Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

"Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από 'δω"



από την Αυγή της Κυριακής

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η κυβέρνηση -για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός και ο κ. Παπακωνσταντίνου- ολοκλήρωσαν τη συμφωνία με την τρόικα για την οριστική διάλυση του κράτους και της κοινωνίας και επιχειρούν να εκβιάσουν την κοινοβουλευτική επικύρωσή της με συνοπτικές διαδικασίες σε ένα κλίμα που παραπέμπει ευθέως σε εκτροπή.

Όμως η όποια δυναμική και το όποιο απόθεμα πολιτικού κεφαλαίου διατηρούσε η κυβέρνηση έχει εξανεμιστεί μαζί με τις ελπίδες των πολιτών. Απομονωμένη η σκληρή μνημονιακή ομάδα της κυβέρνησης αδυνατεί να συγκρατήσει όχι μόνον την απομάκρυνση από το ΠΑΣΟΚ των απλών ψηφοφόρων και μελών, αλλά και τη διαφοροποίηση βουλευτών, ακόμα και υπουργών, που έρχονται αντιμέτωποι με τη λαϊκή οργή και βρίσκονται σε κλίμα αποστράτευσης.

Οι εκβιασμοί πέφτουν στο κενό. Κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει. Ούτε καν οι πιστωτές και τα πολιτικά κέντρα του ευρωπαϊκού και του ελληνικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου που έχουν ποντάρει στην παραπαίουσα ομάδα Παπανδρέου. Όμως τη χαριστική βολή στον μνημονιακό μονόδρομο δίνουν οι δεκάδες χιλιάδες Αγανακτισμένοι, νέοι και μεγαλύτεροι, οι ζωντανές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, ο κόσμος της δουλειάς που συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες και απαιτούν να τελειώνουμε με το Μνημόνιο και τους φορείς του εδώ και τώρα.

Μπροστά στην ορμητική εμφάνιση του λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο, η κυβέρνηση και οι μιντιακοί προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του Μνημονίου πανικόβλητοι επιχειρούν να προβοκάρουν το κίνημα των Αγανακτισμένων με τη γνωστή συνταγή της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ και της κινδυνολογίας και ποινικοποίησης των ειρηνικών εκδηλώσεων της λαϊκής οργής.

Το σύνθημα των πλατειών είναι "πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από 'δώ", δεν είναι "ψηφίστε το νύχτα". Η διέξοδος δεν μπορεί να αναζητηθεί παρά μόνο στη συντεταγμένη έκφραση της λαϊκής θέλησης και αυτή είναι οι εκλογές. Ο λαός είναι στους δρόμους και δεν θα επιτρέψει λύσεις ερήμην του.



.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


- Με την ευκαιρία... Την αθλιότητα της Ντόρας υπερβαίνει αυτό το τρισάθλιο κείμενο του εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜΑΡ με τίτλο "Οι σκιές πίσω από τον Μίκη". Αναρωτιέμαι αν ο κόσμος της ΔΗΜΑΡ συμφωνεί με την σταλινογκεμπελίστικη τακτική ηθικής εξόντωσης των αντιπάλων του εκπροσώπου τους, αφού στο κατάπτυστο αυτό άρθρο προσπαθεί να μειώσει ηθικά τον Μίκη (ποιος; ένας κάποιος της ΔΗΜΑΡ!) πως και καλά έχει πάρει τόσες επιχορηγήσεις και άρα δεν δικαιούται να ομιλεί κατά του συστήματος!!! {με την πολιτική στάση του Μίκη απειροελάχιστες φορές συμφώνησα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...}. Αν ο εν λόγω εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ είχε στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα θα γνώριζε πως η "ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης" δεν είναι... ορχήστρα του Μίκη, πως ο Μίκης ήταν για χρόνια εκτός playlist των ΜΜΕ, θα γνώριζε πως -τι άθλιος γκεμπελισμός!- δεν "απειλούν την κοινωνία" οι πανεπιστημιακοί όπως οι κ.κ. Κασσιμάτης, Μαριάς κ.λπ. αλλά απόψεις όπως αυτές, στην ίδια ιστοσελίδα που αρθρογραφεί, από εξέχοντες τηλεαστέρες που ζητούσαν στις 28/4/2010
Τάσος Τέλλογλου (στα σχόλια): "Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να εχει εκτακτες εξουσίες ,για να το πώ πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα αρθρα του συνταγματος πρέπει να βγούν "εκτός" η να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου , πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς" για να του απαντήσει ο Άρης Δαβαράκης "Αυτό που σκέφτεσαι και προτείνεις είναι ο μόνος σωστός και λογικός δρόμος αυτή τη στιγμή."!!! και να ... καθησυχάσει ο κ. Τέλλογλου όσους διαμαρτύρονταν με το ανεκδιήγητο: "Η αναστολή συνταγματικών διατάξεων δέν αφορά μόνο το δικαίωμα της αντίρρησης διαμαρτυρίας , θα μπορούσε να αφορά και αλλα ζητήματα..."!!! 
Κάποιοι ας τον μαζέψουν τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ -αν και θεωρώ αδύνατον οι απόψεις και η αρθρογραφία του εκπροσώπου τύπου ενός κόμματος να μην είναι εν γνώσει της ηγεσίας του...

Θυμίζω κι αυτό το προηγούμενο πόνημά του όπου εκτός από τον χαρακτηρισμό ως "ανόητη αριστερά" της εκτός "υπεύθυνης αριστεράς" (sic!) αριστεράς, υιοθετούσε πλήρως τον κυβερνητικό και μιντιακό εκβιασμό της κοινωνίας: "Οι «λύσεις» στην παρούσα φάση είναι κωδικοποιημένα δύο: Ή θα πάμε σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων ή θα προχωρήσουμε σε αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας",  και επαναλάμβανε απαράλλακτα τa λοβερδοπαγκάλιa πορίσματα: "Συναντάμε καθημερινά το φαινόμενο των «αγανακτισμένων πολιτών» σε διαδηλώσεις με ακραίες πράξεις βίας, σε εκδηλώσεις που γίνονται στα πανεπιστήμια, στις παρουσιάσεις βιβλίων, στο μετρό, στα θέατρα, έξω από τα σπίτια των πολιτικών, εσχάτως και έξω από ταβέρνες. Τα φαινόμενα των λιντσαρισμάτων, των ξυλοδαρμών, των προπηλακισμών, των επιθέσεων με γιαούρτια είναι τα πιο επικίνδυνα για τη δημοκρατία μας."!!!
Nτροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου