Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Συνηθίζοντας το τέρας...

(απόσπασμα κειμένου από το blog της Κατερίνας)

Όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταπιαστεί με την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, θα ξεκινήσει την έρευνα του από κάποια ντοκουμέντα.

Φαντάζομαι ότι θα αναζητήσει τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου στο οποίο συζητιέται η πιο κρίσιμη απόφαση στη μεταπολεμική Ιστορία της χώρας.

Δεν υπάρχουν! Υπάρχει μια συντομότατη συνεδρίαση με μια 10λεπτη εισαγωγή του Πρωθυπουργού και μια εξίσου σύντομη ομιλία του Υπουργού Οικονομικών. Και δεν υπάρχει τίποτα άλλο γιατί ΔΕΝ έγινε τίποτα άλλο. Δεν συζητήθηκε ποτέ στο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν μίλησαν καν οι υπουργοί. Δεν έγινε κανενός είδους ψηφοφορία. Στην απόφαση υπάρχουν φαρδιές πλατιές οι υπογραφές των υπουργών, αλλά η αλήθεια είναι ότι την ενέκριναν χωρίς να τη συζητήσουν. Χωρίς καν να γνωρίζουν τι αποφασίζουν. Μια καθαρά τυπική συνεδρίαση ελάχιστου χρόνου.

Το επόμενο βήμα στην έρευνα του μελλοντικού ιστορικού μας, φαντάζομαι ότι θα είναι τα πρακτικά της Βουλής. Και εκεί το σοκ θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Και αυτοί που υπερψήφισαν το μνημόνιο αλλά και αυτοί που το καταψήφισαν δεν είχαν ιδέα για το περιεχόμενο του. Επικύρωσαν αυτήν την αποικιοκρατική δανειακή Σύμβαση της χώρας χωρίς να διαβάσουν τα κείμενα, γιατί απλά ... δεν τα είχαν! Ψηφίσαν την σημαντικότερη Σύμβαση, χωρίς καν να ξέρουν τι ψηφίζουν.

Και αν αντέξουν οι ιστορικοί του μέλλοντος μας τα δυο προηγούμενα, το τρίτο σοκ θα είναι όταν θα διαβάσουν την δανειακή Σύμβαση που υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών. Την Σύμβαση που πέραν πάσης αμφιβολίας μεταβιβάζει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στους δανειστές. Και εδώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Κατατέθηκε στη Βουλή μόνο για τυπικούς λόγους. Το Κοινοβούλιο δεν θα κληθεί ποτέ να την εγκρίνει. Γιατί... δεν χρειάζεται.

Στην Γ’ Ελληνική Δημοκρατία για την επιλογή που αλλάζει ΑΡΔΗΝ την πορεία της χώρας ΔΕΝ συζητήθηκε θεσμικά, ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ. 

(η συνέχεια στο blog της Κατερίνας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου