Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Τριάντα δύο παλικάρια από τη Λεβαδιά

(πηγή)
του Γιώργου Κυρίτση
από την Αυγή

"Η ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση της Ελλάδας ως σύγχρονης προηγμένης χώρας, αλλά και οι σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, απειλούνται σήμερα σοβαρά" διαπιστώνει η ενδιαφέρουσα συνεύρεση διανοουμένων και πανεπιστημιακών που με 32 υπογραφές καταγγέλλουν τις "φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας που κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο". Οι ίδιοι μάλιστα απευθύνουν "έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου" (...) "να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς, τους συμψηφισμούς, καθώς και τις αγκυλωμένες στο παρελθόν ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις και να αναλάβουν επιτέλους στο ακέραιο τις ευθύνες τους" (...) "Τους ζητούμε να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες για τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα, για τον αγώνα και τις θυσίες που απαιτεί η σωτηρία και η ανάκτηση της αξιοπρέπειάς της, και να εργαστούν σκληρά και συστηματικά για τη νέα στροφή".

Οι υπογράφοντες δεν είναι τυχαίοι. Ανάμεσα τους βρίσκονται μερικοί από τις πιο ευνοημένες και προβεβλημένες υπογραφές της τελευταίας εικοσαετίας, άνθρωποι που ενεπλάκησαν άμεσα με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτικών που μας έφεραν ώς εδώ, αλλά υπάρχουν και μερικοί κορυφαίοι επιστήμονες που δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουν τι υπογράφουν κι ας μην το λένε.

Λένε π.χ. ότι η ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη κινδυνεύει χωρίς να διευκρινίζουν ότι η σημερινή πορεία οδηγεί σε οικονομία και μισθούς τύπου Βουλγαρίας, σε μια δημοκρατία τύπου Τουρκίας. Ζητούν μάλιστα από τις πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν στη μόνη συνταγή που υπάρχει. Eίναι σαν να ακούει κανείς τον Γιούνκερ και τον Όλι Ρεν να μιλούν για συναίνεση ή την Ντόρα και τον Καρατζαφέρη. Τους καλούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους όχι για να ομολογήσουν αποτυχία και να κάνουν στην άκρη, αλλά για να συνεχίσουν απτόητοι. Προς τα πού να συνεχίσουν; Προς "τη νέα στροφή", την οποία δεν περιγράφουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου