Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Οι... «κοπρίτες» κατά Πάγκαλον

(πηγή)
του Γιώργου Δελαστίκ
από το Έθνος
 
Ευτυχώς, από μια άποψη, που υπάρχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος που εκλαϊκεύει με αποτελεσματικό, αν και συχνά σοκαριστικό τρόπο, τις κυβερνητικές θέσεις και έτσι αντιλαμβάνεται πολύ καλύτερα ο ελληνικός λαός τις πραγματικές απόψεις της κυβέρνησης για διάφορες κοινωνικές ομάδες. Απόψεις που ο πρωθυπουργός και οι περισσότεροι υπουργοί του συνήθως συγκαλύπτουν ή μετριάζουν πίσω από διάφορα λεκτικά σχήματα.

«Επί χρόνια το κράτος προσλάμβανε αφειδώς χωρίς αξιοκρατία ή ορθολογικά κριτήρια» έγραψε π.χ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο «Εθνος της Κυριακής».

Την ίδια μέρα, στο «Βήμα» ο Θ. Πάγκαλος ανέλυε πολύ πιο ζωντανά και εύληπτα τις κυβερνητικές απόψεις για τους δημόσιους υπαλλήλους, σε συνέντευξη που έδωσε στην εβδομαδιαία αυτή εφημερίδα: «Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί», δήλωσε χωρίς περιστροφές.

Δεν το είπε βεβαίως ο αντιπρόεδρος Πάγκαλος, αλλά εύλογο είναι να συμπεράνουμε βάσει της θεωρίας των κοπριτών ότι ανάλογη θα είναι η συμπεριφορά της κυβέρνησης Παπανδρέου απέναντι σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που συγκαταλέγει στην κατηγορία των «κοπριτών».

Εξαιρετικά διαφωτιστικός είναι ο Θ. Πάγκαλος στην παρουσίαση όλων των πτυχών της πολιτικής συμμαχιών της κυβέρνησης με τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο αντιπρόεδρος είναι κατηγορηματικός: «Ο μόνος ουσιαστικός συνομιλητής μας είναι ο ΛΑΟΣ. Οι μόνοι που κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση» υπογραμμίζει χωρίς περιστροφές.

Ο Θ. Πάγκαλος δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των κυβερνητικών θέσεων στο ζήτημα αυτό. Μόνο με το ΛΑΟΣ -και με κανένα άλλο κόμμα- μπορεί να συζητήσει το ΠΑΣΟΚ.

«Αναγκαζόμαστε να διαγράψουμε την αντιπολίτευση από το εύρος μιας σοβαρής συζήτησης» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «διότι, όταν προσέρχεται με τέτοια επιχειρήματα και τέτοιες προτάσεις, χάνει κανείς τον καιρό του». Εξηγεί ότι «αυτή η πολιτική που επαγγέλλεται ο κ. Σαμαράς με το άλλο μείγμα πολιτικής» είναι κατά την άποψη του Θ. Πάγκαλου «γελοίο και ανάξιο σχολιασμού».

Εννοείται φυσικά ότι αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας κάθε συζήτηση με την Αριστερά, τα κόμματα της οποίας ούτε στον πιο ακραίο εκφυλισμό τους δεν θα μπορούσαν ποτέ να στηρίξουν μια τόσο αντιλαϊκή πολιτική όσο αυτή της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Εχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως τα επιχειρήματα που προβάλλει ο Θ. Πάγκαλος για να αποκλείσει κάθε συζήτηση με την Αριστερά. «Η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μια Σοβιετική Ενωση, τη συγχωρεμένη» λέει και προσθέτει: «Ο δε Συνασπισμός του κ. Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες»!!!

Βάσει των άκρως διαφωτιστικών διευκρινίσεων του Θ. Πάγκαλου, γεννιέται ένα ερώτημα: ποιους «όλους» ευνοεί ο Γ. Παπανδρέου στο άρθρο του στο «Εθνος» όταν γράφει «αν δουλέψουμε όλοι μαζί»;

Αν αφαιρεθούν οι κατά Πάγκαλον «γελοίοι και ανάξιοι» πολιτικά της ΝΔ, οι «Σοβιετικοί» του ΚΚΕ και οι «συναναστρεφόμενοι τρομοκράτες» του ΣΥΝ, ποιοι ακριβώς απομένουν; Οι «μόνοι ουσιαστικοί συνομιλητές του ΛΑΟΣ», προφανώς.

Δεν γνωρίζουμε πάντως αν από το μυαλό της κυβέρνησης περνάει και η σκέψη ότι, εκτός από την «αθλιότητα» της αντιπολίτευσης, ενδέχεται να φταίει και η πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ για τα όλο και δυσμενέστερα για το κυβερνών κόμμα δημοσκοπικά ευρήματα.

Σε δημοσκόπηση για το «Βήμα» της ΚΑΠΑ RESEARCH πάντως το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις το 22,2% των προτιμήσεων έναντι 20,2% της ΝΔ και 21,2% του... λευκού και άκυρου! Αν μάλιστα προστεθεί και το 9,4% των αναποφάσιστων, είναι προφανής και πρωτοφανής η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, καθώς ούτε τα «κυβερνητικά εξαπτέρυγα» κατά τη ΝΔ πάνε καλά: καθηλωμένοι στο 4% ο Γ. Καρατζαφέρης με το ΛΑΟΣ, εκτός Βουλής η Ντόρα, ο Φ. Κουβέλης και οι Οικολόγοι...

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Χαλεποί καιροί με αδύναμη ηγεσία


Ζοφερές είναι οι προοπτικές για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2011. Η κυβέρνηση Παπανδρέου χρησιμοποιεί όλη την ικμάδα της εναντίον διαφόρων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, αρχής γενομένης από τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους. Περνάει τη γραμμή της, αλλά το ποσοστό της δημοτικότητάς της έχει καταρρεύσει γύρω στο 20%. Καθώς όμως στην Ευρώπη προβλέπεται κλιμάκωση των ήδη λυσσωδών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων, μια τόσο αποδυναμωμένη κυβέρνηση όπως αυτή του Γ. Παπανδρέου δεν είναι σε θέση να προκαλέσει σεβασμό στη διεθνή σκηνή ούτε φυσικά να διεκδικήσει οτιδήποτε. Ετσι αυξάνονται κατακόρυφα οι κίνδυνοι για τα ελληνικά συμφέροντα σε όλους τους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου