Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ακούμε, ακούμε, ακούμε... Το θέμα είναι, τώρα τι λέμε και τι κάνουμε!

(πηγή)
του Νίκου Θεοτοκά

Μόλις άκουσα τις ειδήσεις των 8:00. Κι έμαθα από το ρεπορτάζ της Βουλής ότι και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τους τραμπουκισμούς της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών.

Κι ύστερα έμαθα πως το φονικό, που έγινε χθές στο κέντρο της πόλης μας, μπορεί και να αιτιολογεί τις κτηνωδίες των καθ' ημάς ταγμάτων εφόδου και τους ξυλοδαρμούς μεταναστών στους δρόμους με την ανοχή των αρχών.

Κι έμαθα, ακόμη, πως ο φόνος του συμπολίτη μας είναι γεγονός ομόλογο του σοβαρού τραυματισμού από τις δυνάμεις καταστολής ενός νέου στο κεφάλι. Βία το ένα, βια και τ' άλλο... Δηλαδή, η δράση της αστυνομίας ομολογεί προς εκείνη κάποιων φονιάδων του υποκόσμου.

Τέλος, κάτι ακούστηκε που θυμίζει την ιστορία της Θεσσαλονίκης με τις ζαρντινιέρες-δολοφόνους ή εκείνες τις παλιές ιστορίες με τους αριστερούς που έπεφταν από τους ορόφους της Ασφάλειας. Διεξάγεται έρευνα, δηλαδή, μήπως ο διαδηλωτής σκόνταψε ή αυτοτραυματίστηκε

Άκουσα κι έναν παλαιό πρόεδρο της ΕΦΕΕ, υπουργό καταστολής σήμερα, να λέει ότι θα γίνει έρευνα και ότι θα αποδοθούν ευθύνες. Λες κι οι ευθύνες δεν αγγίζουν τον πολιτικό προϊστάμενο των ένστολων τραμπούκων ή λες κι αυτό που έγινε είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεν άκουσε τίποτα ο υπουργός για το κακό που έγινε και γίνεται στα νοσοκομεία με τους τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου