Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Οι τολμητίες

(πηγή)
Σαρκαστικό σχόλιο για την έκκληση των «32»
των Δημήτρη Γιατζόγλου, Τάκη Κατσαρού
από την Αυγή

Μπράβο στους 32! Επιτέλους, διακεκριμένοι επιστήμονες και γνωστοί διανοούμενοι "τολμούν" να σταθούν δίπλα στον λαό που υποφέρει και αγωνίζεται για πραγματική δημοκρατία, για να φύγει η κυβέρνηση του Μνημονίου, να ανατραπούν οι πολιτικές της τρόικας και των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου που σπέρνουν την ύφεση, την ανεργία, τη φτώχεια και που απειλούν σήμερα σοβαρά «την ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση της Ελλάδας ως σύγχρονης προηγμένης χώρας, αλλά και σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις». Επιτέλους, την ώρα που διάφοροι "ειδικοί" και τεχνοκράτες αδρανούν, ή ακόμη χειρότερα, αδημονούν να συμμετάσχουν στα σχέδια κύκλων του οικονομικού και εκδοτικού κατεστημένου, για κυβέρνηση "τεχνοκρατών" και σε "ανακτοβούλια" για τη διάσωση του καταρρέοντος πολιτικού σκηνικού, 32 πνευματικοί άνθρωποι του τόπου "τολμούν", υψώνουν το ανάστημά τους και ως υπεύθυνοι πολίτες, αφουγκράζονται την "αγωνία αυτού του τόπου για ζωή" και νιώθουν την ανάγκη να μιλήσουν, "καθώς οι φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας κυριαρχούν στον δημόσιο λόγο, κρύβοντας από τους περισσότερους Έλληνες τη σοβαρότητα της κατάστασης προτείνοντας λύσεις καταστροφικές, ανεδαφικές ή εξωπραγματικές σε στιγμή κρίσης".

Η κατακλείδα του κειμένου τους είναι συγκλονιστική: "Οι κατακτήσεις της σημερινής Ελλάδας στηρίχθηκαν σε κόπους και θυσίες γενεών. Δεν έχουμε δικαίωμα, πολιτικοί και πολίτες, να τις εγκαταλείψουμε ούτε να αφήσουμε κανέναν να τις καταστρέψει. Δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύσουμε το μέλλον και τα όνειρα των νέων και των επερχόμενων γενεών". Σε ό, τι μας αφορά, εάν μας έπεφτε λόγος, θα προσθέταμε στον τίτλο "Τολμήστε!" τής υπό τη μορφή κατηγορικής προσταγής έκκλησης των 32, τη φράση "να μην υποκύψετε" , ώστε, να γίνει ακόμη πιο καθαρό το πνεύμα του κειμένου σε μια στιγμή, μάλιστα, που στη χώρα μας ασκούνται πρωτοφανείς εκβιασμοί και πιέσεις από τους δανειστές της. Ελπίζουμε, ότι, το κείμενο αυτό θα συνεγείρει όχι μόνο τον πολιτικό κόσμο της χώρας, αλλά, θα καταφέρει, ταυτόχρονα, να εμπνεύσει και να εκφράσει το κίνημα των "αγανακτισμένων" πολιτών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των 32.

Και τονίζουμε ότι, αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι επιτακτική ανάγκη να "τολμήσουμε" να κάνουμε πράξη τα λόγια που απηύθυνε την άνοιξη του 2004 με συγχαρητήρια επιστολή της προς τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή η Κική Δημουλά : «Πρέπει να μπορέσουμε να ρίξουμε το ακόντιό μας μακρύτερα». Και όχι καταπάνω μας ας μας επιτραπεί να προσθέσουμε. Και πάλι μπράβο στους 32 τολμηρούς από όλους εμάς τους "ανώνυμους" και αφανείς.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου