Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

To colpo grosso του "νέου ΠΑΣΟΚ"

 
Κοιτάξτε λίγο τους ακόλουθους πίνακες και σκεφτείτε πώς μπορούν να μιλάνε για φορολογική δικαιοσύνη όταν μειώνουν τα τεκμήρια για τις πισίνες, τα σκάφη, τις βίλες;

(από Βαθύ κόκκινο και Κόντρα)

 Την ώρα που επανέφεραν το τεκμήριο της κατοικίας, όχι μόνο για κάποιον που έχει ένα απλό σπίτι και κατοικεί η οικογένειά του, αλλά καθιέρωσαν τεκμήριο κατοικίας ακόμα και για τον εργαζόμενο που νοικιάζει σπίτι (αυτό δεν έχει ξαναγίνει!), την ώρα που επανέφεραν το τεκμήριο ακόμα και για το πρώτο αυτοκίνητο μιας οικογένειας, μείωναν 10 φορές το τεκμήριο για τα αυτοκίνητα πολυτελείας (!), μείωναν από 5 μέχρι 10 φορές το τεκμήριο για τα ιδιωτικά σκάφη, μείωναν στο μισό το τεκμήριο για όσους έχουν μόνιμο πλήρωμα στα σκάφη τους, μείωναν στο μισό το τεκμήριο για τις πισίνες, ακόμα και το τεκμήριο για τα ιδιόκτητα αεροπλάνα και ελικόπτερα!
Η εικόνα της πρόκλησης δεν άλλαξε, παρά τα μερεμέτια που έκανε ο Παπακωνσταντίνου, καθαρά για προπαγανδιστικούς λόγους.

Τα μεγαλολαμόγια και οι καπιταλιστές, με τις βιλάρες, τις πισινάρες, τις αμαξάρες, τα κότερα και τα ιδιωτικά αεροπλάνα, θα πληρώνουν λιγότερα από€™ όσα πλήρωναν με το φορολογικό καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα.

Για να φανεί καλύτερα αυτό, μελετήσαμε το παράδειγμα ενός φτωχούλη που έχει στην ιδιοκτησία του τα εξής:

# Κύρια κατοικία 400 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 100 τ.μ. σε περιοχή με τιμή ζώνης 5.000 ευρώ.

# Εξοχική κατοικία 200 τ.μ. σε περιοχή με τιμή ζώνης 5.000 ευρώ.

# Πισίνα 150 τ.μ.

# Αυτοκίνητο 2.500 κυβικά

# Αυτοκίνητο 3.100 κυβικά

# Σκάφος μήκους 20 μέτρων

# Αεροπλάνο.

Με το ισχύον μέχρι τώρα καθεστώς, αυτός θα είχε τεκμήριο 580.270 ευρώ. Δηλαδή, το κράτος θα του ζητούσε να φορολογηθεί σαν να έχει εισόδημα 48.356 ευρώ το μήνα. Ποσό αστείο, αν σκεφτούμε τι λεφτά πρέπει να διαθέτει κάποιος για να έχει όλα αυτά τα πράγματα (που πάντα συνοδεύονται και με άλλα που δεν τα λογαριάσαμε: υπηρετικό προσωπικό, πλήρωμα στο σκάφος, πλήρωμα στο αεροπλάνο κ.λπ.).

# Με το καθεστώς που εισήγαγε στην αρχική του μορφή το φορολογικό νομοσχέδιο, το τεκμήριο για€™ αυτόν τον φτωχούλη έπεφτε στα 214.920 ευρώ, ήτοι 17.910 ευρώ το μήνα!

# Μετά τα μερεμέτια, που έδωσαν στο φορολογικό νομοσχέδιο την τελική του μορφή, το νέο καθεστώς ορίζει το τεκμήριο για τον φτωχούλη μας στα 291.607 ευρώ, ήτοι στα 24.300 ευρώ το μήνα!

Ο τύπος αυτός, αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα δηλώνει (πράγμα εξαιρετικά απίθανο) ή αν υποθέσουμε ότι τον πιάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (πράγμα εντελώς απίθανο), με το ισχύον καθεστώς θα έπρεπε να φορολογηθεί για ένα ετήσιο εισόδημα 580.270 ευρώ, ενώ τώρα δεν έχει κανένα λόγο να δηλώσει περισσότερα από 291.607 ευρώ! Ετσι «πολεμάει» τη φοροδιαφυγή η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμων περί τα φορολογικά για να καταλάβεις ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο όχι μόνο προστατεύονται οι φοροφυγάδες-μεγαλοεισοδηματίες, αλλά μπορούν πιο άνετα να δραστηριοποιούνται στη «μαύρη» οικονομία κλέβοντας και έμμεσους φόρους

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:


μπορεί να τα βγάζει βόλτα με 291.607/12=24.300 Ευρώ το μήνα!
Το φτωχαδάκι μπορεί να δηλώνει δηλαδή τα μισά (για την ακρίβεια το 50,25%) των ελαχίστων που έπρεπε να δηλώνει με το παλιό φορολογικό καθεστώς.

ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ;

ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου