Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

€ΥΡΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, €ΥΡΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

του Γαλαξιάρχη

Η πιο άκυρη δήλωση, από τον πιο άκυρο άνθρωπο, την πιο άκυρη στιγμή:

«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του»
 «Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».
 Μαρία Δαμανάκη (νυν επίτροπος θαλ. υποθέσεων, πρώην ρ/φ παραγωγός ΕΜΠ)

Οι περισσότεροι στάθηκαν στο τρομοδίλημμα "ευρώ ή δραχμή" (σ.σ. σιγά τα ωά). 

Λιγότεροι πρόσεξαν τη σημειολογική ουσία της δήλωσης Δαμανάκη: "το ευρώ, η μεγαλύτερη μεταπολεμική κατάκτηση". Κι όμως, η "φωνή του πολυτεχνείου", σαράντα χρόνια μετά δηλώνει ότι η μεγαλύτερη κατάκτηση της χώρας είναι το... νόμισμά της!

Και πότε αυτή η δήλωση; Την ίδια ακριβώς ημέρα που μπαίνουν τα θεμέλια για το πρώτο ευρύ κοινωνικό κίνημα εναντίον της νέας ολιγαρχίας - της ολιγαρχίας του ευρώ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Πιο άκυρη δήλωση, στην πιο άκυρη συγκυρία από τον πιο άκυρο άνθρωπο δε θα μπορούσε να σκεφτεί και ο πλέον ευφάνταστος ανεκδοτολόγος.

Κυρία Δαμανάκη, ευρωεπίτροπε ψαριών και... δολωμάτων, καταφέρατε με μία δήλωσή σας να εκπροσωπήσετε το πιο αμετάκλητα νεκρό (σαν τον παπαγάλο από το σκετς των Μόντι Πάιθον) πολιτικό παρελθόν μας. Κυρία Δαμανάκη είστε νεκρή και βρωμάει το πτώμα σας...


Υ.Γ. Ερώτηση επαγγελματικού προσανατολισμού: Πληρώνει καλά ο Δασκαλόπουλος;

2 σχόλια:

  1. "Εμείς στο ΠΑΣΟΚ" έτσι μιλάμε!
    Τα 16 χιλιάρικα το μήνα εξαχρειώνουν τον άνθρωπο, μάλλον. Πώς λέμε, "να μαζευτούμε, να πληρώσετε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάμε σαν άλλοτε:ΟΥΑΙ...ΟΥΑΙ......ξεφτιλισμένη της γενιάς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή