Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ένα σκληρό βίντεο, μια σκληρή αλήθεια

της Βάλιας Μπαζού
από το Ποντίκι

Το βίντεο περιέχει πολύ σκληρά πλάνα και αποκαλύπτει τις βάρβαρες συνθήκες κάτω από τις οποίες συνεχίζονται να γίνονται παρανόμως δοκιμές εντομοκτόνων και φυτοφαρμάκων σε σκύλους και γάτες.

Τα πειράματα γίνονται ακόμα και με ληγμένα φάρμακα, ενώ όπως θα δείτε εξαιρετικά βάρβαρη είναι και η συμπεριφορά του προσωπικού που δεν είναι εξειδικευμένο.

Το βίντεο γύρισε συνεργάτης της αμερικανικής φιλοζωικής οργάνωσης PETA, ο οποίος εργάστηκε επί 9 μήνες στο εργαστήριο πειραμάτων PLRS, που βρίσκεται καλά κρυμμένο σε αγροτική έκταση στη Βόρεια Καρολίνα και πληρώνεται από φαρμακευτικές εταιρείες για τον έλεγχο των εντομοκτόνων και άλλων χημικών ουσιών. Όπως καταγγέλλει η ΡΕΤΑ εταιρείες όπως η Bayer, η Eli Lilly, η Novartis, η Schering-Plough (νυν Merck), είναι μερικές από τις εταιρείες που συνεργάζονταν με το PLRS για πειράματα σε ζώα.

Η προβολή του βίντεο έγινε πριν από 4 μήνες και συνδυάστηκε με επίσημη καταγγελία της PETA στο USDA (United States Department of Agriculture), το οποίο τελικά έβαλε λουκέτο στο εργαστήριο πειραμάτων και απελευθέρωσε περισσότερα από 200 σκυλιά και 50 γάτες.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι τα πειράματα είναι πλέον άχρηστα και συνεχίζονται μόνο και μόνο για να βγάζουν χρήματα οι βιομηχανίες φαρμάκων και χημικών.
 
από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου