Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Γρήγορες σκέψεις από κάποιον που ήταν Σύνταγμα και θα ξανακατέβει σήμερα σε αυτό

(πηγή)
του blackpanther
από Σχολιαστές χωρίς σύνορα  

Mόλις γύρισα από Σύνταγμα εξαιτίας ενός πολύ ατυχούς προσωπικού γεγονότος.(κανονικά είχα προγραμματίσει να μείνω μέχρι το πρωί) και έχω να πω τα εξής:

1) Ο κόσμος που κατέβηκε σήμερα ήταν κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες και μην ψαρώνετε από εκτιμήσεις που υποτιμούν βάναυσα τον αριθμό του.Στις 8 το βράδυ όλο το σύνταγμα και τα πέριξ ήταν γεμάτα πράγμα που σημαίνει περίπου 100.000 κόσμο.Υπολογίζοντας τις ροές του κόσμου από τις 6 το απόγευμα και με δεδομένο ότι συνεχώς ερχόταν και έφευγε κόσμος για ώρες, μιλάμε πραγματικά για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που η συμμετοχή του ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

2) Οι εθνικιστές έφαγαν τεράστια ήττα. Μιλάμε ότι σε τόσο τεράστιο πλήθος υπήρχαν όλες και όλες τρεις ελληνικές σημαίες, αριθμός μικρότερος και από αυτόν που εμφανίζονται σε γενικές απεργίες. Άρα στο κενό έπεσαν και οι κινδυνολογίες ότι το σημερινό γεγονός ήταν παγίδα των εθνικιστών. Κάθε άλλο!

3) Ναι το πλήθος ήταν ετερόκλητο, άπειρο και ανομοιογενές αλλά έτσι δεν είναι και το πληθος των Αθηναίων; Το ότι συνυπάρξαν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι με τόσο διαφορετικές φιλοσοφίες αποτελεί για μένα μια τεράστια νίκη. Ίσως για τους μισούς να ήταν η πρώτη ή η δεύτερη κινητοποίηση τους. Και πάλι μπράβο τους που κατέβηκαν έστω με τα κολλήματα και τις προκαταλήψεις τους.

4) Ο Κόσμος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ήταν επίμονος και δεν έφευγε. Ακόμη και την στιγμή που έφυγα υπήρχε αρκετός κόσμος και ήταν περασμένες τρεις το βράδυ!

5) Η γενική συνέλευση του Συντάγματος λειτούργησε πολύ σωστά και ανοιχτά και έθεσε ριζοσπαστικά ζητήματα. Απεργία διαρκείας, κατάληψη διαρκείας του Συντάγματος, ξεκάθαρες αντιφασιστικές αναφορές. Λειτούργησαν υποτυπωδώς ακόμη και αυτοσχέδιες υπηρεσίες καθαριότητας στα πρότυπα της Ταχρίρ! Φάνηκε ότι ο σπόρος που φυτεύτηκε στις 23 Φλεβάρη γονιμοποιήθηκε και κατορθώθηκε να γίνει η πολυπόθητη κατάληψη της πλατείας Συντάγματος.

6) Ως αναρχικός οικτίρω όλους τους ομοϊδεάτες μου που σνόμπαραν, υπονόμευσαν και συκοφάντησαν την σημερινή αυθόρμητη και ακηδεμόνευτη κινητοποίηση. Αντί κάποιοι από μας να είναι μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο και να ζυμώνονται μαζί του προτίμησαν την απαξίωση του και τον εύκολο ελιτισμό για τις “αδαείς και αντιδραστικές πολιτικά μάζες”. Κρίμα αλλά υπάρχει ακόμη περιθώριο άμεσης επανόρθωσης για όσους θέλουν και μπορούν…

7) Επιτέλους όλα ξεκίνησαν! Ο κόσμος κατέβηκε στον δρόμο και δεν έφευγε από αυτόν. Το Σύνταγμα έδειξε ότι μπορεί να γίνει εστία κοινωνικής διαμαρτυρίας με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και προοπτική κορυφαίας κοινωνικής σύγκρουσης όπως πολλοί είχαμε ονειρευτεί από τις 23 Φλεβάρη.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη πολλά και να ξεπεράσουμε τεράστια εμπόδια αλλά σήμερα ήταν μια Ιστορική μέρα που κανείς δεν την περίμενε και όλους ξάφνιασε ευχάριστα. Η κοινωνική δύναμη του ίντερνετ επικυρώθηκε επιτέλους και εδώ

Συμπέρασμα:  

Σήμερα και πάλι στο Σύνταγμα εφοδιασμένοι με τις εμπειρίες της μεγάλης χτεσινής μέρας!

Σήμερα ακόμη περισσότεροι και πιο αποφασισμένοι!

Όλα ξεκίνησαν τίποτα δεν είναι το ίδιο!


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

7 σχόλια:

  1. Καλώς κάνεις και οικτίρεις, αλλά δεν μπορείς να μην δεις με σκεπτικισμό μια κινητοποίηση που ξεκινάει με την υπογραφή 300 Έλληνες αγανακτισμένοι... Όπως και νά 'χει η υπογραφή με την εθνοτική ιδιότητα,ακόμα και αν το δεις χωρίς τους συνειρμούς με τους παλιότερους "αγανακτισμένους" είναι προβληματική μιας και δείχνει ότι στοιχείο συνοχής της ομάδας που πήρε την πρωτοβουλία είναι αποκλειστικό η εθνική τους ταυτότητα... Κανένα ταξικό, κανένα πολιτικό και κινηματικό στοιχείο...

    Καλός ο ενθουσιασμός και ωραία που κατέβηκε τόσος κόσμος κάτω... έστω και έτσι...πολύ παρήγορο που ξεκόλλησαν έστω για λίγο από τον καναπέ τους και την ΤV... αλλά απέχουμε πολύ από τη δημιουργία κινήματος, με ευκρινή πολιτικά, κοινωνικά χαρακτηριστικά και στόχους...

    Ελπίζω να γίνει βέβαια... και να μην ξεφουσκώσει τόσο γρήγορα όπως ξεκίνησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κόσμος δεν αντιπροσώπευε κάποια ιδεολογία ή και κόμμα. Είναι από όλο το φάσμα. Μικρή σημασία έχει ποιος έκανε το κάλεσμα. Όποιος και να το έκανε το κάλεσμα με τόσο κόσμο απλά θα ξεπερνιώταν από τον κόσμο και τη δική του αυθεντική θέληση. Απλά συνειδητοποιώντας το αδιέξοδο κάνει δειλά δειλά ό,τι μπορεί για να αντισταθεί κάθε τόσο ο κόσμος και τα πάει όλο και καλύτερα τουλάχιστον όσον αφορά αυθορμητισμού. Όποιος είναι δογματικός ή δούλος της ιδεολογίας του ας κάτσει με τους ομοϊδεάτες του να κάνει παρέα, αλλά μοιραία ας ξέρει ότι από επιλογή του θα μένει κοινωνικά απομονωμένος, όχι γιατί οι άλλοι δεν τον αντέχουν, αλλά γιατί αυτός δεν αντέχει τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κόσμος δεν αντιπροσώπευε κάποια ιδεολογία ή και κόμμα. Είναι από όλο το φάσμα. Μικρή σημασία έχει ποιος έκανε το κάλεσμα. Όποιος και να το έκανε το κάλεσμα με τόσο κόσμο απλά θα ξεπερνιώταν από τον κόσμο και τη δική του αυθεντική θέληση. Απλά συνειδητοποιώντας το αδιέξοδο κάνει δειλά δειλά ό,τι μπορεί για να αντισταθεί κάθε τόσο ο κόσμος και τα πάει όλο και καλύτερα τουλάχιστον όσον αφορά αυθορμητισμού. Όποιος είναι δογματικός ή δούλος της ιδεολογίας του ας κάτσει με τους ομοϊδεάτες του να κάνει παρέα, αλλά μοιραία ας ξέρει ότι από επιλογή του θα μένει κοινωνικά απομονωμένος, όχι γιατί οι άλλοι δεν τον αντέχουν, αλλά γιατί αυτός δεν αντέχει τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπαμε... όχι κομματικά αλλά όχι και 'απολιτίκ'. Έτσι αποδεικνύουμε περισσότερο πόσο 'πρόβατα' είμαστε. Αν δε συνειδητοποιήσεις τι διεκδικείς και που στοχεύεις, εύκολα γίνεσαι υποχείριο του Τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όχι ελιτισμοί ρε παιδιά! Έλεος δηλαδή ρεεεεεεε! Γίναμε οι Δαλάι Λάμα του κινήματος και σνομπάρουμε τους αδαείς... Ποιος σας είπε ότι ακομμάτιστο, είναι απολίτικο; Και τι κάνει πολιτική μια πράξη; Η σφραγίδα, η υπογραφή; Και πώς πολιτικοποιείς τον απολίτικο; Σνομπάροντάς τον εσύ ο επανασταταράς; Άιντααα καλά κρασιά αδέλφια! Πάρτε τις ταμπέλες σας, μη χάσετε τον στόχο, γιατί μάλλον έχετε μεγάλη ανάγκη από καθοδήγηση.. Χωρίς ταμπέλες χάνετε τον δρόμο της επανάστασης;! Εγώ πάλι όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Κανένα ταξικό, πολιτικό και κινηματικό στοιχείο"; Τα συνθήματα ¨να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή¨¨πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω" "αλήτες ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι", "δεν θα πληρώσουμε ποτέ", "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά"¨Ούτε ΠΑΜΕ, ούτε ΓΣΕΕ πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ" δεν τα άκουσες; Σίγουρα ήσουν στο Σύνταγμα; Γιατί εγώ ήμουν εκεί και τις τρεις νύχτες και τα άκουσα. Και αν αυτά δεν είναι κινηματικά συνθήματα, τότε ΟΚ! Και ο Καρατζαφύρερ είναι δημοκράτης! Άντε γειαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ! ΚΙ ΟΣΟΙ ΧΑΛΙΟΥΝΤΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή