Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Τρέμε, χούλιγκαν


του Θανάση Καρτερού
από την Αυγή

Νά που βρίσκει καιρό ο Παπανδρέου να ασχολείται και με άλλα σοβαρά θέματα εκτός από την πιστή εφαρμογή του μνημονίου. Και απόδειξη ότι συμμετείχε σε ειδική σύσκεψη για τη βία στα γήπεδα, η οποία κατέληξε μάλιστα σε αποφάσεις που φιλοδοξούν να θέσουν τέρμα σ’ αυτό το άθλιο φαινόμενο. Για να μην ξαναδούμε τερματοφύλακα να καίγεται, ούτε πυρομαχικά στα γήπεδα, ούτε αφηνιασμένους οπαδούς να μπουκάρουν μέσα για να επιτεθούν στους ποδοσφαιριστές.

Τα παλιά, καλά και χιλιοειπωμένα θα, ήταν η συνταγή στην οποία μετά από έντονο, φανταζόμαστε, brain storming κατέληξε η εν λόγω σύσκεψη. Θα τους κόψουν τα λεφτά από τον ΟΠΑΠ, θα τους κόψουν τα λεφτά από την ΕΡΤ, θα διακόπτεται ο αγώνας με το πρώτο αντικείμενο που εκσφενδονίζεται, θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις για τις ΠΑΕ, θα απαγορευτεί η έξοδος των ενόχων ΠΑΕ στην Ευρώπη, θα πρέπει η ΕΠΟ να καταλήξει επιτέλους σε δρακόντεια μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας, θα γίνονται οι αγώνες αφού πρώτα γνωμοδοτούν οι ΠΑΕ και η αστυνομία ότι έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις ασφαλούς διέλευσης φιλάθλων, ποδοσφαιριστών και περαστικών. Πάλι η μπάλα στην εξέδρα δηλαδή.

Εντός του γηπέδου, για να μην ανησυχεί και κανένας χούλιγκαν, την ίδια στιγμή που οι αρμόδιοι, του πρωθυπουργού προεξάρχοντος, έστυβαν το μυαλό τους για να πατάξουν τη βία, η ΕΠΟ απέρριπτε την έφεση του εισαγγελέα και αθώωνε πάλι τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για το ντου των οπαδών και τις δηλώσεις του στον αγώνα με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη. Οι αγριεμένοι οπαδοί του Ηρακλή συγκρούονταν με την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, γιατί η ομάδα τους υποβιβάστηκε. Και οι αγριεμένοι παράγοντες της ίδιας ομάδας πετούσαν φραστικές μολότοφ για πραξικόπημα κατά της αγαπημένης τους ομάδας.

Κατά τα άλλα, η σύσκεψη αποφάσισε να γίνουν κανονικά αύριο οι αγώνες για τα πλέι οφ. Και μακάρι τα καλόπαιδα της θύρας 4 ή της ορίτζιναλ να είναι αύριο παρθένες, όπως και μεθαύριο και σε όλους τους αγώνες εφεξής. Αλλά κι αν δεν είναι, ποιος θα εκπλαγεί; Αφού παράγοντες, πολιτεία, διαιτησία, ΕΠΟ, Λίγκα - παραμένουν ως έχουν, γιατί να μην παραμείνουν ως έχουν και οι χούλιγκαν; Επειδή ο Παπανδρέου πάει σύσκεψη ή επειδή οι τζιτζιφιόγκοι απειλούν για χιλιοστή φορά με διάφορα θα;


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.



-  Άκουσα τον κ. Νικητιάδη να λέει πως ανάμεσα στα άλλα οι ομάδες που ΘΑ πέσουν σε νέα παραπτώματα βίας κλπ κλπ θα χάσουν και τα λεφτά από την ΕΡΤ στη νέα σεζόν. Δεν πολυπαρακολουθώ πια τα του ποδοσφαίρου αλλά πριν κάποιες μέρες διάβασα πως τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων  των ομάδων τα πήρε η ιδιωτική δορυφορική πλατφόρμα. Τότε ποια λεφτά θα χάσουν από την ΕΡΤ; 

Δούλεμα ψιλό γαζί ή δεν καταλαβαίνω κάτι σωστά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου