Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Βανδαλισμοί στο στέκι μεταναστών από αστυνομικούς!

Έφοδο στα γραφεία του Στεκιού Μεταναστών και του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα στα Εξάρχεια πραγματοποίησαν αστυνομικές δυνάμεις το απόγευμα της Τετάρτης, όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, διέλυσαν ό,τι υπήρχε στο χώρο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα που βρίσκονταν εκεί.
Η Λουκία Κοτρωνάκη, μέλος του Δικτύου και του Στεκιού, μίλησε στο tvxs για «εικόνες καταστροφής». Όπως καταγγέλλει η ίδια, οι αστυνομικοί εισέβαλαν βρίζοντας γύρω στις 17:00 στα γραφεία και έσπασαν την εξωτερική πόρτα καθώς και τις ενδιάμεσες πόρτες, καρέκλες, γραφεία, τζάμια και πάγκους.
Από τα 60 περίπου άτομα που ήταν εκεί, αρκετοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μία κοπέλα σοβαρά από γυαλιά και κομμάτια από τα αντικείμενα που έσπαγαν. Συγκεκριμένα, θραύσμα γυαλιού που της έκοψε τη φλέβα προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία και η κοπέλα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο
.
Οι αστυνομικοί, αφού διέλυσαν τα γραφεία, αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς την κατάληψη της οδού Ζαΐμη.
Νωρίτερα, όπως αναφέρει η κ. Κοτρωνάκη, καθώς τα μέλη του Δικτύου επέστρεφαν από την πορεία στο κέντρο της Αθήνας και κατευθύνονταν προς τα γραφεία στην Τσαμαδού, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απαγόρευσαν να περάσουν από την οδό Θεμιστοκλέους και να πλησιάσουν στην πλατεία των Εξαρχείων. Χρειάστηκε να διαμαρτυρηθούν έντονα για να τους το επιτρέψουν, ενώ μία ώρα αργότερα ακολούθησε ο βανδαλισμός των γραφείων.

Ακολουθεί ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα:
Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της χούντας των αγορών επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την εγκληματική ενέργεια στην τράπεζα για να επιβάλει καθεστώς τρόμου στη χώρα. Στο αίμα των αθώων προσπαθούν να βρουν άλλοθι για να θέσουν εκτός νόμου τις λαϊκές διαμαρτυρίες ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης. Το όργιο της αστυνομοκρατίας με το χημικό πόλεμο και τους μαζικούς ξυλοδαρμούς κορυφώθηκε σήμερα το απόγευμα στα Εξάρχεια. Αστυνομικοί-τραμπούκοι της Δύναμης Δ εισέβαλαν στον α όροφο του Στεκιού Μεταναστών-Κοινωνικού Κέντρου της Τσαμαδού 13.
Αφού βανδάλισαν το χώρο, ξυλοκόπησαν άγρια τους παρευρισκόμενους και τραυμάτισαν σοβαρά το μέλος του Δικτύου Μ. Λ. πάνω στην οποία έσπασαν μια τζαμαρία. Την ίδια ώρα ετοιμαζόταν αστυνομική εισβολή στο αντιεξουσιαστικό στέκι της Ζαϊμη.
Η σημερινή μεγαλειώδης εργατική κινητοποίηση έδειξε ότι η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της χούντας των αγορών έχει απολέσει την κοινωνική νομιμοποίηση της. Πρόκειται για ένα καθεστώς που στηρίζεται πλέον μόνο στον τρόμο και τη φαιά προπαγάνδα.
Δεν μας πτοούν, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη.
Αθήνα 5/5/10

(από tvxs)

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Αν ψάχνει κανείς το γιατί της παραπάνω είδησης, ας διαβάσει για την εκλογικά αποδεδειγμένη ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων, στα σώματα ασφαλείας.
Αλλά ποιός να ασχοληθεί με αυτούς; Ο αυτοκράτορας Μιχαήλ; Αυτός άφησε χθες να κάνουν έγκλημα οι ηλίθιοι/ψυχασθενείς/προβοκάτορες και ουδείς του ζήτησε ευθύνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου