Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Όλοι με το ΠΑΣΟΚ ενάντια στην... κυβέρνηση

"...που ξεπουλά δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. Ξεσηκωθείτε! Οργανωθείτε! Αντισταθείτε!"
10 - 9 - 2008 Ο ΓΑΠ στη συνάντηση με το προεδρείο του ΕΚΘ και εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων
(πηγή Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ)
τη φωτογραφία δημοσίευσε χθες βράδυ το ιστολόγιο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ
σε ανάρτηση υπό τον τίτλο "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 


"Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων και μάλιστα τώρα με τις κλιματικές αλλαγές είναι ένας πολύτιμος πόρος, δημόσιο αγαθό, το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε " 
(Γιώργος Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ, 13.9.2009)

από


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 


από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ
Επίκαιρη Ερώτηση Γιώργου Α. Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας
Ημ. Δημοσίευσης : 08/04/2008 01:00
8/4/2008
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , Επίκαιρη Ερώτηση στον Πρωθυπουργό, Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση, για τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που επιχειρεί η κυβέρνηση και την πολιτική της στον τομέα αυτό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση επιχειρεί με πλάγιο και αδιαφανή τρόπο να εφαρμόσει μια αποτυχημένη συνταγή πλήρους ιδιωτικοποίησης δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με επιδίωξη την κάλυψη των διευρυνόμενων ελλειμμάτων του προϋπολογισμού μέσω ρευστοποίησης δημόσιας περιουσίας.
Αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης, η Ελλάδα θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τα μεγαλύτερα λιμάνια, το σύνολο των μεγάλων αεροδρομίων, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι ζωτικοί τομείς της οικονομίας θα είναι ιδιωτικοί ή και θα ελέγχονται από αντίστοιχους οργανισμούς άλλων χωρών.
Αυτή η πολιτική είναι και ξεπερασμένη και αποτυχημένη. Την εφάρμοσαν μόνο στο παρελθόν ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όπως της κ. Θάτσερ και του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα, όλες οι κυβερνήσεις, ακόμη και των ΗΠΑ, αντιλαμβάνονται την ανάγκη ελέγχου και ρύθμισης των αγορών για την προστασία της οικονομίας και των πολιτών, ενώ λαμβάνουν μέτρα θωράκισης των στρατηγικών τους επιχειρήσεων -ακόμη και ιδιωτικών - έναντι επιθετικών εξαγορών από κερδοσκοπικά κεφάλαια.
Για το λόγο αυτό, καλείται ο κ . Πρωθυπουργός:
- Να αποσαφηνίσει δεσμευτικά τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τη διατήρηση του δημόσιου ελέγχου για τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και τους άλλους στρατηγικούς οργανισμούς κοινής ωφέλειας της χώρας.
- Να εξηγήσει ποιο όφελος θα έχει ο Έλληνας καταναλωτής αν οι αποφάσεις για τις τηλεπικοινωνίες, για την ηλεκτροπαραγωγή και για τα λιμάνια λαμβάνονται από ξένους επιχειρηματικούς ομίλους αντί του Ελληνικού δημοσίου, καθώς και ποια είναι η σκοπιμότητα της πλήρους ή μερικής παραχώρησης της διοίκησης των επιχειρήσεων αυτών σε ιδιωτικά συμφέροντα αντί της σύναψης στρατηγικών συνεργασιών ή έστω επιμέρους συμπράξεων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα όπου αυτό χρειάζεται κάτω από δημόσιο έλεγχο.
Ο ερωτών
Γιώργος Α. Παπανδρέου


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 


από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ

Δήλωση Γιάννη Μαγκριώτη σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Ημ. Δημοσίευσης : 14/07/2009 17:42
14/7/2009

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. 
Την καλούμε να μην προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στην Θεσσαλονίκη, τις τελευταίες μέρες της εξουσίας της.
Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Οι υδάτινοι πόροι καθημερινά μειώνονται και τα επόμενα χρόνια η έλλειψή τους ίσως να είναι εκρηκτική.
 Η κυβέρνηση επί  πέντε χρόνια  σχεδόν μηδένισε  τις επενδύσεις στην ΕΥΑΘ, παρότι αύξησε πολλές φορές τα τιμολόγια, με αποτέλεσμα να μην ανανεωθεί και να μην επεκταθεί το δίκτυό της
Η κυβέρνηση, αντί να δημιουργήσει υποδομές για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και να περιορίσει την κατασπατάλησή τους, αλλάζοντας το  αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, αποφάσισε να πουλήσει τις δημόσιες  επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης (ΕΥΑΘ - ΕΥΔΑΠ),  για να καλύψει την μαύρη τρύπα της  οικονομικής πολιτικής της.
Δεν την ενδιαφέρει η αυτόματη δημιουργία  ιδιωτικού  μονοπωλίου, το οποίο θα διαχειρίζεται ένα δημόσιο αγαθό.
Δεν την ενδιαφέρουν οι υπέρογκες αυξήσεις, που θα ακολουθήσουν και οι οποίες  θα επιβαρύνουν τους Θεσσαλονικείς και την τοπική οικονομία.
Το ΠΑΣΟΚ:
- Την καλεί να επενδύσει στην ανάπτυξη των υποδομών της ΕΥΑΘ και του δικτύου.
- Την καλεί να εντάξει όλες τις περιοχές του ΠΣΘ και της ευρύτερης περιοχής,  στα δίκτυα της ΕΥΑΘ.
Τέλος,  με την επιλογή της αυτή, δείχνει πως  δεν έχει  διδαχτεί  από το φιάσκο και τις ζημιές που δημιουργήθηκαν από την απόπειρα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ, τους προηγούμενους μήνες.


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


Ξεσηκωθείτε! Οργανωθείτε! Αντισταθείτε!


από



"Ο χαμογελαστός αυταρχισμός"
- Πολιτικός απατεώνας, βλάξ ή μαριονέτα;
- Ε-ΠΙ-ΚΙΝ-ΔΥ-ΝΟΣ! 
(φωτ. ΜotionTeam, Κ. Παπαδόπουλος)




.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 



«Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν....» έγραφε ο Μενέλαος Λουντέμης στο «Οδός Αβύσσου, αριθμός Ο»... 
- Πού να ήξερε τι θα ακούγαν οι επόμενοι λίγο πριν τους ρίξουν στην άβυσσο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου