Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ήρθε η πολυπόθητη συναίνεση…

φωτογραφίες και κείμενο του AntistaChef

Όπως κάποιοι έμαθαν και άλλοι πιο δυστυχείς άκουσαν ζωντανά στο ραδιόφωνο, ο γνωστός τύπος που αυτοαποκαλείται Διονύσης Σαββόπουλος πρότεινε έτσι με ελαφριά διάθεση να στείλουμε μετανάστες και τοξικομανείς σε ερημονήσια και σε χώρους μακριά από την κοινωνία. Για τους γνωστούς λόγους. Γιατί δεν πάει άλλο με την εγκληματικότητα και αυτοί όλοι οι μιαροί μετανάστες και τοξικοεξαρτημένοι όλοι μαζί και εν χορό μας κλέβουν.

Είναι αλήθεια περίεργο να μιλάει για εγκληματικότητα κάποιος ο οποίος δολοφόνησε στυγερά τον Διονύση Σαββόπουλο τον τραγουδοποιό της περιόδου της χούντας και της μεταπολίτευσης. Από την άλλη δεν αντιλαμβάνομαι -ειδικά τον σημερινό εμφανιζόμενο ως Σαββόπουλο- που τον απειλεί η εγκληματικότητα; Ό,τι πολύτιμο είχε και ήταν, το κατάστρεψε μόνος του. Δεν υπάρχει τίποτα πάνω του που να αξίζει να του το κλέψει κανείς. Απ’ ότι διαπιστώνω κατά τον ίδιο τρόπο που τόσα χρόνια κατέστρεψε ότι ο ίδιος συμβόλιζε σήμερα επιχειρεί να καταστρέψει ό,τι κάνει μια κοινωνία να λέγεται κοινωνία και όχι ζούγκλα.

Βέβαια υπάρχει και κάτι ειλικρινές σε όσα είπε. Αυτός σε αντίθεση με πολλούς άλλους υποκριτές όταν αρχίζει τη φράση με το “φταίνε οι μετανάστες για την εγκληματικότητα” την τελειώνει με την φυσική της κατάληξη που είναι προτάσεις όπως τα ξερονήσια και άλλα παρόμοια. Γιατί αν την ξεκινήσεις με το “η εξαθλίωση φέρνει το έγκλημα” θα την τελειώσεις αλλιώς τη φράση και όχι όπως οι χρυσαυγίτες. Το κακό είναι με αυτούς τους διάφορους που αρχίζουν την φράση με τους μετανάστες που φταίνε για όλα, αλλά δεν είναι και κορόιδα να πουν και ποια είναι η πρόταση τους, γιατί είναι και κύριοι και περιμένουν να το πει κανένας άλλος και αυτοί να κρυφτούν από πίσω.

Κάποτε ο Σαββόπουλος έφτιαχνε μουσική για το Happy Day του Παντελή Βούλγαρη. Εκπληκτική μουσική για μια μνημειώδη ταινία για ένα ξερονήσι τόπο εξορίας. Σήμερα δεν σέβεται καν ότι πλούτισε από την αγάπη και το χρήμα του κόσμου, ακριβώς γιατί μιλούσε αυτή τη διαφορετική γλώσσα για αυτά ακριβώς τα πράγματα. Αυτός ο ξεφτίλας τώρα θέλει ασφάλεια φτιαγμένη από κορμιά ανθρώπων. Αναρωτιέμαι αν θα μπορέσω να ακούσω ξανά τους δίσκους του χωρίς να ξεράσω. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να κλέβει τα βιώματα τα δικιά μου και τόσων χιλιάδων ανθρώπων αυτός ο εγκληματίας της μνήμης.

Και τώρα πράγματι έχει έρθει ο καιρός να διαλέξεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Με τα πρεζάκια, τους μαύρους, του γύφτους και τις πόρνες ή με τον Σαββόπουλο; Σκέψου ποια από τις δυο πλευρές έχει έστω και λίγη αξιοπρέπεια και διάλεξε.

Έφτιαξα ένα αναμνηστικό να τη θυμόμαστε τη χτεσινή μέρα…



Και οι στίχοι που έγραψε ο αληθινός Διονύσης για τον Σαββόπουλο του 2011

Ολαρια ολαρα

Ολαρί – α, ο λα ρά, χιόνι πέφτει από ψηλά
χιόνι πέφτει και σκεπάζει την αυλή μας, το μυαλό μου φτερουγίζει μακριά
χιόνι πέφτει και σκεπάζει τη σκεπή μας και το άρρωστο σκυλί μας ξεψυχά

Ολαρία – ολαρά, μαύρο τύμπανο χτυπά
τα παιδιά που αγαπούν τα στρατιωτάκια, τ’ αλογάκια και τα ξύλινα σπαθιά
βρικολάκιασαν σε τούτα τα στιχάκια, έλα μέσα και μίλα πιο σιγά

Ολαρία – ολαρά, δάγκωσε με πιο βαθιά
Αχ, ο Όλιβερ Τουίστ χαμογελάει και ο Χίτλερ του χαϊδεύει τα μαλλιά
διαμαντένιο δαχτυλίδι του φοράει και πετούν αγκαλιασμένοι μακριά

Ολαρία – ολαρά, με σουραύλια και βιολιά
θα βρεθούμε όλοι μαζί στο πανηγύρι, θα ‘ναι όλη η παλιά μας συντροφιά
και θα πιούμε από το ίδιο το ποτήρι και την πιο πικρή γουλιά

Ολαρία – ολαρά, γύρω – γύρω τα παιδιά
ο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ’ ένα χίπη, ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά
ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη κι η παρθένα με τον σατανά

Όλα είναι μακρινά κι ευτυχισμένα
και το χιόνι πέφτει από ψηλά
τα ζευγάρια στροβιλίζονται πιο πέρα
κι η κοπέλα μου αστράφτει από χαρά.


- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )- )-
(- Τι δεν πήγε καλά κύριε Σαββόπουλε;)
- Τι να σας πω. Νομίζω δωροδοκηθήκαμε από τον πολιτικό κόσμο για να τους ψηφίζουμε. Αυτό γινόταν με δανεικά όμως δεν υπήρχαν τα λεφτά και κάποια στιγμή τελειώσαν και τα δανεικά και τώρα είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση(...)Μια φορά κι έναν καιρό τα κάναμε θάλασσα και τώρα πρέπει να συμμαζευτούμε! (Διονύσης Σαββόπουλος webtv.antenna.gr/webtv/watch?cid=njynh_ql_e%2F_z_q%3D ) 

3 σχόλια:

  1. Και ποιοι άραγε είναι αυτοί που και σήμερα εμποδίζουν την εθνική ομοψυχία; Αυτοί που πιστεύουν, υπηρετούν και πατούν επί πτωμάτων, δοξάζοντας και προσκυνώντας τον ένα και μοναδικό Θεό τους: ΤΟ ΧΡΗΜΑ..

    Και, με οποιοδήποτε βίαιο ή «γοητευτικό» μέσο, μας αναγκάζουν να το δοξάζουμε και να το προσκυνούμε και εμείς…

    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3699

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω στον Ανώνυμο; Αυτοί ναι, είναι υπεύθυνοι. Σίγουρα. Αλλά κάτι τέτοιες στιγμές έρχονται από μόνα τους εκείνα τα στιχάκια του Βάρναλη και με διαολίζουν από τη μια και με καταρρακώνουν από την άλλη.
    Φταίει το ζαβό το ριζικό μας, φταίει ο Θεός που μας μισεί, φταίει το κεφάλι το δικό μας κλπ κλπ.

    (α, το κρασί σίγουρα δεν φταίει, το έχω ελέγξει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο για τον AntistaChef αν είχα καπέλο θα του το είχα βγάλει. Όχι ότι θα άλλαζε κάτι αλλά κάπως πρέπει να του αναγνωρίσουμε την ικανότητα να εκφράζει τη ψυχή μας καλύτερα από ό,τι η δική μας γλώσσσα. Τον άλλο βέβαια δεν θα τον έφτυνα καν. Λέω να κρατήσω το σάλιο μου για κανένα που μπορεί να πιάσει τόπο.

    Αισιόδοξος, όπως πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή