Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Καλώς ήλθατε στη Χούντα του Μεσοπρόθεσμου!

σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου από το Έθνος
Η ανυπόστατη κυβέρνηση, παρά τη σύσσωμη καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τον ελληνικό λαό ακάθεκτη συνεχίζει το έργο τρομοκράτησης της κοινωνίας. Υλοποιώντας το οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης της πλατείας, η αστυνομία με απαράμιλλη βαρβαρότητα επιτέθηκε σε ειρηνικούς πολίτες που διέπραξαν «το κακούργημα» της«ελεύθερης έκφρασης της διαμαρτυρίας», δικαίωμα που αναγνώρισε και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος.

Τόσο ο κ. Πετσάλνικος –αλλά και ο ομοειδής του κ. Βενιζέλος που με εξίσου χυδαίο τρόπο κάλεσε «σε διάλογο τις πλατείες»-, όσο και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού αυτής της δολοφονικής κυβέρνησης απέδειξαν τι αντιλαμβάνονται ως «διάλογο» και «δικαιώματα»: καταδρομικές επιθέσεις αστυνομικών μέχρι να βεβαιωθούν ότι τουλάχιστον 500 διαδηλωτές θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και καρδιακά επεισόδια, επιθέσεις με δακρυγόνα ακόμη και στο σταθμό πρώτων βοηθειών και στις πλατφόρμες του Μετρό της πλατείας Συντάγματος, βομβαρδισμό με χημικά ακόμα και στο Μοναστηράκι.


Αυτή είναι η δημοκρατία του Μνημονίου. Εύγε! Ας την πάρουν μαζί με τα επίλεκτα αστυνομικά τους τάγματα και ας γυρίσουν εκεί που ανήκουν. Πουθενά!

Ο λαός βρίσκεται ακόμα στους δρόμους. Συνεχίζουμε την αντίσταση αποφασιστικά!

Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία που ξαναγεννήθηκε αυτές τις μέρες στην πλατεία Συντάγματος και στις λαϊκές συνελεύσεις και καταλύουμε στους δρόμους όλους τους στρατιωτικούς νόμους!

Και επειδή «η χούντα δεν τελείωσε το ‘73», ήρθε ο καιρός να την τελειώσουμε!

Media Center 
Τελευταία ενημέρωση: 
  • 18:21:30 Τεράστια η καταστολή! ΜΑΤ και ομάδες Δέλτα βαράνε στο ψαχνό. Αυτή τη στιγμή υλοποιείται σχέδιο εκκένωσης της πλατείας. Είμαστε αποφασισμένοι! Θα επανέλθουμε πιο δυναμικά!
  • 18:51:45 Τα ΜΑΤ κάνουν επιθέσεις πογκρόμ σε συγκεντρωμένο κόσμο σε όλα τα στενά (Πλάκα,Μοναστηράκι,Ψυρρή,Θησείο). Έχουν ένα και μόνο σκοπό. Να μην ξανασυγκεντρωθεί κανείς στο Σύνταγμα. Δεν θα τους περάσει! Όλοι/Όλες κάτω!
  • 19:12:59 Παρόλη την καταστολή ο κόσμος δεν υποχωρεί! Βρίσκεται σε όλο το κέντρο και επανέρχεται κάθε φορά δυναμικά προς την πλατεία!
  • 20:40:24 Υπάρχουν αυτήν την ώρα αυθόρμητα καλέσματα για συνελεύσεις στο Μοναστηράκι,στον Ευαγγελισμό, στον Κεραμεικό. Όσοι/Όσες βρίσκονται κοντά και μπορούν να κατέβουν.
  • 20:44:24 Η αστυνομία με χημικά χτύπησε την αυθόρμητη συνέλευση που στήθηκε στο Μοναστηράκι. Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πρωτοβουλίες για να στηθούν συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά και όπου αυτό είναι δυνατό!
  • 20:47:53 Αυτή τη στιγμή τελείως απρόκλητα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά σε κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στη Διονυσίου Αρεοπαγήτου.
  • 20:51:50 Συνέλευση και στο Θησείο αυτή την ώρα


Ζωντανή μετάδοση του όργιου βίας και καταστολής των ένστολων αλητών του Παπουτσή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου