Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Οι λαπάδες που επιμέναν και οι ροντράνερ της επανάστασης

Διάβασα χθες μια θάλασσα χλευαστικά σχόλια για τον χορό της πλατείας από τους κατόχους -με κοπιράιτ- της επαναστατικής διαδικασίας. Οι ίδιοι τραβάγαν τα μαλλιά τους για το νέο "έγκλημα" όσων μίλησαν για προβοκάτορες ή ηλίθιους. Σωστά! Το να χορεύεις εν μέσω δακρυγόνων γελοιοποιώντας τους μπάτσους που ψεκάζανε τον κόσμο στην πλατεία ενώ οι "επαναστάτες" σπάγανε μάρμαρα στη Μεγάλη Βρετάνια και κάνανε επιθέσεις στο υπουργείο οικονομικών, είναι για χλευασμό. Ενώ το να αμολάς μολότοφ κρυβόμενος πίσω από γέρους και παιδιά αδιαφορώντας για τις συνέπειες σε έναν άμαθο από μπάχαλα κόσμο είναι "επαναστατική μαγκιά"

από

Όπως για χλευασμό είναι κι ο κόσμος που δέχθηκε τα αντίποινα των ματατζήδων με χημικά στην Ερμού, ενώ τα "παλικάρια της επανάστασης" κάνανε ντου στο υπουργείο οικονομικών και μετά γίνονταν road runner... Και ωωω οι χλευαζόμενοι ως λαπάδες από τους ροντράνερ επαναστάτες, δεν έφευγαν. Επέμεναν. Και στέκονταν εκεί. 5-6 φορές ψεκάστηκαν και μείνανε εκεί. Και φώναζαν στα ΜΑΤ "πίσω" - "πίσω" κι "η χούντα δεν τελείωσε...". Αλλά αυτοί προφανώς δεν ξέρουν το μεγαλείο της επαναστατικής διαδικασίας hit and run με κάλυψη τον άσχετο κόσμο... 

από

Τέλος, επειδή αποκάλεσα πάλι χθες τους μπάχαλους προβοκάτορες ή ψυχασθενείς να εξηγηθώ για το δεύτερο. 

Δεν μιλώ ασφαλώς με ψυχιατρικούς όρους -άλλωστε αγνοώ το πως ορίζει η ψυχιατρική επιστήμη την ψυχασθένεια. Μιλάω με το λεξιλόγιο και τον νου ενός μέσου ανθρώπου. 

Και ξεκινάω με την παλιά φράση του Κοροβέση πως "αν θέλουν ντε και καλά να σκοτώσουν κάποιον, ας σκοτώσουν τον μπάτσο που κρύβουν μέσα τους" 

Ωραία. Και μετά τη ρήση (που θεωρώ υπέροχη και απολύτως εύστοχη) ας πω κι εγώ γιατί τους αποκαλώ ψυχασθενείς με το απλοϊκό μου μυαλό όπως τα είπα σε έναν φίλο χθες: 

Τι στα αλήθεια είναι ένας τύπος που -μέσα σε ανήξερο κόσμο από διαδηλώσεις και μπάχαλα- εφορμά με μόνο στόχο να πετάξει μια βόμβα μολότοφ; Ζει ή δεν ζει τη στιγμή μόνο και μόνο για την ηδονή της βίας; Έχει κάποιον έλλογο στόχο η πράξη του; Αδιαφορεί ή όχι για την συνέπεια της πράξης του; Και πόση πνευματική υγεία δείχνει μια πράξη που μόνο σκοπούμενο έχει την παραγωγή βίας στο όνομα -λέμε τώρα- της αντιβίας; Και ποια η απόσταση αυτής της κίνησης από την ψυχασθένεια της τυφλής βίας των χουλιγκάνων; Ή των τυφλωμένων μπάτσων; Ή των φασιστών; Τον σχηματοποιημένο εχθρό στοχεύουν να εξοντώσουν ικανοποιώντας ό,τι κατώτερο (τους ή από μόνοι τους) έχουν καλλιεργήσει μέσα τους. 

Ε, τι να κάνουμε, για μένα είναι αντίπαλοι. Και η ταύτιση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο ένα βολικό παραμύθι για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τα ΜΜΕ που εκμεταλλεύονται τη φετιχοποίηση της βίας κάποιων που χρήζουν θεραπείας, για να πετυχαίνουν από τη μία τον στόχο της ενίσχυσης της καταστολής και της απομαζικοποίησης των κινητοποιήσεων και από την άλλη την συκοφάντηση και απομόνωση του πιο ενεργού πολιτικά και κοινωνικά χώρου. Οι συγκεκριμένοι τύποι δεν έχουν ουδεμία σχέση με το μαχητικό τμήμα του χώρου προηγουμένων δεκαετιών. 

Δεν είμαι κατά της βίας. Είμαι όμως κατά των θρασύδειλων που είδα στις 5 Μάη του 2010 και τους έκραξα στην Πατησίων (δυστυχώς μόνος, και λίγο μετά δολοφονήθηκαν τρεις εργαζόμενοι) και χθες που είδα τα κωλόπαιδα να βάζουν φωτιά σε μια διαδήλωση που,  χέστον τον πολιτικό στόχο... είχε γέρους, κυράτσες και παιδιά που δεν ξέραν τίποτα από μπάχαλα και με το τίποτα θα μπορούσαμε να είχαμε και τρεις και 13 νεκρούς.  


Και τι περίεργο!.. Δεν ασχολούνται ΚΑΘΟΛΟΥ που τα φασιστοειδή που κατοικοεδρεύουν στη γωνία της πλατείας τους κυνήγησαν με κοντάρια, αλλά με την αριστερά που τους είπε προβοκάτορες και ανεγκέφαλους και με τον κόσμο της πλατείας που χόρευε μέσ' στα δακρυγόνα... 




Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα.

17 σχόλια:

  1. Λοιπον φιλε εισαι απλα ηλιθιος.Κραζεις κραζεις δε ξερεις τι σου γινεται.ΚΞλεισε το γαμημενο το μπλογκ σου και δες τι γινεται στη χωρα σου.Δεν αργει η στιγμη που θα παρεις και συμια μολοτοφ και θα τους σαπισεις.Αιντε κακομαθημενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κλεισε το γαμημενο το μπλογκ σου και δες τι γινεται στη χωρα σου"

    Άμα δεν ήταν κάτι άτομα σαν την πάρτυ σου για να βοηθάνε τους προδότες να διασπάνε τον κόσμο και να μην τον αφήνουν να διαδηλώση σωστά τότε θα τους είχαμε διώξει πριν πολλά χρόνια!!!

    Τι έχεις κάνει εδώ και 20 χρόνια που σου πλένουν τον εγκέφαλο και πετάς μολότωφ;;; ΤΙΠΟΤΑ

    Τι έχουμε κάνει 20 μέρες στους δρόμους;;; Κοντεύουμε να ρίξουμε την κυβέρνσηση και ΗΔΗ αναγκάσαμε το ΔΝΤ να δώσει την 5η δόση χώρις την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου... ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 300, ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ που είσαι -αντίθετα από εμένα- έξυπνος και καλομαθημένος και διαβάζεις αγάμητα μπλογκ γιατί δεν μου χαρίζεις λίγη από την γνώση σου για την κατάσταση στη χώρα; Κάτι που θα με οδηγήσει κι εμένα αντί να διαβάζω και να σκέφτομαι και να ψάχνω δρόμους, να γεμίζω μπουκάλια με βενζίνη για να κάψω τον μισητό εχθρό που λέγεται μπάτσος, -προαιώνιος άλλωστε ταξικός αντίπαλος- κι έτσι να φτάσω στον κόσμο της δικής σου πνευματικής φώτισης;

    Σου απαντώ αντί να διαγράψω τη χυδαιότητά σου για να φαίνεται πόσο δίκιο έχω παραπάνω. Ρε φίλε σε μια ομαδική ψυχοθεραπεία θα σας πάρουν λιγότερα.

    Και να σου θυμίζω πως και αυτό και όλα τα (γαμημένα και αγάμητα) μπλογκ δεν είναι φόρουμ, αλλά προσωπικές σελίδες.

    Τώρα θα μου πεις μιλάω για σεβασμό σε κάποιον που θεωρεί απάντηση στη χρηματοπιστωτική ολιγαρχία το κάψιμο των μπάτσων και όποιου άλλου έχει την ατυχία να βρεθεί μπροστά στον επαναστατικό του οργασμό...

    Άντε, περιμένω την άποψή σου. Εντάξει είμαι ηλίθιος, δεν ξέρω τι μου γίνεται, άνοιξα ένα γαμημένο μπλογκ, αγνοώ τι τρέχει στη χώρα... Έλα κατάθεσε την άποψή σου, πως θα λύσω τα προβλήματα καίγοντας τον μπάτσο.

    Περιμένω... καλομαθημένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σχόλιο μου απευθύνεται στον πρώτο ανώνυμο... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπα, και ποιος είσαι εσύ που βρίζεις έτσι επειδή δεν συμφωνείς; Πονάει να σε λένε 'φασίστα' όταν υποτίθεται ότι πολεμάς ακριβώς αυτό,ε; Παρόλα αυτά, είσαι!!! ΦΑΣΙΣΤΑΣ! και μόνο απ το ύφος της απάντησής σου, φαίνεται. Αυτό που είμαστε 'φίλε' Ανώνυμε, δεν μας το κάνουν οι ταμπέλες αλλά οι πράξεις μας. Και το να μπουκάρεις να τα σπας στο όνομα οποιασδήποτε ιδέας, αναγκάζοντας και όλους τους άλλους να υπομείνουν τις συνέπειες των πράξεών σου, είναι τραμπουκισμος και φ-α-σ-ι-σ-μ-ο-ς!! και θρασυδειλία βεβαίως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι, και το δικό μου σχόλιο απευθύνεται στον πρώτο ΑΝΩΝΥΜΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν και πολλές φορές διάφορες καταστάσεις που δεν προκαλούν μόνον οι ιθύνοντες με φέρουν στο σημείο να σκεφτώ, γιατί δεν βάζει κανείς φωτιά να τους κάψει όλους! ωστόσο εγώ η ίδια δεν το τόλμησα ποτέ και ούτε θα το κάνω, γιατί απλά πάντα υπερισχύει μέσα μου ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, που με μοναδικό γνώμονα αυτόν ως τώρα πορεύτηκα στη ζωή μου και με την αρχή πως δεν έχω εγώ κανένα δικαίωμα να κάνω αυτό που σε άλλους κρίνω και καταδικάζω: να αποφασίζουν αυθαίρετα για τη ζωή των άλλων...! Πολύ ξεκάθαρη η τοποθέτησή σου, Ρήγα και με βρίσκει σύμφωνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πω; Τα είπαν οι προηγούμενοι. Στον Ανώνυμο 10.56: Είσαι ένα μαλακισμένο φασιστάκι κι ας παριστάνεις τον αγωνιστή. Οι αγωνιστές έχουν αρχ@@@, ενώ εσύ είσαι ενα μικρό αρχ@@@δάκι που νομίζει οτι θα αλλάξει τίποτα αν ρίξεις μολότωφ στους μπάτσους. Δεν ξέρει οτι είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Αυτό θέλουν και οι μπάτσοι, να τους κάνεις το χατήρι, να διαλύσουν την μεγαλύτερη διαδήλωση από το 1974. Και γιαυτό είσαι ένα φασιστάκι. Φασιστάκι, γιατί δεν έχεις ούτε καν αρχ@@δια στο βρακί σου, που μάλλον όταν κάνουν ντου οι μπάτσοι κατουριέσαι και κρύβεσαι. Αυτά. Ηθελα να γράψω κι άλλα, αλλά είμαι πολύ τσαντισμένος και δεν μπορώ. Να τον είχα μόνον μπροστα μου το μαλακιστήρι. Αν τον ξέρετε ποστάρετέ τον, να τον ξέρουμε. Και τότε να δούμε πόσο γενναίος είναι. Μ@@@νακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανωνυμε πρωτε, πανω πανω!!!!
    Ηθελα ναξερα, μηπως εισαι μπατσος χωρις στολη???
    Ρε ηλιθιο ατομο...ημουν στην Ερμου μαζι με τον κοσμο και τρωγαμε χημικα...
    Εσυ και οι ομοιοι σου επαναστατες της π@@τσας καταστρεφατε τα παντα, οι μπατσοι στα 500 μετρα σας αφηναν ανενοχλητους και ριχναν χημικα σε μας τους μεγαλους ανθρωπους που μειναμε εκει μεχρι το ΤΕΛΟΣ για να ξαναγεμισει Η ΠΛΑΤΕΙΑ το ΒΡΑΔΥ !!!!!!!!χαζο παιδι χαρα γεματοοοοοοο
    Διωξατε τον κοσμο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΤΥΠΕ με τις μαλακιες ΣΑΣ!!!!!!!
    Ποιοι ειναι ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ??????
    ΕΣΥ και οι ομοιοι σου ασφαλως!!!!!!!!!!!!
    Γαμω το κερατο μου με κανεις και βριζω και δεν ειναι του χαρακτηρα μου!!!!!!!!
    Αλλα με νευριασες και αν εισαι μπαχαλακι και οχι μπατσος η ΒΙΑ δεν φερνει κανενα αποτελεσμα!!!
    Ενα με τους προβοκατορες γινεσαι που εχουν συγκεκριμενο στοχο!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    Αιντεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε κακομοιρο παιδι που εχεις και αποψη για τον ΦΑΣΙΣΜΟ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. λαθος...δεν μιλησε για φασισμο...ειπε
    ηλιθιε καικακομαθημενε!!!!
    αν ειναι δυνατον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    τα δυο ανωνυμα τα τελευταια ειναι δικα μου...και απευθυνομαι στον πρωτο ανωνυμο!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είδες Ρήγα πού οδηγεί η αεργία ή η ανεργία τον άνθρωπο;... Πώς να του περισσέψουν λεφτά (του Α' Ανώνυμου και των ομοίων του) να κάνει ψυχοθεραπεία -έστω και ομαδική; Φτιάχνει λοιπόν το φθηνότερο εκτονωτικό (πχ μία μολότωφ), παίρνει ένα λοστάρι (σιγά το πράμα να το βρεις), στην φθήνια σπάει κάνα πεζοδρόμιο ή ό,τι βρίσκει για να εφοδιαστεί με κοτρώνες, και μιράκολο, μιράκολο, αντί να παίξει το πουλάκι του στην τουαλέτα του σπιτιού του (ή όπου αλλού τέλος πάντων...), παίζει τον επαναστάτη!!! Ε, όπως και να το κάνεις, άλλο είναι να σε λένε Αυνάνα κι άλλο Επαναστατάρα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευαίσθητε Ρήγα, όχι μόνο έγραψες κάτι πολιτικά καίριο, αλλά μίλησες στην καρδιά πολλών που βρεθήκαμε στο δρόμο την Τετάρτη!
    Πολλά μπράβο,
    με τους χαιρετισμούς μου, στρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σύντροφε ασφαλίτη ανώνυμε Α’
    Προβοκάτσια είναι να στέλνεις ξανά ένα κόσμο που ζυμώνεται στους καναπέδες. Προβοκάτσια είναι να παίζεις το παιχνίδι των αφεντικών, που υποτίθεται πολεμάς. Προβοκάτσια είναι σκοτώνεις αθώους. Δειλία είναι να κρύβεσαι πίσω από τα κορμιά δεκάδων χιλιάδων για να σπάσεις μια βιτρίνα και –να το σημειώσω-πάντα με ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ βαριοπούλα. Που στην «έφοδο προς τον ουρανό» δεν είναι μόνο οι τράπεζες, αλλά και τα βιβλιοπωλεία και τα μαγαζάκια όλων εκείνων που χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους στο γαμημένο σύστημα.
    Θέλεις να παίξεις για άλλη μια φορά το παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι»… Πήγαινε στους δρόμους μόνος ή με τους υπερεπαναστάτες συντρόφους σου και μην αφήσεις κεφάλι μπάτσου στη θέση του. Κάψε, βάλε φωτιά στα όνειρά σου, πέρνα στην άλλη όχθη με το κεφάλι ψηλά, μα όχι με ασπίδες αυτούς που δεν ακολουθούν την δική σου πρακτική. Κι αν ανοίξεις εσύ κι οι όμοιοί σου το δρόμο για ένα άλλο κόσμο χωρίς καταπίεση και αφεντικά, ένα κόσμο που θα κυκλοφορούν οι ιδέες κ αι η φαντασία, να το ξέρεις πως θα γίνουμε εκατομμύρια. Μα τώρα κάτσε στην άκρη, διάβασε, ακόνισε τη σκέψη σου, σκέψου ότι ο κόσμος θέλει να τα αλλάξει όλα και δεν τον αφήνεις ΕΣΥ, επειδή με τον τρόπο σου υπηρετείς το ΣΥΣΤΗΜΑ. Που ήσουν προχτές για να συμπαρασταθείς στα παιδιά που έπιασαν και βρίσκονταν στα δικαστήρια; Μαλακιζόσουν ή έπαιρνες εντολές από την ΕΥΠ. Που ήσουν χτες που γινόταν η δίκη; Στο ίδιο μέρος για να συντονίσετε τις επόμενες κινήσεις σας. Προχτές μόνο μια κοπέλα βρέθηκε στην Ευελπίδων και ευτυχώς χτες εμφανίστηκαν σαράντα αλληλέγγυοι που πίστευαν στη συντροφικότητα.
    Θα σου πω και κάτι άλλο: Μπορεί να καταρριφθεί η συνωμοσία των μυστικών δυνάμεων και να πιάσουν εσένα και κάποιους άλλους ηλίθιους για τα τρία απανθρακωμένα κορμιά στη Μαρφίν τον περσινό Μάη. Γιατί αν δεν το είχες κάνει , ούτε Μνημόνιο θα πέρναγε ούτε στην άβυσσο θα βρίσκονταν σήμερα οι κολασμένοι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Παίξε λοιπόν το παιχνίδι τους και πέσ’ το φωναχτά: Είμαι προβοκάτορας. Έμμισθος ,αν είσαι επαγγελματίας. Άμισθος, αν είσαι ηλίθιος. Η ρίξε το φταίξιμο στους άλλους και κάρφωσε το λαό, όπως το συνηθίζεις, λέγοντας «Ζήτω ο προβοκάτορας λαός». Αν δεν το καταλάβεις έγκαιρα τι ακριβώς είσαι , σπάσε το κεφάλι σου με τη βαριοπούλα. Και ζήτα να σου δώσουν καινούργια, όχι μεταχειρισμένη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προσθήκη: "να σκοτώνεις" και όχι "σκοτώνεις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κλέβω από το σχόλιο του Δημήτρη αυτό εδώ:
    "Παίξε λοιπόν το παιχνίδι τους και πέσ’ το φωναχτά: Είμαι προβοκάτορας. Έμμισθος ,αν είσαι επαγγελματίας. Άμισθος, αν είσαι ηλίθιος. Η ρίξε το φταίξιμο στους άλλους και κάρφωσε το λαό, όπως το συνηθίζεις, λέγοντας «Ζήτω ο προβοκάτορας λαός». Αν δεν το καταλάβεις έγκαιρα τι ακριβώς είσαι , σπάσε το κεφάλι σου με τη βαριοπούλα. Και ζήτα να σου δώσουν καινούργια, όχι μεταχειρισμένη…"

    - Aν είσαι άμισθος "ανώνυμε α'" δες το αποτέλεσμα της προβοκάτσιας σας και τον πραγματικό στόχο της επίθεσής σας εδώ μπας και προβληματιστείς λιγάκι...

    Ε, αν είσαι έμμισθος "σύντροφος ασφαλίτης", πάλι δες εδώ για να χαρείς με το έργο σας... Όχι βέβαια και πολύ γιατί τούτη τη φορά δεν καταφέρατε να διαλύσετε εντελώς τον κόσμο. Ακυρώσατε βέβαια το να γίνει η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά η δουλειά έμεινε στη μέση...

    Τσάμπα φράγκα πήρατε δηλαδή. Αν ήμουν ο Παπουτσής θα σας έριχνα πρόστιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. συμφωνω με το Ρηγα..εκει ημουν ..προσπαθησαν να διαλυσουν μια απο τις μεγαλυτερες ειρηνικες διαδηλωσεις ...δεν τα καταφεραν..απλως θα γινουμε περισσσοτεροι και ας προσπαθουν να μας καπελωσουν ..οι προβοκατορες των πολιτικων συστηματων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας σκεφθουν μονο αν ειναι ιδεολογοι της βιας οτι πλεον ειναι μαζι με τους μπατσους προβοκατορες και οτι το συστημα χρησιμοποιει τις ιδιες μεθοδους με αυτους για να διαλυσουν μια συγκεντρωση.... χεστηκε η φοραδα στο αλωνι αν σπασετε καποιες τζαμαριες μαρμαρα ή καψετε καποιες βιτρινες ή κι ανθρωπους οπως εχετε καψει μαλακες....χεστηκε το συστημα γιατι αυτο θελει.... λοιπον την αλλη φορα μονοι σας...γιατι θα εχουμε και μεις μολοτοφ για να τις ριξουμε πανω σας μαλακες για να καταλαβετε οτι δεν παιζουν με το κινημα....θα φατε ξυλο του κερατα αν σας πιασουμε αλητες...μακρυα μας λοιπον ειτε ειστε μπατσονια, ειτε τυφλωμενα καθαρματα που μοναδικος σας στοχος ειναι να εκτονωνετε την σαπιλα που κουβαλατε και την βαφτιζετε ιδεολογια....(Ροδ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή