Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Μετρούν μέρες

σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη (πηγή)
από την Αυγή

Επανέρχονται δριμύτερα τα σενάρια για πρόωρες εκλογές πριν τις θερινές διακοπές. Παπανδρέου και Γιούνκερ, με τη χθεσινή συνάντησή τους, επιχειρούν να χρυσώσουν το δηλητηριώδες χάπι του Μνημονίου 2. Με το νέο δάνειο, “εξασφαλίζεται” η χρηματοδότηση για το 2012-2013. Ακόμη κι αν συμβεί αυτό, τότε τι θα γίνει μετά; Διότι το πρόβλημα με το Μνημόνιο είναι ότι οδηγεί τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση.

Η κυβέρνηση ανησυχεί με τις επίμονες και αυθόρμητες λαϊκές κινητοποιήσεις, με τους Αγανακτισμένους είτε στο Σύνταγμα, είτε σε κάθε εκδήλωση κυβερνητικού στελέχους. Η οργή των πολιτών εκδηλώνεται με αποφασιστικό και ειρηνικό τρόπο. Το φράγμα του φόβου που κυριαρχούσε μέχρι πρότινος, έχει σπάσει.

Η λαϊκή πίεση θα κορυφωθεί ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Αν 6 κυβερνητικοί βουλευτές δεν πειθαρχήσουν στην πρωθυπουργική εντολή, τότε η κυβέρνηση θα συρθεί, εκούσα-άκουσα, σε εκλογές.

Ο πρωθυπουργός επείγεται να έχει στο χέρι ψηφισμένο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Ιουνίου. Ακόμη, όμως, κι αν το κατορθώσει, τα διλήμματα μεγαλώνουν, καθώς πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις εφαρμογής των νέων δεσμεύσεων, που θα προκαλέσουν περαιτέρω κλιμάκωση των κοινωνικών αντιδράσεων.

Η κυβέρνηση τελεί σε αποδρομή. Η εικόνα της, με το τελεσίγραφο των 16 βουλευτών και την αποδοκιμασία της ΠΑΣΚΕ προς τα Μνημόνια, επιβεβαιώνουν τις ρωγμές σε όλο το εύρος του συνασπισμού εξουσίας.

Έτσι κι αλλιώς, η κυβέρνηση μετρά μέρες. Η αντίστροφη πορεία άρχισε, το ποτάμι δεν γυρνά πίσω!

1 σχόλιο:

  1. Hyvä nainen,
    Tarvitsetko henkilökohtaista lainaa; Ποιοι είναι οι γενικοί όροι; Τα κράτη μέλη πρέπει να τηρούν τις υποχρεώσεις τους. Το Tunnettu rahoitusyhtiö επί του σκάφους έγκειται στην υγιεινή του εμπορίου που έχει δημιουργηθεί ως αμίαντο. Η Taloudellinen pääomayhtiö tarjoaa rahoitusratkaisuja suurille hankkeille, kuten pintaliikenne, lääketeelliset infrastruktuurit ja niin edelleen. Για τους σκοπούς του παρόντος παραρτήματος, αναφέρετε την ημερομηνία παραλαβής της αίτησης από τον πελάτη κατά την παράδοση του τιμολογίου. Jacksonloanhelp@gmail.com saadaksesi lisätietoja

    terveisin,

    Σούζαν Σμιθ
    pääsihteeri

    ΑπάντησηΔιαγραφή