Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Κτηνωδίες ακροδεξιών κατά προσφύγων!

Νέες ρατσιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα, Τρίτη, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όταν έπεσαν θύματα απρόκλητης και άγριας επίθεσης από ακροδεξιά στοιχεία δυο Αφγανοί πρόσφυγες
Οι 20χρονοι Αφγανοί μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, με τον ένα να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Δυο ώρες νωρίτερα, ένας Παλαιστίνιος πρόσφυγας δέχθηκε άγρια επίθεση με μαχαίρι στην πλατεία Βικτωρίας με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί κι αυτός σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.
Σύμφωνα με καταγγελίες της Αφγανικής Κοινότητας, οι δράστες επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και καρέκλες στους 20χρονους Ρασούλ Αχμαντί και Φαουάντ Μπαγιάζ, οι οποίοι εκείνη την ώρα περίμεναν το αφεντικό τους στην οδό Αχαρνών για να πάνε στη δουλειά. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για επείγουσα νοσηλεία, με τον Ρασούλ Αχμαντί να έχει τέσσερα δόντια σπασμένα και να χρειάζεται ράμματα στο μέτωπο.(από tvxs)
Σύμφωνα με καταγγελίες, τα ίδια ακροδεξιά στοιχεία επιτέθηκαν λίγες ώρες νωρίτερα σε άστεγο Παλαιστίνιο πρόσφυγα ο οποίος κοιμόταν σε παγκάκι της πλατείας Βικτωρίας. Ο Παλαιστίνιος Σαμί, 20 ετών φέρει πολλαπλά τραύματα, το πρόσωπό του έχει παραμορφωθεί από τα χτυπήματα και είναι μαχαιρωμένος στα πόδια. Το θύμα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η ανακοίνωση του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών αναφέρει τα ακόλουθα:

Στις 5.30 το πρωί της Τρίτης 11/5, ομάδα 15-20 φασιστών επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον δύο Αφγανών προσφύγων στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα. 

Σύμφωνα με καταγγελίες της Αφγανικής Κοινότητας, με ξύλα, πέτρες και καρέκλες από καφενεία της Πλατείας, τα ανθρωποειδή της «εθνικής περιφρούρησης της πλατείας» σάπισαν στο ξύλο – κυριολεκτικά – τους 20/χρονους Ρασούλ Αχμαντί και Φαουάντ Μπαγιάζ, που εκείνη την ώρα περίμεναν το αφεντικό τους στην οδό Αχαρνών για να πάνε στη δουλειά. Οι δύο πρόσφυγες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα. Ο ένας από τους δύο είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση με σπασμένα δόντια και πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με καταγγελίες, λίγες ώρες πριν η ίδια ομάδα είχε μαχαιρώσει σοβαρά άστεγο παλαιστίνιο που κοιμόταν σε παγκάκι στην πλατεία Βικτωρίας.

Πριν από λίγες μέρες η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» είχε καταγγείλει επιθέσεις και απειλές εναντίον Αφγανών στην οδό Αλκιβιάδου με σημείο αφετηρίας την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση μίσους της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας. Όπως φαίνεται η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν ασχολήθηκε με την κάλυψη πολλών μηνών του Τοπικού Αστυνομικού Τμήματος που δεν κατέγραφαν καμία καταγγελία των θυμάτων και έτσι οι φασίστες πήραν το πράσινο φως να κλιμακώσουν τη ρατσιστική βία με αποτέλεσμα τα σημερινά αίσχη.
Απαιτούμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών-φασιστών. Τη διενέργεια έρευνας για τη συνεχιζόμενη κάλυψη της συμμορίας από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος. Την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα για να μην περάσει η πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους, αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση η ταυτόχρονη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα από την ένταση της δολοφονικής βίας των τραμπούκων που λυμαίνονται την περιοχή. Καλούμε τους τοπικούς και μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τους φασίστες και να απαντήσουμε συντονισμένα με μαζικότητα και αποφασιστικότητα στην τρομοκρατία των νοσταλγών του Χίτλερ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή»:

"Φασιστική συμμορία επιτέθηκε με μαχαίρια και ξύλα σε βάρος Αφγανών προσφύγων στις 5.30πμ στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, την ώρα που περίμεναν αυτοκίνητο οικοδόμου για να πάνε στην δουλειά. Ο Ρασούλ Αχμαντί, 20 ετών, δέχτηκε φονικά χτυπήματα στο πρόσωπο και έχει τέσσερα δόντια σπασμένα και ράμματα στο μέτωπο. Έχει τραύματα στα χέρια, στα πόδια και σε όλο του το σώμα. Ο Φουάτ Μπαγιάτ χτυπήθηκε στο πρόσωπο.

Δύο ώρες πιο πριν επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιο πρόσφυγα στην Πλατεία Βικτωρίας. Ο Σαμί, 20 ετών, φέρει πολλαπλά τραύματα. Είναι μαχαιρωμένος στο πόδι. Το πρόσωπο του είναι παραμορφωμένο από τα χτυπήματα ενώ τα πόδια του είναι χαρακωμένα. Ο Ρασούλ Αχμαντί και Σαμί έχουν εισαχθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στα επείγοντα. Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένα επεισόδια αλλά οργανωμένη επανεμφάνιση των ίδιων συμμοριών που χτυπούσαν πέρυσι με μαχαίρια και λοστούς τους Αφγανούς πρόσφυγες. Ήδη από την προηγούμενη βδομάδα άρχισαν να μαζεύονται τα απογεύματα κοντά στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και να επιτίθενται σε πρόσφυγες.

Η κλιμάκωση των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων μετά την Γενική Απεργία της 5ης Μάη, όταν εκατοντάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους ενάντια στα μέτρα σφαγείο της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ, δείχνει ότι στην απομόνωση τους οι νεοναζί επιλέγουν τα πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Χέρι-χέρι πάει η επίθεση ενάντια στην Αριστερά που στηρίζει τους αγώνες και δίνει την μάχη ενάντια στο ρατσισμό. Με προκάλυμμα τους νεκρούς της ΜΑΡΦΙΝ, ήδη το Σάββατο 8 Μάη αμέσως μετά την επίσκεψη τους στη Σταδίου οργάνωσαν πογκρόμ στην Πανεπιστημίου σε βάρος μεταναστών υπό την πλήρη ανοχή της Αστυνομίας. ΝΔ και ΛΑΟΣ αφού στήριξαν τα αντεργατικά μέτρα ζήτησαν στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών από την κυβέρνηση να χτυπήσει ξανά τους μετανάστες. Η ρατσιστική υστερία σε βάρος των μεταναστών είναι το χυδαίο όπλο που τους απομένει για να αποπροσανατολίσουν την οργή από τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας.

Οι ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που παζαρεύει τα δικαιώματα όλων μας για χάρη της συνεργασίας με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη για να επιβληθούν τα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ. Η συνεργασία με τους φασίστες καλά κρατεί στην περιοχή στου Αγίου Παντελεήμονα καθώς κάτω από τα μάτια των Αστυνομικών κάθε είδους διαπράττονται δολοφονικές επιθέσεις.

Η κυβέρνηση μέσα στη κρίση έχει διαλέξει φίλους και συμμάχους στη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, τα κόμματα των πλούσιων, αυτών που κερδίζουν δισεκατομμύρια την ώρα που κατακρεουργούνται τα εργατικά δικαιώματα. Καλούμε τα συνδικάτα, την Αριστερά, τους φοιτητικούς συλλόγους να καταδικάσουν τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις." 
Τις φωτογραφίες από τους τραυματισμούς συγκέντρωσε η Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ).


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη βάρβαρη επίθεση κατά Αφγανών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα (από ΣΥΡΙΖΑ)

«Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη βάρβαρη, αποκρουστική και οργανωμένη επίθεση εγκληματικής ρατσιστικής συμμορίας φασιστικών στοιχείων που επιτέθηκαν αναίτια με ξύλα και πέτρες σε δύο Αφγανούς πρόσφυγες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα τραυματίζοντάς τους σοβαρά. Το δραματικό αυτό κρούσμα αποτελεί τη συνέχεια μιας πληθώρας ρατσιστικών επιθέσεων που είχαν προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή, και για τις οποίες το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα είχε αδιαφορήσει προκλητικά.

Καλούμε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, να δώσει ρητές εντολές για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονικής αυτής επίθεσης και να διερευνήσει τα αίτια της ολιγωρίας των αστυνομικών οργάνων του Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα. Απαιτείται η μέγιστη δυνατή εγρήγορση για την έγκαιρη αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας, που σε περιόδους οικονομικής κρίσης πληθαίνουν και αποπροσανατολίζουν την κοινωνία σχετικά με τους πραγματικούς υπαίτιους της φτώχειας και της οικονομικής δυσπραγίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου