Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Θα τους αφήσεις να σε εκτελέσουν;

σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου
από την Αυγή

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που δημοσιεύθηκε χθες επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους για την κατρακύλα της οικονομίας και της κοινωνίας. Σύμφωνα με τις (κατά κανόνα υποτιμημένες) προβλέψεις, το ακολουθούμενο Μνημόνιο θα οδηγούσε το 2015 το χρέος σε έκρηξη, στα 510 δισ. ευρώ ή 199% του ΑΕΠ, ενώ το έλλειμμα την ίδια χρονιά θα εκτινασσόταν στο 14,4% του ΑΕΠ ανεβαίνοντας στα 36.183 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για ομολογία ότι επί έναν χρόνο οι θυσίες του ελληνικού λαού πήγαν στράφι. Αν συνεχιστεί, και μάλιστα ακόμη πιο σκληρή, η πολιτική του Μνημονίου, δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για διέξοδο. Οι στόχοι που τίθενται με τα νέα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου είναι και πάλι πλαστοί. Στηρίζονται σε προβλέψεις για μικρότερη ύφεση. Προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες το 2015 το χρέος θα είναι 351 δισ. ευρώ ή 139% του ΑΕΠ και θα υπάρχει... πρωτογενές πλεόνασμα!

Η μόνη σωστή απεικόνιση των μεγεθών είναι αυτή που αφορά τους τόκους. Από 16 δισ. ευρώ το 2012 οι τόκοι θα ανέβουν στα 23,4 δισ. ευρώ το 2015, ποσό που ισοδυναμεί με το 38,2% των τακτικών εσόδων, έναντι 29% σήμερα. Αυτό σημαίνει προαναγγελία χρεωκοπίας...

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, μέσα σε έναν χρόνο, αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται, αλλά λειτουργεί ως υποτελής προς την τρόικα, ίσως και ως εντεταλμένη για να μεταβάλει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό πειραματόζωο.

Με την πολιτική του Μνημονίου, παλαιού και νέου, η κοινωνία εκτελείται κατά τρόπο αδίστακτο και η χώρα σπρώχνεται σε τριτοκοσμική κατάσταση. Η διαχείριση του χρέους δεν είναι λογιστικό θέμα, είναι κατ' αρχήν θέμα πολιτικής βούλησης να ακολουθηθεί άλλη πολιτική, ριζικά διαφορετική, έξω από το Μνημόνιο της χρεωκοπίας. Η επιθετική διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, με δραστικές περικοπές, είναι αναγκαία. Είναι προϋπόθεση για να υπάρξει λύση, δηλαδή σταδιακή ανάπτυξη με απασχόληση.

Πίσω από την κρίση του χρέους κρύβεται η πολιτική κρίση. Γι' αυτό μόνον η προσφυγή στον λαό μπορεί να επανατοποθετήσει την υπόθεση στη βάση της επιθετικής διαπραγμάτευσης, σε συνεργασία και συμμαχίες με άλλους ευρωπαϊκούς λαούς και κόμματα, που αυτές τις μέρες, μέσα από τις δικές τους εμπειρίες, περιθωριοποίησης και απελπισίας, ξεχύθηκαν στις πλατείες. Μόνον έτσι μπορεί να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, αναγκάζοντας ακόμη και κυβερνήσεις να ξαναδούν την πραγματικότητα χωρίς ταξική μυωπία.

2 σχόλια:

  1. Έχετε καρδιά; Έχετε πίστη;…
    Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε.
    Ραγιάδες σε όλα σας τα χρόνια.
    Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες και τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας!!!

    Παπαφλέσσας (1788-1825)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ΤΡOΙΚΑ και επίδοξους "Επενδυτές - Αγοραστές" Δημόσιας Ελληνικής Περιουσίας .

    Ως πολίτες της Πολιτείας των Ελλήνων

    Ως συνιδιοκτήτες της Kοινής Δημόσιας περιουσίας.

    Ως Άνθρωποι με αίσθηση δικαίου

    Προειδοποιούμε:

    *Ότι και να συμφωνήσετε με τους τυχοδιώκτες που παριστάνουν την κυβέρνηση καταλαμβάνοντας με ποικίλες μεθοδεύσεις τα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής Των Ελλήνων, ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !

    *Μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να πουλήσει, να δωρίσει να νοικιάσει. Η “παρέα των ημεδαπών” με την άριστη αμερικάνικη προφορά και τα spasta ellinika που συνομιλεί μαζί σας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ. Πάρτε τους και παίξτε μπιρίμπα που σας μάθανε στα Φαϊνάνσινγκ Σκούλς που συμμαθητέψατε.

    *Ξέρουμε πως θα κινητοποιηθούν όλα τα μέσα προπαγάνδας, πειθαναγκασμού και καταστολής. Αυτό όμως δεν αλλάζει τίποτα. Έρχονται και παρέρχονται σα λόξυγκας στην ιστορία. Εμείς ως ιδιοκτήτες ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, κι αυτό ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: Πως πρέπει εσείς και τα δουλικά σας να φυλάτε τους κώλους σας ες αεί. Εδώ είναι η Γη, το Νερό και ο Αέρας μας.

    *Όσα ξεφτίλια - παπαγαλάκια και να πλασάρετε στο γυαλί να γνωρίζουν κι αυτά κι εσείς πως είναι ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΑ. Η περίοδος της τηλεμαλάκυνσης έχει περάσει προ πολλού κι ας κάνουν το “Σουηδό”. Τα μίσθαρνα τηλεξεφτίλια που αυτοαποκαλούνται "δημοσιογράφοι" και μοιράζανε στους Έλληνες ταμπέλες ρατσισμού, εθνικισμού και τα συναφή, χάσανε τους φερετζέδες τους και είναι ορατοί τοις πάση.

    *Αντίθετα με ότι πιστεύετε, η ζωή δεν επενδύεται, δεν τοκίζεται και δεν ενεχειρούται. Η Ζωή είναι ΖΩΗ.

    *Επειδή το νομοθετικό έργο που τελείται στη βουλή είναι κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικό αλλά και αγρίως και καταφανώς ενάντια στα συμφέροντα των Ελλήνων άρθρο προς άρθρο, είμαστε υποχρεωμένοι να το αγνοήσουμε.

    *Έχουμε εντελώς χεσμένη την πουλημένη τρέχουσα νομοθεσία. Από τώρα και στο εξής οι Έλληνες συντάσσονται πίσω από το Συνταγματικό Ανάχωμα του Άρθρου 120. Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας και θα αντιμετωπισθεί ως εχθρός του λαού και της Πατρίδος .

    *Εμείς όλοι είμαστε ο Κυρίαρχος Λαός . Από σήμερα δεν αναγνωρίζουμε καμιά κυβέρνηση κανένα νόμο τίποτε απ όσα κι αν σας υποσχεθούν ή υπογράψουν . Οι τυχόν "νέοι ιδιοκτήτες" της Δημόσιας περιουσίας , που θα λάβουν τίτλους από τους προδότες που παριστάνουν την κυβέρνηση ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι θα θεωρηθούν 'Δυνάμεις Κατοχής" και "Κλεπταποδόχοι" και ως τέτοιοι θα αντιμετωπισθούν από τον Ελληνικό Λαό .

    *Όσο για τα “δάνεια” που συνάψατε με τα ημεδαπά υπαλληλάκια σας, σας προτείνουμε να τα κάνετε λογιστική μετατροπή σε υπόθετα και …σε καλή μεριά. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Τα ομόλογα δεν είναι δάνεια, είναι στοιχήματα… παίξατε και χάσατε, μην ξαναπαίξετε στο φινάλε.

    *Ξέρουμε πως υπολογίζετε πολύ στη συνδρομή των σωμάτων καταστολής. Όσο κι αν υπάρξουν πρόθυμοι και ανεγκέφαλοι ανάμεσά τους, είναι βέβαιο πως η πλειοψηφία τους αποτελείται από άτομα που οι μανάδες τους και οι πατεράδες τους αν δεν βρίσκονται ανάμεσά μας βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω φτώχιας, κατάθλιψης και ανέχειας.

    *Να υπενθυμίσουμε πως το 1945 η Ελλάδα δεν απελευθερώθηκε από κανέναν. Οι Γερμανοί και τα τακίμια τους χρωστάνε τη ζωή τους στη μεγαλοψυχία των Ελλήνων που τους αφήσανε να αποχωρήσουν αναίμακτα για τις πατρίδες τους ενώ θα μπορούσαν και θα εδικαιούντο να τους κάνουν λίπασμα για τα χωράφια , πράγμα που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα επαναληφθεί και για τους σημερινούς κατακτητές και τα γιουσουφάκια τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή