Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Και προαγωγοί και ψεύτες

σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη
του Θανάση Καρτερού
από την Αυγή 

Να βλέπεις και να ακούς τον Στρος Καν αυτοπροσώπως να δηλώνει ότι «δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια» δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένα. Ενώ όσο να ‘ναι σοκάρει να βλέπεις και να ακούς το αφεντικό του ΔΝΤ να εξηγεί ότι η δουλειά έγινε υπόγεια επειδή «οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στον λαό… αλλά από την αρχή, Νοέμβρη του 2009, Δεκέμβρη του 2010, με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο».

Το είδαμε και το ακούσαμε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης Στρος Καν χάρη στον Λάκη Λαζόπουλο, που έβαλε τα γυαλιά στη δημοσιογραφία -αλλά αυτή είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Και πείστηκαν και οι πιο πράσινοι Θωμάδες ότι εδώ, στην ιστορία της παράδοσης της Ελλάδας στο ΔΝΤ, υπάρχει πολύ παρασκήνιο, πολύς δωσιλογισμός, πολλή ψευτιά και πολύς Παπανδρέου. 

Δεν πέσαμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ έτσι τυχαία, υπήρξαν εγχώριοι προαγωγοί που το φρόντισαν υπόγεια το πράγμα, υπήρχε δουλειά επί μήνες, υπήρξαν πολλά τηλεφωνήματα.

Το επιθυμούσαν δηλαδή οι Φαρισαίοι από τον Νοέμβρη του 2009. Το προετοίμαζαν οι Γραμματείς με όλους τους κανόνες της συνωμοτικότητας και ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μας. Μας επεξεργάζονταν κι εμάς με δημόσιες δηλώσεις περί Τιτανικού, χείλους του γκρεμού και επικείμενης χρεοκοπίας. Και τελικώς κατάφεραν όχι μόνο να «σώσουν» τη χώρα με το ΔΝΤ, αλλά και να πείσουν ουκ ολίγους ότι αυτό έγινε παρά τη θέλησή τους, ότι με πόνο έκαναν ό,τι έκαναν, ότι δεν βρήκαν άλλο δρόμο όσο κι αν έψαξαν και προσπάθησαν.

Ακόμα και χθες ο απίστευτος Πεταλωτής, κατ’ εντολήν του Παπανδρέου προφανώς, παράκαμψε τα Στροσκανικά και τα υπόγεια και έπαιξε την κασέτα για διαστρέβλωση και παραποίηση της αλήθειας από την αντιπολίτευση. Βρε ποια αντιπολίτευση;

Εδώ ο κύριος ΔΝΤ τον κάνει τρεις παράδες τον πρωθυπουργό σου ότι δεν έλεγε στον λαό την αλήθεια. Ότι άλλα έκανε κι άλλα έλεγε. Ότι ο ένας έκοβε κι ο άλλος έραβε κρυφά το κοστούμι που μας ετοίμαζαν. Κι εσείς επιμένετε στα ίδια παραμύθια; Και στη σωτηρία της πατρίδας για χιλιοστή φορά;
 
Άι σιχτίρ επιτέλους, πάει πολύ να μας κυβερνούν και προαγωγοί και ψεύτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου