010, πάνω από το 1-1,5% για το 2011 και 2012 και δεν θα είναι τριετούς «εργασιακής ειρήνης», όπως επιτάσσει το μνημόνιο της μεγάλης τρόικας κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον τίτλο του συνταγματολόγου καταργώντας πραξικοπηματικά ακόμη και το αστικό τους Σύνταγμα που ρητά προβλέπει ελευθερία στις συλλογικές συμβάσεις. Θα πρέπει δικαίως να του απονεμηθεί ο τίτλος του... συνταγματοφάγου!


Πέρα από τον Λοβέρδο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η εξέλιξη αυτή είναι κόλαφος κατά του Παναγόπουλου και των ηγεσιών της ΓΣΕΕ, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, οι οποίες υπέγραψαν το μνημόνιο με τη μορφή εθνικής συλλογικής σύμβασης, στο όνομα της... προστασίας των συλλογικών συμβάσεων. Σε λίγες ημέρες, η υποτιθέμενη νίκη τους μετατράπηκε σε Βατερλώ της τακτικής τους. Αποδεικνύεται ότι η πολιτική προσαρμογής του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στο μνημόνιο και γενικά στην αστική πολιτική, όχι μόνο δεν σταματάει, αλλά ανοίγει διάπλατα τους δρόμους για περαιτέρω χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου και του εισοδήματος των εργαζομένων.

Μόνο με ανεξάρτητο, ταξικό και ενωτικό αγώνα ενάντια στη ΓΣΕΕ, για την ανατροπή του μνημονίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, μπορεί το εργατικό κίνημα να αποσπάσει νίκες και στις κλαδικές - επιχειρησιακές συμβάσεις, καταργώντας στην πράξη το μνημόνιο. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι δυνάμεις των ταξικών Πρωτοβάθμιων Σωματείων, προετοιμάζοντας μεγάλη ανεξάρτητη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης.


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 


*Ένα αστείο κάναμε, μη βαράτε! Την αφίσα βρήκε ο antistachef και είναι απ' τoν Μάρτιο του 2007. Τότε που η κυβέρνηση της ΝΔ -σε... αντίθεση με αυτήν του ΠΑΣΟΚ σήμερα- κατεδάφιζε... Φαντάζομαι πως ο Παναγόπουλος και οι άλλοι εργατοπατέρες της  ΠΑΣΟΚικής εταιρείας κατεδάφισης κοινωνικών κι εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, θα την έχουν ακόμα αναρτημένη σε κάποιο τοίχο τους... 

3 σχόλια:

  1. O Λοβερδος ειχε τολμησει να ψελλισει στη τηλεοραση,"ΜΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΔΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ" για να δικαιολογησει τη μη υποχρεωτικη ψηφιση του απο 180 βουλευτες,αλλα απο 151,
    αν δεν ειναι διεθνης συμβαση,τοτε τι ειναι?
    δυστυχως,δεν ειναι αγραμματοι..αλλα υποκριτες κ τσαρλατανοι,αν κ το τσαρλατανοι ειναι επιεικης χαρακτηρισμος για
    αυτους που σου ξεπουλουν τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αθροίσεις όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία χρόνια, έχεις ένα θαυμάσιο κατηγορητήριο για έσχατη προδοσία και πολλά κεφάλια θα πρέπει να πέσουν.
    Όλα αυτά αν ο λαός δεν είχε υποστεί λωβοτομή από τα τηλεοπτικά κανάλια, φυσικά. Για την ώρα, ο καθένας μας γλείφει μόνος τις πληγές του...
    Καλό μήνα, φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Celin αν σκεφτείς πως ζούμε στη χώρα που διδάσκουν συνταγματικό δίκαιο Λοβέρδος και Βενιζέλος, οικονομία ο Αλογοσκούφης και φιλοσοφία ο Γιανναράς, είναι να βγάζεις διαβατήριο και όπου φύγει-φύγει για οπουδήποτε!

    Λωτοφάγε αυτό με τη λοβοτομή ξαναπέστο! Μόνο που πιστεύω πως είναι εθελούσια... Δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχει ακόμα έστω κι ένας ή μία που πιστεύει όσα προπαγανδιζουν τα τηλεοπτικά τανκς. Απλά θέλανε να κάνουν πως τα πιστεύουν τα χρόνια των παχιών αγελάδων... Τώρα που το γάλα τέλειωσε, ή μάλλον όπως το έλεγε ο Κάιζερ, τώρα που μας κλέβουν την αγελάδα για να μας πουλάν το γάλα της, είμαι περίεργος πόσο ακόμα θα πείθουν τους εαυτούς τους να... πείθονται πως κάπως-πως θα την βγάλουν καθαρή...

    Καλό μήνα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή