Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Εάν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε

από TVXS / «Εάν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε»
«Εδώ και ένα χρόνο δεν προωθούμε τις αναγκαίες αλλαγές. Αντιθέτως νοθεύουμε και υπονομεύουμε πολιτικά και ηθικά τις προσπάθειες των πολιτών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Τα κόμματα δεν έχουν πει την αλήθεια στον κόσμο. Εάν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε. Έχουμε μια ύστατη ευκαιρία για να βγούμε από το αδιέξοδο εάν θέλουμε να αποφύγουμε την ευθύνη της πτώχευσης και της διάλυσης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
«Ο κ. Δασκαλόπουλος ζητάει συναίνεση για να μην πεινάσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι άνεργοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πρέπει να τους λυπηθούν, να δώσουν το επίδομα ανεργίας και το μισθό τους για να μη θιχτούν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που έχουν αποκτήσει», σχολίασε το ΚΚΕ.
Ο Συνασπισμός επισήμανε σε ανακοίνωσή του πως οι δηλώσεις του κ. Δασκαλόπουλου δείχνουν την υποκρισία και το θράσος των κρατικοδίαιτων Ελλήνων βιομηχάνων. Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν την πολιτική έκφραση των αιτημάτων του μεγάλου κεφαλαίου, με τους Έλληνες βιομήχανους να κερδοσκοπούν στην περίοδο της ανάπτυξης μέσα από τις αμαρτωλές σχέσεις διαπλοκής με το κράτος, ενώ την ίδια στιγμή οι εφαρμοζόμενες πολιτικές του μνημονίου έχουν ενσωματώσει τα πάγια αιτήματα της εργοδοσίας, ισοπεδώνοντας τις εργασιακές σχέσεις.
 «“Επιτέλους”! Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τώρα που μπήκαμε σε επιτήρηση θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια ! Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση;» Κι αν τα πεις λίγο πιο δυνατά θα σε περάσουν γενεές δεκατέσσαρες οι θεματοφύλακες του ελληνικού πολιτικού πολιτισμού που ακούει στο όνομα «εκσυγχρονισμός» (και που απαντώνται σε όλο το γνωστό πολιτικό φάσμα) με πιο ισχυρή τη στάμπα που θα σου κολλήσουν: «λαϊκιστής».

από tsouftsaf

2 σχόλια:

  1. Δασκαλόπουλος ε; Ο πρόεδρος του ΣΕΒ χωρίς βιομηχανία αφου την πούλησε και τώρα τρώει από τα έτοιμα. Είναι κι αυτός σημειωμένος στη λίστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και που 'σαι; Μη ρωτάς ποιά λίστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή