Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Πάγκαλε που δίδασκες...

σκίτσο του Μ. Κουντούρη (δημοσιεύθηκε στον Ε.Τ., πηγή)
του Θανάση Καρτερού
από την Αυγή

Να περάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας ένας πολιτικός με την οικογένειά του δεν είναι εκ πρώτης όψεως και καμιά σπουδαία είδηση. Ακόμα κι αν ο πολιτικός αυτός είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που τον τελευταίο καιρό δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στη στρατολόγηση εχθρών -από κοπρίτες μέχρι φοιτητές του κώλου. Και διακρίνεται για την αυστηρότητά του απέναντι σε όσους δεν σέβονται το καισαρικόν -όχι μόνο να είναι αλλά και να φαίνονται τίμιοι.

Να βγάζει όμως ανακοίνωση η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου πολυτελείας για να εξηγήσει πώς βρέθηκαν εκεί ο Πάγκαλος και η οικογένειά του; Και να υπονοεί (η ιδιοκτήτρια!!!) ότι α-πα-πα, ο Πάγκαλος ποτέ δεν θα πήγαινε εκεί αν δεν ήταν υποχρεωμένος να φροντίζει χρονιάρα μέρα μέχρι αργά τα συμφέροντα του λαού στο κέντρο της πόλης; Κι ακόμα ότι όλο το πράγμα ήταν μια φιλική οικογενειακή συνάντηση, άρα κακώς υποψιάζεστε ότι ο διώκτης του κοπριτισμού πλήρωσε κάποιο θηριώδη λογαριασμό -προσκεκλημένος της ήταν ο άνθρωπος και η οικογένειά του; Δηλαδή στο τζάμπα την έβγαλε!

Το θέμα όπως καταλαβαίνετε το κάνει θέμα, πιο πολύ και από το Πρώτο Θέμα, η απίστευτη ανακοίνωση. Υπερασπίζεται η οικογενειακή φίλη του και ιδιοκτήτρια ομίλου ξενοδοχείων, την αρετή του αντιπροέδρου του ομίλου Παπανδρέου! Εξηγεί πώς βρέθηκε ο αθώος στο ξενοδοχείο της! Και ο ίδιος, λαλίστατος και σκληρός για όλους τους άλλους, κάποτε μάλιστα ακόμα και των συντρόφων του θύτης, σιωπά και αφήνει την κατά την ανακοίνωσή της μητέρα των φίλων των παιδιών του (μάλιστα, μάλιστα...) να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά!

Δεν ελέγχεται φυσικά ο Πάγκαλος για το πού πήγε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς με την οικογένειά του να γιορτάσει -αν και η αυστηρότητά του προς τρίτους θα επέβαλε μάλλον να αποφύγει ένα ξενοδοχείο σήμα κατατεθέν του πλούτου σε μια περίοδο βασιλείας της φτώχειας. Ελέγχεται όμως γιατί ένα πολιτικός με το δικό του εκτόπισμα υπέπεσε στο αμάρτημα της λούφας -κρύφτηκε πίσω από τη φίλη ξενοδόχο. Και της παραλλαγής -ήταν στο επίμαχο ξενοδοχείο, αλλά κάπως ...αλλιώς! Με το δικό του συνεπώς σύστημα αυστηρής αξιολόγησης και τη δική του ορολογία, δεν τολμάμε ούτε να σκεφτούμε πώς πρέπει να χαρακτηριστεί. Και αρκούμαστε στο σεμνό Πάγκαλε που δίδασκες... 


.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 


- Στο blog Πες το μ' ένα σκίτσο γιατί χανόμαστε, η ανάρτησή όπου βρήκα το σκίτσο είχε τίτλο: homo mazitafagamens: αφιέρωμα του National Geographic στην πανίδα της ελληνικής πολιτικής ζωής (!!!) 


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


Από την ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ (πηγή): 

Η έξοδος από την παρούσα πολιτικοοικονομική κατάσταση απαιτεί δημοκρατικό φρόνημα και ήθος που ο κ. Πάγκαλος από τα λεγόμενά του και την ιστορία του δεν φαίνεται να διαθέτει
 
Ο υπουργός του φιάσκου των Ιμίων αναγορεύει αυτοβούλως τον εαυτό του σε τιμητή των πάντων και προφανώς τον εκλαμβάνει ως παράδειγμα για να κρίνει τους άλλους.

Ο κ. Πάγκαλος οφείλει μια απάντηση για να κατανοήσουμε καλύτερα τον ορισμό της διαφθοράς: Αυτός δίδαξε τη διαφθορά στην κόρη του για να τον διαφθείρει ή γονιδιακά εκείνη ενήργησε για να μπορέσει να διορισθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου