Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

"Σαχλό τραγουδάκι" το τραγούδι του Μάνου, κατά τον βολευτή ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρα Βαρδίκο

Πυθαγόρας Βαρδίκος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σάμου: "Το τραγούδι αυτό δεν είναι παρά ένα σαχλό τραγουδάκι που δεν θα είχε καμιά αξία αν δεν το χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ"

Αυτό δήλωσε ο κάφρος του ΠΑΣΟΚ, στην "πρωινή ενημέρωση" της ΝΕΤ, σχολιάζοντας την επιστολή της Μυρσίνης ΛοΙζου.

Σοκαρισμένος ο παρουσιαστής Κώστας Αρβανίτης προσπάθησε να του θυμήσει για τι πράγμα μιλάει το τραγούδι αλλά αυτός απτόητος.

"Αυτό το τραγούδι ήταν τα νιάτα μου" δήλωσε ο μεταλλαγμένος του ΠΑΣΟΚ δείχνοντας αυτό που όλοι ξέρουμε: Πως αυτοί οι άθλιοι έχουν χάσει κάθε επαφή με την "πολιτική τους αφετηρία" αφού ό,τι "ήταν τα νιάτα τους" σήμερα το αποκαλούν "σαχλό". 


"Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία. 


Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος."


Θα το μεθύσουμε τον ήλιο
θα τον τρελάνουμε το φίλο σίγουρα ναι
με το νταούλι και με το ζουρνά
καλημέρα ήλιε καλημέρα

Γελά ο ήλιος κι αμολιέται στα στενά
χορεύει πάνω στο νταούλι κι αρχινά
το κόκκινο για τη ροδιά
το πράσινο για τα παιδιά
για της Μυρσίνης την ποδιά μια Παναγιά

Θα το μεθύσουμε τον ήλιο
θα τον τρελάνουμε το φίλο σίγουρα ναι
με το νταούλι και με το ζουρνά
καλημέρα ήλιε καλημέρα

Θα το μεθύσουμε τον ήλιο
θα τον κρατήσουμε τον ήλιο σίγουρα ναι
πάνω στις στέγες μέσα στις καρδιές
καλημέρα ήλιε καλημέρα


- Μυρσίνη να σ' ευχαριστήσω κι από εδώ για την στάση σου απέναντι στους ολετήρες της μνήμης, της αξιοπρέπειας και του μέλλοντος της χώρας μας. Σε ευχαριστώ και για κάτι πιο μικρό μα για μένα σημαντικό. Το λάτρευα και το λατρεύω αυτό το τραγούδι. Μα μου είχε στερήσει το δικαίωμα της χαράς του, η ταύτισή του με ό,τι ακύρωσε τα όνειρα τόσων γενεών. Κι όχι τώρα, δεκαετίες πίσω... Σε ευχαριστώ από καρδιάς που μου (και μας) το έδωσες πίσω!



Υ.Γ. Ρε τον Βαρδίκο...Το τραγούδι του Μάνου Λοΐζου είναι ένα σαχλοτράγουδο.. Σωστά... ούτε για δικά μας παιδιά μιλάει, ούτε για κράτος -λάφυρο στη συμμορία...Ρε τον Βαρδίκο... Για ρίξτε μια ματιά εδώ  (κλικ εδώ)

5 σχόλια:

  1. Γελοιε Βαρδικο,μην ξαναπατησεις στο νησι του Αρισταρχου και του (αληθινου)Πυθαγορα.Θα σε πεταξουμε στη θαλασσα.Προδοτη πουλημενε.Πιανεις κι ενα ανθρωπο σαν το Λοιζο στο στομα σου.
    ΕΝΑΣ ΣΑΜΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τότε έιναι σαχλό και το κόμμα του και ας το αντικαταστήσει με κανένα της Βίσσυ ή της Βανδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαχλός είναι ο ίδιος... Ό,τι δεν φτάνει η αλεπού το κάνει κρεμαστάρια. Αυτοί ρε κοντεύουν να δώσουν νέο νόημα στο Ελευθερία ή Θάνατος - έτσι πως καταπιέζουν και υποδουλώνουν το λαό ρουφώντας το μεδούλι του ενώ οι ίδιοι ζουν μέσα στη χλιδή και την αφθονία τον βγάλανε στους δρόμους να τους πολεμάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σου το έκανα αναδημοσίευση (ελπίζω να μην έχεις αντίρρηση...) στο fb μου! Αν μη τι άλλο αποδεικνύει πόσο επηρμένα κνώδαλα είναι αυτοί που μας κυβερνούν!

    Επίσης: προσπάθησα να εγγραφώ στην λίστα αναγνωστών και για κάποιο λόγο δεν αναγνωρίζει τον λογαριασμό μου! Θα το ξαναπροσπαθήσω πάντως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο ελεύθερα... :)
    Για την λίστα που λες δεν ξέρω να σου πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή