Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Άρχισε το ξεπούλημα! Οργή και στο ΠΑΣΟΚ!

Άρχισε το ξεπούλημα, πρώτο θύμα οι αγρότες  
από Stop Cartel

Η Αγροτική Τράπεζα, υπήρξε επί δεκαετίες ο «αιμοδότης» των αγροτών. Παρά τα κατά καιρούς κύματα ιδιωτικοποιήσεων, παρέμεινε πάντα στα χέρια του Δημοσίου, καθώς όλοι οι παράγοντες του τόπου αναγνώριζαν τον κοινωφελή και ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Η ελληνική γεωργία χρωστά πολλά στην Αγροτική. Οι σκέψεις για τη συγχώνευσή της με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δεν τρόμαξαν κανέναν, όταν προ καιρού δημοσιοποιήθηκαν, καθώς η Τράπεζα, εφόσον κάτι τέτοιο υλοποιείτο, θα παρέμενε υπό δημόσιο έλεγχο.
Όμως, η πρόταση να περάσει η Αγροτική Τράπεζα υπό τον έλεγχο ιδιωτών, όποιοι και αν είναι αυτοί και μάλιστα σε μια περίοδο που η ΕΕ επιδιώκει τη συρρίκνωση της ευρωπαϊκής αγροτικής παραγωγής, είναι όντως ανησυχητική. Να το πούμε αλλιώς, δεν ακούγεται καθόλου καλά σαν είδηση.
 

Πολλοί είναι οι χρεωμένοι στην Αγροτική Τράπεζα αγρότες. Αλήθεια, ποια θα ήταν η συμπεριφορά έναντί των, των ιδιωτών; Θα λαμβανόταν υπόψη ο χαρακτήρας της Τράπεζας, ή οι εκποιήσεις γαιών και περιουσιών θα πήγαιναν σύννεφο, με την επίκληση του νόμου και βάσει απρόσωπων ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων; Και ποιες θα ήταν οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης; Πόσοι αγρότες θα καταστρέφονταν, αν μια και μόνο σοδειά δεν πήγαινε καλά, ή μια χρονιά κατέρρεαν οι τιμές σε συγκεκριμένα αγροτικά προϊόντα; Με λίγα λόγια, το δίκτυ προστασίας που το κράτος είχε στήσει υπέρ των αγροτών, με τη συναίνεση όλων μας, θα κατέρρεε εν μια νυκτί. Και αυτό δεν το θέλουμε...
 

Θέλουμε τη στήριξη του αγρότη. Θέλουμε να τρώμε τα καλά αγροτικά προϊόντα, της δικής μας παραγωγής. Θέλουμε τη στήριξη της ελληνικής υπαίθρου. Δεν θέλουμε να γίνουμε έρμαια των εισαγωγών και αργότερα, των μεταλλαγμένων. Κοινώς, δεν θέλουμε να τρώμε σκουπίδια και δηλητήρια. Γιατί είναι παραπάνω από σαφές τι σκηνικό κάποιοι πάνε να στήσουν οι πολυεθνικές μέσα από την ΕΕ, τη γραφειοκρατία της οποίας ελέγχουν απόλυτα. Είναι και αυτή η «ελεύθερη διακίνηση του κεφαλαίου», που δείχνει να δικαιολογεί τα πάντα στην ΕΕ και κυρίως την ασύδοτη δράση του τραπεζικού και πολυεθνικού κεφαλαίου...


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Α.Τ.Ε -Τ.Τ . "ΟΧΙ" ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ
από New Deal

Αντιδράσεις εντός ΠΑΣΟΚ πυροδοτεί η πρόταση για πώληση της Α.Τ.Ε και του Τ.Τ. Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ασκεί έντονη κριτική και κάνει λόγο για "ακραία κερδοσκοπικά φαινόμενα", ενώ τονίζει πως δεν πρέπει να πουληθούν κρατικές τράπεζες.

Σε δήλωση του σημειώνει: "Με έκπληξη ακούσαμε την πρόταση Σάλλα για εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και της Αγροτικής Τράπεζας.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η πρόταση προέκυψε μία μόλις ημέρα μετά τις σχετικές «παραινέσεις» του Υπουργού Οικονομικών.

Με αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευθεία πρόκληση κατά του Δημόσιου Τραπεζικού Συστήματος.

Η βουλιμία είναι χαρακτηριστικό των νεοφιλελεύθερων και των κερδοσκόπων. Τίποτα και ποτέ δεν είναι αρκετό. Αφού οδήγησαν την Ελλάδα στον εγκλωβισμό του μνημονίου και του ΔΝΤ, αφού πήραν και το τελευταίο ευρώ του εργαζομένου με ληστρικά επιτόκια, αφού λεηλάτησαν το ιερό αποθεματικό των ασφαλιστικών ταμείων, τώρα είναι έτοιμοι για το μεγάλο ρεσάλτο. Την κερκόπορτα τους την ανοίγουν οι γνωστοί νεοφιλελεύθεροι που με όχημα το ΠΑ.ΣΟ.Κ απέκτησαν υπόσταση και υπογραφή.

Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του 77% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνιστά υπέρβαση κάθε γνωστού ορίου του όρου “πειρατεία”.

Η Τράπεζα Πειραιώς η οποία πρωταγωνίστησε στο σχέδιο υπερχρέωσης της κοινωνίας και αποκόμισε τεράστια κέρδη διασώθηκε με την ένταξή της στο κρατικό πρόγραμμα στήριξης των Τραπεζών και μέσω της λήψης δανείων από την Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Τράπεζα Αττικής ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες επιχειρεί να εξαγοράσει έναντι πινακίου φακής την ΑΤΕ η οποία είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος περιουσίας από την εποχή του Σουλτάνου μέχρι σήμερα. Το ερώτημα είναι: “Με τίνος τα χρήματα σκοπεύει να κάνει αυτή την εξαγορά;”

Ποιος θα τη δανείσει για να εξαγοράσει τους δανειστές της; Για να αντιληφθεί η κοινωνία περί τίνος πρόκειται, είναι ωσάν η Ελλάδα να θέλει να εξαγοράσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αμετανόητοι κερδοσκόποι, αφού δεν έμεινε τίποτε άλλο να αγοραπωλήσουν, εφορμούν να διαλύσουν και το τελευταίο μέσο παρέμβασης του κράτους στην Τραπεζική Αγορά, δηλαδή τις δύο υγιείς Τράπεζες του συστήματος. Την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κάποιοι στο όνομα της «ανάτασης» του κράτους θέλουν να εκποιήσουν δημόσια περιουσία.

Να παραδώσουν σε ιδιώτες τα λίγα που έχουν απομείνει ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο.

Το αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο βάζει στο μάτι την πλουσιότερη «νύφη» του χώρου και εκμεταλλεύεται την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι το ξεπούλημα δεν είναι αναπτυξιακή λογική.

Την ίδια στιγμή που παγκόσμια, τράπεζες επανέρχονται σε κρατικό έλεγχο, στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε ότι η εξασφάλιση ηγετικής θέσης στις αγορές και φυσικά τα υπερκέρδη τους, προϋποθέτουν οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα σαν αυτό που προτείνει ο κ. Σάλλας.

Η Κυβέρνηση και το ΠΑ.ΣΟ.Κ οφείλουν να απαντήσουν άμεσα και ξεκάθαρα απορρίπτοντας χωρίς μισόλογα την πρόταση Σάλλα.

Είναι άλλο να συζητάς για τη δημιουργία ενός δημόσιου πυλώνα τραπεζών ο οποίος πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας διασφαλίζοντας την ισορροπία του τραπεζικού συστήματος και άλλο να ξεπουλάς με τρόπο προκλητικό.

Και είναι πρόκληση το να προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς 700 εκ. ευρώ για την υποτιθέμενη εξαγορά όταν από το πακέτο των 28 δις πήρε 750 εκ. ευρώ!

Δεν υπάρχει τρόπος το ΠΑ.ΣΟ.Κ να συναινέσει στην άνευ όρων παράδοση του εθνικού πλούτου. Στην παράδοση των αγροτών στα χέρια των ιδιωτών που θα αντιμετωπίσουν τον αγροτικό κλήρο σαν οικόπεδο σε πλειστηριασμό.

Ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου οφείλει να αποπέμψει άμεσα απ' την κυβέρνηση τους νεοφιλελεύθερους του Τ+10 και του deal της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αυτούς που δεν έχουν τίποτα να σεβαστούν.

Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει τόσο, που κινδυνεύουμε να μπούμε στην ουρά του Ειδικού Δικαστηρίου, πίσω απ' τους δεξιούς ενόχους της Εθνικής Παρακμής. Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν θα είναι σκευωρία".

2 σχόλια:

 1. που κιαν περάσω δυσάρεστα
  ξεπουλήματα
  λαμογιές
  και ο Άνθρωπος να συρρικνώνεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ρήγα,
  Πράγματι οι αγρότες είναι έξαλλοι (και ιδιαιτέρως οι "πράσινοι"). Για να διαπιστώσεις πόσο έξαλλοι είναι, πάτα εδώ:
  http://anatolikatisedem.blogspot.com/2010/07/blog-post_2885.html
  Σου επιτρέπω να το αναδημοσιεύσεις αν θες.
  Καλό σου βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή