Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Η Ζωή είναι πολύτιμη, δε φτάνει για όλους

(πηγή)
του Σπύρου Δερβενιώτη 
από Εκτός Καρέ

Η Ζωή είναι το μεγαλύτερο αγαθό. Γι αυτό ουδείς ποτέ διανοήθηκε να το σχετικοποιήσει, να το βάλει σε ζύγι, ή/και να το εκμεταλευτεί για να προωθήσει σκοπούς και ιδεολογίες. Κυρίως κανένας απ’ αυτούς που πιό στεντόρεια φωνάζουν τα “ως εδώ” τους προς υπεράσπισήν της.
 
Έτσι, ο Περιούσιος που έφριξε για τον άδικο θάνατο του οικογενειάρχη, ουδέποτε θα έβγαινε για πογκρόμ με λοστούς και σουγιάδες, σίγουρα όχι πριν επιβεβαιώσει ότι οι δράστες ήταν αυτοί που του φταίνε για όλα, οι μιαροί αλλοδαποί.

Έτσι, η αστυνομία που σε σχετικά γρήγορο χρόνο συνέλαβε τους δολοφόνους δύο αστυνομικών, ουδέποτε θα κωλυσιεργούσε να βρεί τους δολοφόνους τριών ανθρώπων σε μια πολιτικά φορτισμένη πορεία. Σίγουρα δεν θα έκανε ένα χρόνο (και σίγουρα όχι πάνω στην επαίτειο) να παρουσιάσει κάποιους ύποπτους, και σίγουρα όχι με πρόχειρες και καταγέλαστες διαδικασίες.

Έτσι, οι αναληταράδες που αρέσκονται να περιχύνουν με λάσπη 150.000 διαδηλωτές σα συνένοχους του θανάτου των τριών τραπεζικών, σίγουρα θα έχουν σπάσει την απεργία τους και θα μεταδίδουν 24/7 την είδηση του διαδηλωτή που τα ΜΑΤ έριξαν σε κώμα. Θα αναφέρουν κάθε φορά το όνομά του, και δεν θα σταματήσουν να γράφουν γι αυτό μέχρι να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Έτσι, οι ακόμα πιο ίδιοι αναληταράδες που τόσα ποτάμια δάκρυα έχυσαν για τους καημένους τους αμάχους της Λιβύης που έπρεπε να προστατευθούν βομβηδόν και τι-μαλάκες-αυτοί-της-αριστεράς-που-έχουν-μιξοαντιρρήσεις, στάνταρ έχουν γράψει εξ ίσου δακρύβρεχτους ποταμούς για 60 απ’ αυτούς τους άμαχους που πέθαναν μεσοπέλαγα ανοήθητοι, και αν αληθεύουν οι πληροφορίες, κάτω απ΄τα απαθή μάτια των “προστατών”.

Επίσης, σίγουρα θα έχουν χαλάσει τον κόσμο για να στείλουμε ανθρωπιστικές μπόμπες και στη Συρία, δεν είναι ανθρωπιστές δύο ταχυτήτων τα αγόρια μας, τι κακοπιστία είναι αυτή;

Zωή. Το πολυτιμότερο αγαθό. Οχι αγάπη μου, δεν θα το αφήσουμε να χαραμίζεται στους ‘Αλλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου