Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ποιός Έλληνας δεν ντρέπεται;

Σκίτσο Carlos Latuff του 2008. Τότε σταματούσαν την ανθρωπιστική βοήθεια. Τώρα σκοτώσουν όσους επιμένουν σε αυτήν...

"Αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πρέπει να ασκείται ελεύθερα, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι είναι σύννομη"  

Αυτή η απίστευτη αθλιότητα είναι η ανακοίνωση του "ελληνικού" υπουργείου εξωτερικών  για την σφαγή των εθελοντών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα, από το κράτος του Ισραήλ.

Αυτή η απίστευτη αθλιότητα είναι η ανακοίνωση του "ελληνικού" υπουργείου εξωτερικών για την επίθεση κατά -και ελληνικών- πλοίων σε διεθνή χωρικά ύδατα από το κράτος του Ισραήλ

Αυτή η απίστευτη αθλιότητα είναι η ανακοίνωση του "ελληνικού" υπουργείου εξωτερικών για το ό,τι το κράτος του Ισραήλ δεν ενημερώνει για την τύχη των Ελλήνων (και των άλλων βεβαίως) που δέχθηκαν την επίθεση

Αυτή η απίστευτη αθλιότητα είναι η ανακοίνωση του "ελληνικού" υπουργείου εξωτερικών  και είναι ίσως παγκοσμίως η μόνη ανακοίνωση που ΔΕΝ καταδικάζει, ΔΕΝ ζητά τον λόγο, ΔΕΝ τίποτα...

Αυτή η απίστευτη αθλιότητα είναι η ανακοίνωση του "ελληνικού" υπουργείου εξωτερικών του οποίου προΐσταται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και δυστυχώς έλληνας  πρωθυπουργός Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου. (ναι με μικρό "ε" όχι για την καταγωγή μα για την δουλοπρέπεια)

EDIT-> Μόλις τώρα (13:02) ο αν.υπ.εξ Δρούτσας έκανε δηλώσεις: "Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η τέτοιας έκτασης χρήση βίας" είπε. Ούτε για καταδίκη είπε, ούτε για παραβίαση διεθνών κανόνων, ούτε για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, ούτε καταδικάζουμε! "Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η τέτοιας έκτασης χρήση βίας"...  Η ρέπλικα ενοχλήθηκε από την έκταση της βίας... πράγμα που σημαίνει πως δικαιολογεί την χρήση βίας (πόσους νεκρούς θεωρεί δικαιολογημένους;) από το κράτος του Ισραήλ κατά εθελοντών με ανθρωπιστική βοήθεια και το πειρατικό ρεσάλτο σε πλοία σε διεθνή ύδατα!!! Η εθνική ντροπή ολοκληρώθηκε...  



Διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


από tvxs

Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας καλούν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αριστερές συσπειρώσεις αλλά και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνοντας στο σύνολο τους λόγο για «δολοφονική επίθεση» εναντίον των ακτιβιστών της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», οι οποίοι δέχτηκαν πυρά του ισραηλινού στρατού σε διεθνή ύδατα, ενώ βρισκόντουσαν στα 65 μίλια μακριά από τη Γάζα. Στην αποστολή συμμετέχει και η αρχισυντάκτρια του tvxs.gr, Κατερίνα Κιτίδη.

Ραντεβού στις 17:30 αλλά και στις 19:00 δίνουν οι Αθηναίοι έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Κηφησίας, ενώ για τις 18:00 είναι προγραμματισμένες οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη.

ΚΚΕ: «Αποτροπιασμό και αγανάκτηση από το νέο έγκλημα του ισραηλινού στρατού»

Για άγρια δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού κάνει λόγο το ΚΚΕ το οποίο καταδικάζοντας «με αποτροπιασμό και αγανάκτηση» την επιχείρηση κατά της νηοπομπής αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας.
«Πρόκειται για ένα νέο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης και του κράτους ενδεικτικό της βαρβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες το παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ τονίζεται πως η επίθεση «σηματοδοτεί την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας όχι μόνο κατά του Παλαιστινιακού λαού αλλά και στους λαούς της περιοχής».
Στο μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για να του ζητήσει την κατάργηση κάθε στρατιωτικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, καθώς και την ενεργοποίηση κυβερνητικών μηχανισμών ώστε να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι.

ΣΥΡΙΖΑ: «Το Ισραήλ θα πρέπει να δώσει λόγο στη διεθνή δικαιοσύνη»

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στις 19:00 και στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης στις 18:00, καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτηρίζει επίσης «δολοφονική» την επίθεση του Ισραήλ εναντίον των φιλο-Παλαιστίνιων ακτιβιστών. Παράλληλα κάνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «το Ισραήλ θα πρέπει να δώσει λόγο στη διεθνή δικαιοσύνη για το νέο έγκλημά του», ενώ κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση γιατί «έδρασε ξανά και επισήμως ως πειρατής», παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.
Υπενθυμίζεται ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, με την οποία ζητούσε την παρέμβαση του ώστε το Ισραήλ να εγγυηθεί την ασφάλεια των ακτιβιστών που επρόκειτο να μεταβούν στη Γάζα.

Καταδικάζει την επίθεση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε συγκέντρωση στις 19:00 έξω από την ισραηλινή πρεσβεία καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία καταγγέλλοντας με τη σειρά της την επίθεση ζητά την άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών του «Στόλου της Ελευθερίας», ζητά το πάγωμα των σχέσεων με το Ισραήλ καθώς και το κλείσιμο της πρεσβείας του Κράτους του Ισραήλ επί ελληνικού εδάφους.

ΑΔΕΔΥ: «Παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου το Ισραήλ δολοφονεί, τραυματίζει και συλλαμβάνει»

Για «εγκληματική και δολοφονική» ενέργεια κάνει λόγο και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας παράλληλα τους εργαζομένους να διαδηλώσουν στις 19.00 σήμερα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.
«Οι δυνάμεις του Ισραήλ αξιοποιώντας την εγκληματική ανοχή αλλά και συνενοχή των κυβερνήσεων που τους παρέχουν ακόμη και διευκολύνσεις, πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν ένα ακόμη έγκλημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
«Παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και σε διεθνή χωρικά ύδατα, δολοφονούν, τραυματίζουν και συλλαμβάνουν άοπλους ανθρώπους από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό της Γάζας και που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στον Παλαιστινιακό λαό», συμπληρώνεται.

Ανησυχία για τους δημοσιογράφους της αποστολής από την ΠΟΕΣΥ

Το ΔΣ της καταδίκασε επίσης την «πειρατική» επίθεση ενάντια στους ακτιβιστές που μετέφεραν εφόδια στη Γάζα, εκφράζοντας την ανησυχία της για τους Έλληνες αλλά και ξένους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην αποστολή και ζητώντας την άμεση ενημέρωση για τύχη των περίπου 700 ακτιβιστών.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ αναφέρει:
«Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη των πλοίων που μετέφεραν τρόφιμα και φάρμακα, τη δολοφονία ανεπιβεβαίωτου -μέχρι στιγμής- αριθμού ακτιβιστών, το σοβαρό τραυματισμό δεκάδων άλλων και τη σύλληψη όλων όσοι επέβαιναν στην ειρηνική νηοπομπή αλληλεγγύης. Ανάμεσά τους βρίσκονταν τουλάχιστον τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι: ο Άρης Χατζηστεφάνου από το Σκάι, η Κατερίνα Κιτίδη από το TVXS και η Μαρία Ψαρά από το Έθνος. Επίσης στα πλοία επέβαιναν δεκάδες δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσα στους 700 περίπου ακτιβιστές. Το κράτος του Ισραήλ έχει επιβάλει μιαν απαράδεκτη σιγή για την τύχη όλων αυτών των ανθρώπων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ενώνει τη φωνή του με όλες τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες κατά του κράτους του Ισραήλ που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή παγκόσμια».


To αρχικό ανακοινωθέν της πρωτοβουλίας ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ (από indy)

Στις 04:50 είχαμε επικοινωνία με το ελληνικό πλοίο ¨ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Οι Έλληνες επικεφαλής μας είπαν ότι έγινε επίθεση με πραγματικά πυρά εναντίον των δύο επιβατικών πλοίων, του ελληνικού Σφενδόνη και του τουρκικού Mavi Marmara με ελικόπτερα και φουσκωτά. Τα δύο πλοία καταλήφθηκαν. Το "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ", αρνείται να υπακούσει στις εντολές του Ισραηλινού Ναυτικού και συνεχίζει τον πλου του για τη Γάζα. Η επίθεση έγινε σε διεθνή ύδατα στα 80 μίλια από την ακτή εκτός ζώνης αυξημένης ευθύνης.
Οι επιβαίνοντες του πλοίου "ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ", ζητούν από το Υπουργείο Εξωτερικών και τον θάλαμο επιχειρήσεων ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΟΥΝ ΜΑΖΊ ΤΟΥς ΣΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΌ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 00881631847511 και περιμένουν οδηγίες  από την Ελληνική Κυβέρνηση. Επισημαίνουν ότι πλέουν σε διεθνή ύδατα και παραβιάζεται κατάφωρα το Διεθνές δίκαιο.
Στις 05.30 επικοινωνήσαμε με το πλοίο ¨ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Μας είπαν ότι στα πλοία που κατελήφθησαν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι που έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί. Ο Τάκης Πολίτης ανέφερε ότι ισραηλινές τορπιλάκατοι πλεύρισαν το ελληνικό φορτηγό και στις 05.54 ανέβηκαν ισραηλινοί κομμάντος στο καράβι. Οι τελευταίες λέξεις πριν διακοπεί η σύνδεση ήταν «ανεβαίνουν στο πλοίο με γάτζους, είμαστε υπό σύλληψη».
Σύμφωνα με μετάδοση του τουρκικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού TRT υπάρχουν δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες. Νεότερο ανακοινωθέν θα σας αποστείλουμε σε λίγο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.

Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν απροσδιόριστος αριθμός νεκρών και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.

Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:
να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας
να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ
να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.

5 σχόλια:

  1. Στο πλάνο της ντροπής και η πολύπαθη Κύπρος που αρνήθηκε την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το Blog Βιβλιοθηκάριος (http://vivliothekarios.blogspot.com/)

    “…σ' αυτή τη χρονική συγκυρία, με τα πολλά προβλήματα και τις απειλές που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν θα έπρεπε να εμπλακεί η Κύπρος…”

    H υπουργός Συγκοινωνιών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή δήλωσε την Παρασκευή (28/05) στο ΡΙΚ ότι η Κυπριακή κυβέρνηση απαγόρευσε τον απόπλου σκαφών από κυπριακά λιμάνια, που θα επιχειρούσαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας για να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

    Απορία: Ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη υπηρετούνται (μόνο) από τους δυνατούς;

    Γιώργο κοινή η απορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήλωση της διαγραφείσας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., βουλευτού Σοφίας Σακοράφα:
    -----
    "Σήμερα τα ξημερώματα ο τρομοκράτης της Μεσογείου επιτέθηκε στα πλοία του στόλου της Ελευθερίας. Η αιματηρή επίθεση - πειρατεία, που πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά, ελικόπτερα, φουσκωτά και ισραηλινούς κομάντος (επίλεκτες δυνάμεις 13 ), έγινε σε διεθνή ύδατα στα 80... Δείτε περισσότερα μίλια από την ακτή και μάλιστα εκτός της αυθαίρετης ζώνης αυξημένης ευθύνης που έχει ορίσει το Ισραήλ ( 68 μίλια ).
    Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και πολλούς τραυματίες, για πραγματικό μακελειό.

    Η σημερινή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κατοχής αποτελεί απρόκλητη πολεμική επιχείρηση εναντίον αμάχων σε διεθνή ύδατα, εναντίον αμάχων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης του κόσμου, στη Γάζα.

    Η σημερινή επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κατοχής αποτελεί απρόκλητο πολεμικό επεισόδιο, εις βάρος πλοίου με ελληνικού σημαία, εις βάρος ελληνικού εδάφους, του ελληνικού πλοίου.

    Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τη ναζιστικού τύπου επίθεση και ζητώ από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της, να πράξει αυτά που οφείλει για την προστασία των Ελλήνων πολιτών, για την προστασία του δικαιώματος ελεύθερης και ασφαλούς μετακίνησης, για την τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

    Θεωρώ υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών οργανισμών να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα τιμωρίας του Ισραήλ για την πάγια τρομοκρατική τακτική του.
    Τέλος, όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να καταδικάσουμε με τον πλέον μαζικό τρόπο το έγκλημα διαρκείας που διαπράττει το Ισραήλ".
    -----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες να την... ξαναδιαγράψει ο ΓΑΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον θα την... προγράψει αυτή τη φορά. Μπράβο Σοφία! Ποτέ δεν μας απογοήτευσες.
    Σήμερα, στην εκπομπή ¨Αλέγκρο μα με τρόπο" στο "Κόκκινο", ο Χρυσόστομος Λουκάς έδωσε μια ενδιαφέρουσα εξήγηση για τη συμπεριφορά της κυπριακής κυβέρνησης: Τουρκικό κρουαζιερόπλοιο ζήτησε να περνάει από τη Χάιφα και μετά από Αμμόχωστο (κλειστό λιμάνι). Για να μην επιτραπεί αυτό από το Ισραήλ, ο Χριστόφιας έκανε ό,τι έκανε.
    Δεδομένου ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει καμιά σχέση με κομουνισμό και ενδιαφέρεται μόνο για μπίζνες, αυτή η εξήγηση φαίνεται πολύ ρεαλιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή