Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Είκοσι μήνες επιτυχίες (και 6 παρωδίες του βιντεοδουλέματος)


από


από την Αυγή

Είκοσι μήνες επιτυχίες ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει το νέο προπαγανδιστικό βιντεάκι. Ο ΓΑΠ, καθηλωμένος καθώς είναι στο δικό του σετ μεταφυσικών πεποιθήσεων για τον κόσμο, δεν ασχολήθηκε ποτέ με το να συμμαζέψει τα οικονομικά του κρατικού μαγαζιού μας. Η επικοινωνιακή εικόνα που προέβαλε, λοιπόν, ήταν ακριβώς αντίθετη από αυτό που εφάρμοζε, επαναλαμβάνοντας το παραμύθι της επανίδρυσης που κυκλοφορούσε το 2004 από τον PMPS (PrimeMinister PlayStation).

Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξουμε τα νούμερα που η ίδια η κυβέρνηση δημοσιεύει. 

Ο ΓΑΠ ξεκίνησε τη θητεία του μ' ένα αλογοσκούφιο τρυκ φουσκώνοντας το έλλειμμα του 2009, προκειμένου να κάνει μεγάλες προόδους το 2010, τη χρονιά δηλαδή που προόριζε να μας σώσει υπό την αιγίδα του ΔΝΤ, όπως πια γνωρίζουν και οι πέτρες (τις ευχαριστίες μας στον υφ. Οικονομικών κ. Σαχινίδη για την επιβεβαίωσή του).

Αλλά και πάλι το 2010 το έλλειμμα έκλεισε στο 10,5%, χωρίς να δείχνει καμιά τάση υποχώρησης για το 2011. Κι αυτό δεν είναι παρά μέρος της εικόνας. Το χρέος της γενικής κυβέρνησης προϋπολογιζόταν στα 295 δισ. για το 2010 και, σύμφωνα με τις ίδιες τις εκτιμήσεις του υπουργείου, έφθασε τελικά στα 330 δισ. 

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση μέσα στο 2010 φόρτωσε τη χώρα με νέα χρέη 44 δισ, 35 δισ. παραπάνω απ' ό,τι υπολόγιζε στις αρχές του 2010. 

Κι ακόμη χειρότερα. Κατηγορούμε την ανίκανη κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι φόρτωσε με νέα χρέη ύψους 150 δισ. τη χώρα μέσα σε μια πενταετία. Τι θα πρέπει λοιπόν να πούμε για την κυβέρνηση ΓΑΠ που μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο έχει καλύψει σχεδόν το 1/3 αυτού του αρνητικού ρεκόρ της Ν.Δ.;

Αν αυτό δεν είναι μια μεγαλειώδης απόδειξη της αποτυχίας αυτής της κυβέρνησης, ακόμη και με τα δικά της μέτρα, τότε τι ακριβώς είναι; 

Και τι προτείνει γι' αυτό το αδιέξοδο; Την πτώση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή την παραπάνω πτώση του φόρου εισοδήματος. Έτσι κι αλλιώς οι επιχειρήσεις έχουν κόψει το σπορ της πληρωμής φόρων. Την πώληση μιας υποτιθέμενης μυθικής περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δισ., που, σύμφωνα με τον παραπάνω υπολογισμό, καλύπτει τσίμα-τσίμα το νέο χρέος που δημιούργησε η κυβέρνηση το 2010 και σου μένουν και κάτι ρέστα για το 2011.

Και για κερασάκι στην τούρτα, τη σύναψη νέου Μνημονίου προκειμένου να μεταφερθούν μερικά δισ. από τα δημόσια ταμεία των κρατών της Ευρωζώνης στα ιδιωτικά ταμεία των κατόχων ομολόγων. 

Διότι, τελικά, η μόνη επιτυχία αυτής της κυβέρνησης είναι πως τον Μάιο του 2010 κλείδωσε τη χρεωκοπία της χώρας για την οποία η Ν.Δ. και ο ραφηνάτος πρωθυπουργός της τόσο σκληρά είχαν παλέψει.

Σ.Σ.



.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.



και 5 ακόμα παρωδίες: 
από (έχει ένα λαθάκι και μετά το 2:27 ξαναπαίζει το "μουσικό σχόλιο", αλλά... καλύτερα, για να εμπεδώσουμε το πραγματικό μήνυμα του διαφημιστικού του ΠΑΣΟΚ)



από






από




Τέλος, όσο κι αν φαίνεται πως κάποιος (μας) κάνει πλάκα, αυτό εδώ είναι το κανονικό:

από Greek Prime Minister's channel 

5 σχόλια:

  1. Υπάρχει media toolkit για να κάνετε το δικό σας βιντεάκι. Μπορείτε να δείτε το υλικό που περιέχεται στο toolkit, εδώ:

    http://www.youtube.com/watch?v=xsty-zBWacs

    και να κατεβάσετε το κιτάκι από εδώ:
    http://www.divshare.com/download/15028651-be9

    Κατέβασε το υλικό, βάλε το δικό σου κείμενο, και άλλαξέ τους τα φώτα.
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το ψάξω!
    Ευχαριστώ πολύ (μα πάρα πολύ) για την πληροφορία!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ σημαντικό:
    Ανεβάζουμε με τον ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ τίτλο και τις ίδιες λέξεις κλειδιά του αρχικού "πεταλωτηρίου", ώστε οι μηχανές αναζήτησης να συνδέουν αυτόματα τις παρωδίες με το αρχικό, προτείνοντας σαν επόμενο προς θέαση ένα από τα χιουμοριστικά.

    Κατάλληλο template είναι το 640χ360 pixels (16/9) με 25 frames/sec. Βαράτε αδέρφια! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις κάποιο λινκ για το Sony Vegas 10 pro που προτείνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι, δυστυχώς. Επειδή φοβάμαι για το "μαγαζί", το έχω κανονικό. Πάντως σίγουρα θα υπάρχει σε κανένα τόρεντ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή