Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Να μην μείνει ατιμώρητο το έγκλημα!


Να μην μείνει ατιμώρητο το έγκλημα!
(Από ΑΥΓΗ 1/06) 

Το κράτος του Ισραήλ, επικαλούμενο το δικαίωμα ασφαλείας του, επί σειρά ετών επιδίδεται σε εγκληματικές ενέργειες. Ποντάρει στην προκλητική υποστήριξη των ΗΠΑ και στη στάση Πόντιου Πιλάτου της διχασμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή τη φορά, όμως, το Ισραήλ ξεπέρασε τον εαυτό του και μπορεί να υποστεί τις συνέπειες της αντίστροφης μέτρησης. Είναι η πρώτη φορά που το Τελ Αβίβ καταπατά απροσχημάτιστα τη διεθνή νομιμότητα, ανοίγει πυρ εναντίον εμπορικών πλοίων στα διεθνή ύδατα, σκοτώνει και απάγει πολίτες. Δρα πειρατικά και εγκληματικά. Το μαρτυρεί και η επικοινωνιακή αντίδρασή του. Άργησε να ανακαλύψει προσχήματα του τύπου ότι πάνω στα πλοία υπήρχαν άνθρωποι της Αλ Κάιντα και υπήρχαν υποψίες για φορτία όπλων.
(...)
Με τη συμπεριφορά του, το Ισραήλ ενεργοποιεί δυναμικές αντιπαράθεσης, ακόμα και στρατιωτικής, στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα οφείλει να κρατήσει στάση αρχών, να μην μασήσει τα λόγια της, όπως φάνηκε ότι έκαναν χθες ο πρωθυπουργός κι ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, να προχωρήσει στη διακοπή των στρατιωτικών σχέσεων με το Τελ Αβίβ, κι όχι μόνο στη ματαίωση μιας στρατιωτικής άσκησης, να συμμετάσχει στις διεθνείς πρωτοβουλίες καταδίκης της δολοφονικής πράξης του Ισραήλ, να ενισχύσει τους Παλαιστινίους και τους φιλειρηνικούς Ισραηλινούς πολίτες.

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου