Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

His master voice...

(πηγή)
του Σταμάτη Μαυροειδή
από την Αυγή

Την ώρα που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υπογράψει την τελευταία πράξη του δράματος, την ώρα που καταλύεται το Σύνταγμα και η χώρα παραδίδεται στα ξένα οικονομικά συμφέροντα, την ώρα που ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος και εξανδραποδίζεται ο λαός της, 32 άνθρωποι των... γραμμάτων και της πανεπιστημιακής κοινότητας διαμεσολαβώντας τη φωνή και τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού, έδωσαν στη δημοσιότητα διακήρυξη πολιτικής ορθότητας "ενάντια στις φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας που κυριαρχούν στον δημόσιο λόγο, κρύβοντας (όπως λένε) από τους περισσότερους Έλληνες τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτείνοντας λύσεις καταστροφικές, ανεδαφικές ή εξωπραγματικές...".  

Δυστυχώς γι' αυτούς, οι περισσότεροι Έλληνες -στο όνομα των οποίων αναφέρονται- μπορεί να μην έμαθαν τόσα πολλά γράμματα, έμαθαν όμως από εμπειρία και ένστικτο να αναγνωρίζουν πότε απειλείται το ψωμί, η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπειά τους.

Έμαθαν ακόμη ότι το ήθος δεν διδάσκεται σε Ιδρύματα, γι' αυτό και βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες, απαιτώντας να ακυρωθεί η ληστρική δανειακή σύμβαση να αποσυρθούν τα μέτρα του Μνημονίου, να φύγει η κυβέρνηση. 

Οι 32 αντίθετα, αφού (αρκετοί από αυτούς) απόλαυσαν τα προνόμια της προβολής και της αναγνωρισιμότητας που τους επεφύλαξε η "ισχυρή" συστημική Ελλάδα και τα μέσα "ενημέρωσης", ανταποδίδουν τώρα με αντίδωρο μιαν έκκληση εθνικής ομοψυχίας και συναίνεσης. 

Στην αγωνιώδη διακήρυξή τους, όσο κι αν ψάξει κάποιος, ουδεμία αναφορά υπάρχει για τη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων, των μισθών και των κατακτήσεων των εργαζομένων που κατεδαφίζονται ανελέητα με εξωχώρια διατάγματα. Είπαμε είναι σοβαροί οι άνθρωποι, δεν ασχολούνται με την πλέμπα, η υπεύθυνη ηγεσία τους ενδιαφέρει
Λένε στη διακήρυξή τους: 
"Ο τόπος χρειάζεται μια ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας μπορούν να αποτρέψουν πλέον την καταστροφή. Όσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ιδιοτέλεια, επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση με οδηγό το δικό τους προσωπικό ή κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας. Υπάρχει ακόμη καιρός να σωθούμε, αν αυτοί που εκπροσωπούν τον λαό και παίρνουν τις αποφάσεις για λογαριασμό του, όπου κι αν βρίσκονται, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, είτε σε άλλους συλλογικούς φορείς ή όργανα, τολμήσουν να κάνουν το καθήκον τους.

Οι κατακτήσεις της σημερινής Ελλάδας στηρίχθηκαν σε κόπους και θυσίες γενεών. Δεν έχουμε δικαίωμα, πολιτικοί και πολίτες, να τις εγκαταλείψουμε ούτε να αφήσουμε κανέναν να τις καταστρέψει. Δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύσουμε το μέλλον και τα όνειρα των νέων και των επερχόμενων γενεών." 
Με την κατακλείδα της διακήρυξης θα συμφωνούσαν ακόμη κι οι... λαϊκιστές, εάν οι 32 δεν είχαν καεί στο "σημαδεμένο" χαρτί της διακήρυξής τους κι εμείς στον χυλό της... αντεστραμμένης γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου