Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Έκαστος εφ' ω ετάχθη

από την Αυγή

Απορούν και εξίστανται διάφοροι προβεβλημένοι αρθρογράφοι και τηλεσχολιαστές των μνημονιακών ΜΜΕ, που η "Αυγή αντιτίθεται" στη "φυλάκιση για 1 ευρώ χρέος", όπως διαφημίζει η κυβέρνηση τη νέα επικοινωνιακή φούσκα που ξεκίνησε μετά τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά της φοροδιαφυγής. Άλλοι πάλι σχολιαστές εξανέστησαν και για την αρνητική στάση της εφημερίδας (και της αριστεράς εν γένει) στον φράκτη του Παπουτσή.

Η έκπληξη των επικριτών έχει να κάνει με το γεγονός ότι η "Αυγή", "μια εφημερίδα της αριστεράς", λέει αυτά τα πράγματα. Τα δύο θέματα δεν αθροίζονται βέβαια, αλλά μπορεί κανείς να ανιχνεύσει μια κοινή αφετηρία στην κριτική: Η "Αυγή" και η αριστερά έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία στα θέματα αυτά, της φοροδιαφυγής και των μεταναστών. Αυτήν ακριβώς την καλή μαρτυρία την οποία στερούνται τα Μέσα για τα οποία εργάζονται οι συνάδελφοι. Διότι ήταν αυτά που κατάπιαν την περαίωση, έπαιξαν με τους "γιατρούς του Κολωνακίου", για να τους ξεχάσουν αμέσως μετά, που χαιρέτισαν τις ρυθμίσεις για τον ανεξέλεγκτο επαναπατρισμό του μαύρου χρήματος, που θεωρούν επιβεβλημένη τη μείωση των φόρων για τους πλουσίους. Είναι οι ίδιοι που μιλούσαν πέρυσι για 3 εκατομμύρια μετανάστες στην Ελλάδα, που έδωσαν και δίνουν προβεβλημένο και έγκυρο βήμα στους κήρυκες του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Είναι οι ίδιοι που έλεγαν και λένε ότι "τουλάχιστον αυτή η κυβέρνηση (σε αντίθεση με τον τεμπέλη Καραμανλή) δουλεύει". Α ναι; Και τι δουλειά κάνει; Τα κάνει σωστά ή λάθος; Υποχρεώνεται ή λειτουργεί αυτόνομα; Το θεωρητικώς επιδιωκόμενο αποτέλεσμα μιας πολιτικής δεν δικαιώνει τα μέσα που εφαρμόζονται, ούτε αρκεί η ενασχόληση με το θέμα για να νομιμοποιήσει τον κάθε παραλογισμό: Μια κυβέρνηση που έχει οργιάσει υπέρ των "θεσμικών" φοροφυγάδων και ταυτόχρονα έχει κηρύξει στάση πληρωμών και δεν δίνει ούτε επιστροφές φόρων ούτε επιστροφές ΦΠΑ, όταν λέει ότι θα στέλνει στη φυλακή όσους χρωστούν στην εφορία ή λέει ψέματα ή επιχειρεί να κατατρομοκρατήσει τους μικρούς οφειλέτες για να μην μιλάνε για τους μεγάλους.

Όποιος θέλει μπορεί να στρουθοκαμηλίζει όσο βαθιά τού επιτρέπει ο σβέρκος του. Όποιος το κρίνει επιβεβλημένο, μπορεί να στρατεύεται υπέρ του Μνημονίου ή να καλοβλέπει που ο Παπουτσής θα μας κλείσει γύρω - γύρω με κοτετσόσυρμα για την ασφάλειά μας. Εμείς πάλι, όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου