Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Δεν μας φοβίζουν, μας πεισμώνουν!

από την Αυγή

Η περιπέτεια του συντρόφου Δημοσθένη Παπαδάτου - Αναγνωστόπουλου δεν συνιστά μόνο προσβολή στο πρόσωπό του. Αποτελεί το τρίτο κρούσμα μόλις από την αρχή της χρονιάς, με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να ενοχοποιήσει τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια κυβέρνηση που αρχίζει να φοβάται τη σκιά της επιχειρεί να δυσφημήσει προκαταβολικά οποιαδήποτε εστία απειλητικής γι' αυτήν κοινωνικής αμφισβήτησης και κινητοποίησης.

Η επίθεση στον ΣΥΝ κλιμακώνεται τις τελευταίες μέρες με την περιβόητη συνέντευξη Πάγκαλου για "τον Τσίπρα και την παρέα του τους τρομοκράτες", καθώς και με τις "εκτιμήσεις Παπουτσή" για εμπλοκή του χώρου με επεισόδια. Τυχαίο; Αργά χθες ο κ. Παπουτσής προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εξέφρασε τη λύπη του για την ταλαιπωρία του θύματος και τον σεβασμό του στην πολιτική δράση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα περιμένουμε τη συνέχεια και κυρίως τις εξηγήσεις για την κατ' ουσίαν παρακρατική δράση της Αντιτρομοκρατικής.

Δεν πρωτοτυπούν οι σημερινοί συκοφάντες. Είχε προηγηθεί ο ανεκδιήγητος πραίτορας Βύρωνας και η πολιτική συγχορδία κατά της εξέγερσης των νέων τον Δεκέμβριο του 2008. Τώρα η επίθεση προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις, καθώς η κοινωνία σιγοβράζει εξαιτίας της πρωτόγνωρης επίθεσης που δέχεται στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά της.

Δεν γνωρίζουμε αν οι κουκουλοφόροι της Αντιτρομοκρατικής ενήργησαν με τρόπο που θυμίζει παρακρατικούς ή τρομοκράτες, προχθές, με βάση δικούς τους σχεδιασμούς. Δεν γνωρίζουμε σε ποια έκταση εξακολουθούν να λειτουργούν παρακρατικοί - παρακομματικοί μηχανισμοί φωλιασμένοι στα δυναμικά τμήματα των σωμάτων ασφαλείας. Είναι αυτοί οι μηχανισμοί που δραστηριοποιούνται με την πρόκληση εκτρόπων, συχνά με θύματα μετανάστες ή νέους διαδηλωτές.

Με αυτή την αδίστακτη τακτική, που οδηγεί σε δημοκρατική - θεσμική εκτροπή, οι σκευωροί δεν θα καταφέρουν να εκφοβίζουν τους πολίτες. Αντιθέτως θα τους πεισμώσουν!

Για άλλη μια φορά οι αγώνες για την απόκρουση των μέτρων κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, για την ανατροπή του Μνημονίου, συνδέονται αναπόσπαστα με την υπεράσπιση του κράτους δικαίου. Ο χώρος της ριζοσπαστικής - ανανεωτικής αριστεράς, που με την ιστορία, τις στρατηγικές επιλογές του και τη δράση του υπερασπίζεται τη δημοκρατία, χωρίς εκπτώσεις, έχει σταθερό μέτωπο στην τρομοκρατική δραστηριότητα, ενοχλεί, διότι στέκεται εμπόδιο στη δημιουργία κοινωνίας επιτήρησης και τον κρατικό αυταρχισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου