Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Η πατρίς εν κινδύνω

σκίτσο Βαγγέλη Χερουβείμ από την Αυγή
από την Αυγή

Για μία ακόμη φορά μετά τις ευρωεκλογές, όταν ολόκληρος ο δημόσιος διάλογος διεξήχθη στη βάση της ατζέντας Καρατζαφέρη για "τα 3 εκατομμύρια λαθρομεταναστών που επρόκειτο να πάρουν δικαίωμα ψήφου και να αναδεικνύουν κυβερνήσεις", σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει στο επίκεντρο το μεταναστευτικό, αυτή τη φορά με επίκεντρο τον φράχτη Παπουτσή στον Έβρο. Όπως τότε, έτσι και σήμερα το εξαιρετικής σημασίας αυτό ζήτημα αντιμετωπίζεται πρόχειρα, απλουστευτικά και με τρόπο που να στρέφει τους φτωχούς εναντίον των ακόμα πιο φτωχών. Οι μεταναστευτικές ροές δεν αναχαιτίζονται με φράχτες όπως τα ποτάμια όταν φουσκώνουν δεν περιορίζονται με αμμόσακους στις όχθες. Το μέτρο του φράχτη είναι βάρβαρο και αναξιοπρεπές. Είναι και αναποτελεσματικό, όπως γνωρίζουν και οι Ισπανοί και οι Αμερικανοί, ακόμα και οι Ισραηλινοί που το έχουν εφαρμόσει, κι ας πυροβολάνε τους ανθρώπους σαν τα σκυλιά πάνω στο σύρμα. 
Αυτό που επιδιώκει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της είναι ο αποπροσανατολισμός του "εσωτερικού εχθρού", των εργαζόμενων δηλαδή, διά της ενσωματώσεως σε ένα φαντασιακό "εμείς" ("όλοι μαζί τα φάγαμε" άλλωστε) που έχει απέναντί του έναν εξωτερικό εχθρό, ο οποίος καραδοκεί στα σύνορά μας.

Εμείς οι Έλληνες, που η πατρίδα μας κινδυνεύει... Κινδυνεύει από τους ξυπόλυτους Αφγανούς ή κινδυνεύει από τους Μούντις και τους Φιτς; Κινδυνεύει από τους άστεγους αλλοδαπούς, αλλά δεν κινδυνεύει από τους νοικοκυραίους του Αγ. Παντελεήμονα που νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους παράνομα και αφορολόγητα σε πενήντα άτομα με το κεφάλι; Κινδυνεύει η πατρίδα από τους μουσουλμάνους αγρότες, αλλά δεν κινδυνεύει από τους χριστιανούς μητροπολίτες που αρνούνται να πληρώσουν φόρους; Κινδυνεύει η πατρίδα από τους φτωχούς μουσουλμάνους που πνίγονται για ένα κομμάτι ψωμί, αλλά δεν κινδυνεύει από τους μουσουλμάνους εμίρηδες (απ' αυτούς που τα παιδιά τους πέφτουν με τζετ στους δίδυμους πύργους) που θα πάρουν με φαστ τρακ κοψοχρονιά το Ελληνικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου