Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ο πλασιέ της βαρβαρότητας...

σκίτσο του τάσου Αναστασίου από την Αυγή
του Δημήτρη Χρήστου 
από την Αυγή της Κυριακής

Η εξαπάτηση του ελληνικού λαού δεν θεωρείται μείζον θέμα από τα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, ενώ ο ίδιος ο δράστης, ο κ. πρωθυπουργός δηλαδή, απαξιεί να μας εξηγήσει για ποιο λόγο μας παραπλάνησε. Άλλωστε το θράσος δεν λείπει, παρά τα καλοσυνάτα χαμόγελα που φοράει σε όλες τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις για να... βαπτιστεί αυτό το στυλ από τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, ως “χαμογελαστός αυταρχισμός”. “Έλα μωρέ, ο Στρος Καν δεν είναι παρθένα. Είναι έμπειρος πολιτικός και επιχειρεί να βγάλει το πρόβλημα της Ελλάδας από πάνω του, επειδή θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στη Γαλλία” δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Δηλαδή, πώς βγαίνει από πάνω του το πρόβλημα της Ελλάδας; Πότε το είχε πάνω του για να χρειάζεται να το βγάλει; Αυτό που μάθαμε από τη συνέντευξη του κ. Στρος Καν και από το συμπλήρωμα της κομμένης επίμαχης φράσης είναι πως ο κ. Παπανδρέου τον πίεζε και προετοίμασαν μυστικά και υπογείως την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ όμως δεν είναι αυτό. Το σοβαρό, σε βαθμό συγκλονισμού, είναι το σχέδιο Παπανδρέου για να βάλει μέσω της Ελλάδας το ΔΝΤ σε όλη την Ευρώπη. Όταν ο διευθυντής του ΔΝΤ δέχτηκε τις πιέσεις του πρωθυπουργού μας και απάντησε πως αυτό δεν γίνεται διότι δεν θα το δεχτούν οι Ευρωπαίοι, ο Έλληνας πρωθυπουργός τι απάντησε; Αυτό άστο σε μένα!!! Μια... τρελή αμερικανική ιδέα για μπάσιμο του ΔΝΤ στην Ε.Ε. υλοποιήθηκε από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος σε όλα τα θέματα εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής ακολουθεί τυφλά τα αμερικανικά συμφέροντα και μάλιστα όπως τα εκπροσωπούσαν και τα προωθούσαν τα επιτελεία του Μπους!

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κανείς επιχειρήματα και περισσές αποδείξεις για το ποιο είναι τελικά το σχέδιο; Χρειάζονται επιχειρήματα και αποδείξεις για το πώς αντιμετωπίζουν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας ή πόσο υποφέρουν για τη φτώχεια και την συντριβή της αξιοπρέπειας των Ελλήνων; Τζάμπα θα δουλέψει ο σενιόρ Αθεμπίγιο, για την αξιοποίηση τους Ελληνικού, ο οποίος, πέρα από φίλος του κ. πρωθυπουργού, είναι ένας απλός υπάλληλος της εταιρείας στην οποία ανατέθηκαν τα σχέδια χωρίς κανέναν διαγωνισμό, μας ενημέρωσε ο κ. Παμπούκης, που έχει αναλάβει να παζαρέψει το έργο με τους εμίρηδες του Κατάρ, παραβιάζοντας θρασύτατα κάθε ευρωπαϊκή νομοθεσία και λογική. Ζήτησε καμιά συγγνώμη ο πλασιέ υπουργός που μας είπε ψέματα για όλα; Πως ο Αθεμπίγιο δεν είναι απλός υπάλληλος, αλλά το μεγάλο αφεντικό, κατέχοντας επισήμως τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου; Αυτοί πουλάνε λες και πρόκειται για κληρονομιά του παππού τους.
«ΤΟ ΕΧΩ ξαναπεί, θα προχωρήσω με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα, που είτε μέσα από τη δουλειά τους καθημερινά, είτε από τον δημόσιο ρόλο τους, είτε από την κοινωνική τους προσφορά, είτε μέσα από την επιχείρησή τους, είτε μέσα από την κομματική τους ιδιότητα, κάνουν την αλλαγή πράξη. Και την κάνουν πράξη ενάντια σε μικρές ή μεγαλύτερες ολιγαρχίες. Ολιγαρχίες που φοβούνται και αντιστέκονται σε κάθε αλλαγή. Ολιγαρχίες με τα φέουδά τους, τα προνόμιά τους, το βόλεμά τους, τις αντιλήψεις τους» 
υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας την Τετάρτη στο συνέδριο του ΣΕΤΕ στο Μέγαρο Μουσικής. Ασύλληπτες προκλήσεις.

ΠΟΙΑ μεγάλα συμφέροντα και ολιγαρχίες έθιξε, ποια καρτέλ συνέτριψε, ποιες ανοιχτές (ακόμα) επιχειρήσεις καλεί να πρωταγωνιστήσουν για την αλλαγή; Μίλησε στον ΣΕΤΕ για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και ουσιαστικά το μόνο που προσέφερε είναι εύκολο fast track real estate στους οικοπεδικούς χώρους των μεγάλων ξενοδοχείων! Ένα μοντέλο που απέτυχε παταγωδώς στην Ισπανία το πλασάρουν σαν αναπτυξιακή επανάσταση στην Ελλάδα! 

ΚΑΜΙΑ ιδέα για αναβάθμιση και σύνδεση του φυσικού περιβάλλοντος και των αρχαιολογικών - πολιτιστικών θησαυρών του τόπου με την προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουρισμού. Καμιά ιδέα για την αναβάθμιση των ελληνικών διατροφικών προϊόντων και την οργάνωση της παραγωγής με προώθηση των εξαγωγών τους. Καμιά ιδέα πουθενά.  

Πατέντες των συνταγών Φρίντμαν για ιδιωτικοποίηση των πάντων σε μια αγορά όπου το ξένο κεφάλαιο έχοντας εξασφαλίσει φτηνή και πειθαρχημένη εργασία θα κάνει κουμάντο σε όλα. Το κράτος θα αρκεστεί στην αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις. Μια επιχείρηση Φρανκεστάιν για μια χώρα με ξεχωριστά μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Μια επιχείρηση που δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν, για έναν πολύ απλό λόγο. Διότι η πλειονότητα του λαού ούτε μπορεί ούτε και θέλει να δεχτεί την βαρβαρότητα που σερβίρει ο κ. Παπανδρέου.

d.xristou@avgi.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου