Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Κατοχικές εφημερίδες έχετε διαβάσει;

Οι φούφουτοι του ΔΝΤ... 
του Παύλου Παπαδόπουλου
από το ΒΗΜΑ

Η αντίσταση στο ΔΝΤ δεν πραγματοποιήθηκε, δεν ξέσπασαν ταραχές στην Αθήνα και ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν εγκατέλειψε το Μέγαρο Μαξίμου με ελικόπτερο όπως έκανε ο αργεντινός πρόεδρος Φερνάντο ντε λα Ρούα το 2001. Αντίθετα το Ασφαλιστικό που επέβαλε η τρόικα πέρασε με λιγότερες αντιδράσεις ακόμη και από το νομοσχέδιο για τη... φορολόγηση των offshore. Το μοντέλο διακυβέρνησης του Πρωθυπουργού με βάση το οποίο οι αποφάσεις πρέπει να διαμορφώνονται από τα γεγονότα δικαιώθηκε από τις εξελίξεις. Ως το χειμώνα η κυβέρνηση μετέδιδε ότι «ο λαός δεν είναι έτοιμος για μέτρα». Εξίσου ανέτοιμη ήταν και η ίδια, γι΄ αυτό και άργησε να συλλάβει τη θανάσιμη διασύνδεση του υπερβολικού χρέους με τις διεθνείς χρηματοοικονομικές συνθήκες. Η ολιγωρία κόστισε στη χώρα, αλλά μια δραστήρια κυβέρνηση ίσως να προκαλούσε μεγαλύτερη (!) ζημιά. Μια κυβέρνηση που θα έπαιρνε δραστικά μέτρα για να αποτρέψει τα χειρότερα ίσως πυροδοτούσε την αντίδραση του «ανέτοιμου λαού». Αφήνοντας το πρόβλημα να γιγαντωθεί ο κόσμος τρόμαξε τόσο πολύ που τώρα αποδέχεται αιματηρές περικοπές χωρίς καμία διαμαρτυρία.

Η στρατηγική του Πρωθυπουργού ευνοήθηκε κυρίως από το γεγονός ότι η κρίση κρατικού χρέους είναι πανευρωπαϊκή και παγκόσμια. Οι Ελληνες πρέπει να ανάβουμε ένα κερί στη μνήμη της Lehman Βrothers. Τα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων δεν θέλησαν να ρισκάρουν να επαναληφθεί σε επίπεδο κρατών το χάος που επικράτησε σε επίπεδο τραπεζών όταν άφησαν τη Lehman να καταρρεύσει. Το αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να διασωθεί με το πιο γενναιόδωρο πακέτο διάσωσης στην Ιστορία αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο να μετατραπεί σε «Λετονία του Νότου».

Επιπλέον ο στενός κύκλος συνομιλητών του Πρωθυπουργού είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι καμία αλλαγή δεν επιτυγχάνεται αν δεν επιβληθεί από το εξωτερικό. Πράγματι, οι αλλαγές των τελευταίων 30 ετών πραγματοποιήθηκαν επειδή επιβλήθηκαν από την Ευρώπη. Και οι πολιτικές για τη διάσωση της χώρας δεν επρόκειτο να γίνονταν αποδεκτές αν δεν επιβάλλονταν από τους... «φούφουτους» του ΔΝΤ. Μια ακόμη απόδειξη της «ελληνικής ιδιαιτερότητας» ίσως είναι το γεγονός ότι η προσφυγή στο Ταμείο διασφάλισε την κοινωνική ειρήνη (!), παρά τις αντίθετες προβλέψεις. Κάπως έτσι ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι κέρδισε το στοίχημα της πρώτης χρονιάς στην εξουσία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα πληρώσει το βαρύ τίμημα της ασκούμενης πολιτικής. Απλώς, παρά τη συγκυβέρνηση με τους «φούφουτους», η αποχώρηση του κ. Παπανδρέου από το Μαξίμου (η οποία ασφαλώς και δεν διαφαίνεται στο ορατό μέλλον...) δεν πρόκειται να γίνει με ελικόπτερο.


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-.--.-.


Να κάνεις κριτική στο παραπάνω; Τι κριτική να κάνεις; Ο άνθρωπος έβαλε σαλιάρα κι έγραψε... Τι να πεις; Βαφτίζει επιτυχία την 6μηνη αδράνεια, τις καταστροφικές κομπίνες με τα Τ3 σε Τ10, τις ηλίθιες (ή σκόπιμα ηλίθιες...) δηλώσεις περί Τιτανικού που μας οδήγησαν σε αδυναμία δανεισμού  για να θαυμάσει στο τέλος την στρατηγική τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού αφού "αφήνοντας το πρόβλημα να γιγαντωθεί ο κόσμος τρόμαξε τόσο πολύ που τώρα αποδέχεται αιματηρές περικοπές χωρίς καμία διαμαρτυρία."!!! Βαφτίζει τον δανεισμό με όρους εθνικής απειλής, ως το πιο "γενναιόδωρο πακέτο διάσωσης στην ιστορία" που διασφάλισε την... "κοινωνική ειρήνη"!!! Τη μία λέει πως όλα είναι στρατηγική του υπέρλαμπρου ΓΑΠ, την άλλη πως  επέβαλε η τρόικα τα  μέτρα, τη μία μιλά για μοντέλο του ανυπέρβλητου ΓΑΠ, την άλλη για επιβολή αλλαγών απ' έξω και τέλος πάντων μην μας τα ζαλίζετε γιατί ο ένδοξος ΓΑΠ, ενίκησε, πάει και τελείωσε και πάρτε το απόφαση!

Δεν έτυχε ποτέ να διαβάσω κάποια κατοχική εφημερίδα. Φαντάζομαι πάντως πως, αν αλλάξουμε τα ονόματα, το παραπάνω δίνει ένα αξιόπιστο δείγμα της γερμανοτσολιάδικης δημοσιογραφίας... Εύγε! 

Ξεφτίλα ρε γαμώτο μου, απόλυτη ξεφτίλα! 


-Για ακόμα περισσότερη ξεφτίλα προτείνω και το χθεσινό άρθρο, του Ριχάρδου Σωμερίτη που καταστροφολογεί και ειρωνεύεται όσους προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του μνημονίου. [Ξυπνήσανε και τα ζόμπι που υποστήριζαν τις σφαγές αμάχων στη Γιουγκοσλαβία!] Ή ψάξτε ένα σημερινό κείμενο, πάλι στο Βήμα, κάποιου Σοφιανού που παρομοιάζει τους εργαζόμενους (ως αρχαιοφύλακες) στους αρχαιολογικούς χώρους  που αρνούνται να δουλεύουν χωρίς αμοιβή, με... ακάρεα που ο ΥΠ.ΠΟ. Γερουλάνος πρέπει να καθαρίσει γιατί εξαπλώνονται και προκαλούν αλλεργίες!!!   

1 σχόλιο:

  1. "Απλώς, παρά τη συγκυβέρνηση με τους «φούφουτους», η αποχώρηση του κ. Παπανδρέου από το Μαξίμου (η οποία ασφαλώς και δεν διαφαίνεται στο ορατό μέλλον...) δεν πρόκειται να γίνει με ελικόπτερο. "

    Καλω παντως τους πασοκοπροσκυνημενους να μη στοιχηματισουν κ για αυτο.Γιατι μπορει να χασουν κ το στοιχημα.Παντως στο ελικοπτερο δε θα ειναι μονος του ο ΓΑΠ,θα ειναι μαζι του κ οι γυμνοσαλιαγκες που ερπουν μαζι του πανω στο πτωμα αυτου του τοπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή