Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Λοβέρδε, Κουτρουμάνη, δεν ντρέπεστε;

Είδα τώρα το άρθρο "Οι διατάξεις του υπό διαβούλευση ασφαλιστικού για τα ΑμεΑ" (άτομα με ειδικές ανάγκες) που τις παρουσίασε το μέλος της Παρέμβασης Αναπήρων Πολιτών, Κώστας Θεοδωρόπουλος, στην Ελευθεροτυπία

Θα σταθώ μόνο στα παρακάτω σημεία:
"ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος έχει ποσοστό αναπηρίας 67 έως 79.99% λαμβάνει το 75% της βασικής σύνταξης. Για αυτή την κατηγορία η βασική σύνταξη θα ανέρχεται σε 270 ευρώ, ενώ οι ασφαλισμένοι με ποσοστό 50 έως 66.99% θα λαμβάνουν το 50% της βασικής σύνταξης (180 ευρώ)."
(...)
"Με το άρθρο 38 καθιερώνεται η εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων η οποία καταβάλλεται από τις κύριες συντάξεις . (...) Πρόκειται πρακτικώς για ένα νέου τύπου ΛΑΦΚΑ . Διευκρινίζουμε πως με το παρόν νομοσχέδιο δεν προβλέπεται εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία όπως είχε συμβεί για τον ΛΑΦΚΑ στο παρελθόν με τον Ν 2084/1992." 
 (...)
 "Η μελλοντική εφαρμογή της αναλογικής σύνταξης σε συνδυασμό με τους συντελεστές αναπλήρωσης θα έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων που θα φτάνει και το 20%. Ενα παράδειγμα αυτής της τάσης αποτελεί το επίδομα απόλυτης αναπηρίας. Για τους ασφαλισμένους έως τις 31/12/1992 ανέρχοταν κατά μέσο όρο στα 320 ευρώ. Σήμερα αυτό πλέον περιορίζεται στα 176 ευρώ. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους."


Λέξη κλειδί της ανάρτησης; ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου