Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Για το θεαθήναι

από ΑΥΓΗ
22/7/10 

Κουρνιαχτός σηκώθηκε προχθές στο Μαξίμου. Εξανέστησαν οι υπουργοί της κυβέρνησης όταν πληροφορήθηκαν ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας θα κάνουν τις επιθεωρήσεις των υπουργείων συνοδευόμενοι από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Είδε κι έπαθε, λέει το ρεπορτάζ, ο προεδρεύων Πάγκαλος να τους ηρεμήσει, βρίζοντας μαζί τους τους κακούς ξένους. Οι υπουργοί υποτίθεται ότι τα είχαν και με τον Παπακωνσταντίνου και τις υπερεξουσίες του. 

Από τη συμβιβαστική λύση που βρέθηκε με πρόταση Παγκάλου, φαίνεται ότι οι φωνές ήταν για εκτόνωση ή για το θεαθήναι: Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στο γραφείο του Γ. Παπακωνσταντίνου, στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί θα προσέρχονται ένας ένας με τους φακέλους υπό μάλης και θα εξετάζονται. Πρόκειται για "πατέντα" σαφώς πιο υποτιμητική για τους υπουργούς που υποτίθεται ότι φώναζαν, αλλά είναι και πιο κοντά στην πραγματικότητα του "πρωθυπουργεύοντος" υπουργού Οικονομικών

Και πρωθυπουργεύει ο κ. Παπακωνσταντίνου όχι μόνον επειδή ο πρωθυπουργός λείπει πάλι για δουλειές, αλλά επειδή το λέει ο νόμος. Οι διαμαρτυρόμενοι υπουργοί και οι διαμαρτυρόμενοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα έχουν ψηφίσει όλα αυτά και με το Μνημόνιο και με δύο τροπολογίες, η μια προστέθηκε μάλιστα στο Μνημόνιο παρατύπως την επομένη της ψήφισής του. 

Τα έχουν ψηφίσει και τα έχουν υπερασπιστεί. Έχουν ψηφίσει ότι τη χώρα έναντι της τρόικας την εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών. Οι υπόλοιποι εντέλλονται και εκτελούν. Και ίσως θα έπρεπε να λένε και ευχαριστώ διότι έτσι πουλάνε και κανά τσαμπουκά εκ του ασφαλούς πριν "αναγκαστούν" να υποχωρήσουν "για το καλό της χώρας". Δεν κοροϊδεύουν όμως κανέναν άλλο εκτός από τους εαυτούς τους. Όποιος είναι κατά του Μνημονίου το πολεμάει, δεν το εφαρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου