Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Twilight’s Last Gleaming

σκίτσο και κείμενο του Σπύρου Δερβενιώτη

Η εξέλιξη της πορείας των Ηνωμένων Πολιτειών από χωνευτήρι φυλών και ελπίδων στην post 9/11 Γκουανταναμέρικα κατοπτρίζεται ανάγλυφα στην εξέλιξη της αρχιτεκτονικής των πρεσβειών της. Μην πάτε μακριά, συγκρίνετε φωτογραφίες της εν αθήναις πρεσβείας δύο δεκαετίες πρίν, ανοιχτής πανταχόθεν και προσβάσιμης, με το Death Star του σήμερα, κόπιας των ανά τον κόσμο barricated πρεσβειών χτισμένων για να μπορούν να αποκρούσουν τα κύματα αγάπης που προκαλεί η benigh empire.

Κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση του ΓΑΠ ότι μπορεί να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα από την βιωμένη πραγματικότητα του πλανήτη. Εμείς οι υπόλοιποι ας κρατήσουμε αυτό σαν το ιστορικά σημαντικό της χθεσινής μέρας. Όλα τα άλλα, (τα καραγκιοζιλίκια με τα ολοήμερα διακομματικά παζάρια, τα καραγκιοζιλίκια με τον ολοήμερο ψεκασμό πολιτών στην ηλικία της μάνας μου κλπ) τα έχουμε ξαναζήσει.

Αλλά αυτό ήταν μια πανεθνική πρώτη: Η Βουλή φραγμένη με κάτι που έμοιαζε ανησυχητικά με μικρογραφία του Berlin Wall. Checkpoint Ζαλοκώστα κι απο πίσω μισό χιλιόμετρο deadzone από κλούβες μέχρι το checkpoint Ρηγίλλης. Σιδερόφραχτες πολεμίστρες ως ο μόνος τρόπος ασφαλούς διέλευσης των βουλευτών υπό το κράτος του φόβου να έρθουν μούρη μούρη με την αγάπη του λαού που υποτίθεται είναι ταγμένοι να υπηρετούν.

Η ελληνική άρχουσα τάξη πήρε την τελευταία και πιό απότομη στροφή προς το ‘Ασχημο, το Σκοτεινό και το Αποξενωμένο. Σφίξτε τα δόντια, ακολουθεί η Άβυσσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου