Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Πωλούνται ελληνικά νησιά! (Guardian)

«Τώρα η Ελλάδα διευκολύνει τους πλούσιους και διάσημους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους...»

(Φωτογραφία: Associated Press) 

Σε πώληση ελληνικά νησιά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian (από in.gr)


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Guardian υποστηρίζει πως «η Ελλάδα βγάζει τα νησιά της προς πώληση για να σώσει την οικονομία». Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας υποστηρίζει πως η Ελλάδα κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξοφλήσει τα χρέη της και εξετάζει την πώληση νησιών καθώς αδυνατεί να βρει πόρους για την ανάπτυξη των υποδομών τους.

Σύμφωνα με την συντάκτρια του άρθρου, η Ελλάδα, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να εξοφλήσει τα χρέη της, διευκολύνει τους πλούσιους και διάσημους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να αποκτήσουν ένα ηλιόλουστο νησί, πουλώντας ή ενοικιάζοντας με μακροχρόνιες μισθώσεις περίπου 6.000 νησιά.

Ο Guardian υποστηρίζει, πως σύμφωνα με τις πηγές της, μια μεγάλη έκταση στη Μύκονο, είναι ήδη προς πώληση. Όπως αναφέρει, η περιοχή κατά το ένα τρίτο (1/3) ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο ψάχνει για αγοραστή πρόθυμο να εισφέρει κεφάλαια και να αναπτύξει τουριστικό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. Ακόμη, αναφέρει πως στην ιστοσελίδα Private Islands έχει αναρτηθεί προς πώληση το νησί «Ναυσικά» στο Ιόνιο, προς 15 εκατ. ευρώ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπάρχουν μικρά ακατοίκητα νησιά στην Ελλάδα τα οποία μπορεί να πωληθούν προς 2 εκατ. ευρώ έκαστο, δηλαδή φθηνότερα από μια κατοικία στο Τσέλσι. «Μερικά από τα πολυάριθμα νησιά της χώρας, είναι μικροσκοπικά που θα μπορούσαν οριακά να φιλοξενήσουν μία ξαπλώστρα», αναφέρει η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας.

Η συντάκτρια αναφέρει πως μόνο 227 ελληνικά νησιά είναι πυκνοκατοικημένα και πως η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε δυνητικές πωλήσεις οφείλεται στην αδυναμία του Κράτους να αναπτύξει βασικές υποδομές ή να φυλάξει τις συγκεκριμένες περιοχές. «Η ελπίδα είναι ότι η πώληση ή η μακροχρόνια μίσθωση ορισμένων νησιών θα προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα», τονίζεται στο άρθρο.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. 

 από privateislandsonline
εδώ σειρά φωτογραφιών από το νησί Ναυσικά για τους υποψήφιους αγοραστές...

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Μεταφέρω κι εδώ του υστερόγραφο της προηγούμενης ανάρτησης... 

Άκουσα (από τις ειδήσεις στον ΑΝΤ1 στις 13:00) στη Βουλή τον (ανίκανο να πει δυο λέξεις χωρίς να του τις έχουν γράψει) έλληνα πρωθυπουργό ΓΑΠ να επιτίθεται σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ... 

Κατηγόρησε το... ΚΚΕ πως στερεί θέσεις εργασίας, πως χτυπά τα ελληνικά νοικοκυριά, πως "δεν σέβεται τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις" (!!!)  και άλλα πολλά για να φτάσει στη δευτερολογία του να πει πως δεν θα επιτρέψει οι σκοτεινοί κύκλοι να κάνουν την Ελλάδα χώρα με τριτοκοσμικές αμοιβές και συντάξεις!!! Ο ΓΑΠ είπε ακόμα πως το ΚΚΕ καλύπτει ανθρώπους που είναι εκτός νόμου κι  η ακροδεξιά τηλεοπτική τσόντα του ΠΑΣΟΚ (στην οποία ο ΓΑΠ απευθύνθηκε με φιλικούς τόνους αντίθετα από την χυδαία στάση του απέναντι στα κόμματα της αριστεράς) ζήτησε πάλι τη δίωξη των απεργών...  

Ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να διαψεύσει τον Guardian που γράφει πως η Ελλάδα βγάζει στο σφυρί τα νησιά της... 

Τσίπρας: Τι θα κάνετε; Θα τους διαψεύσετε, θα διαμαρτυρηθείτε, θα τους καταγγείλετε; 
ΓΑΠ: Κύριε Τσίπρα δεν ξέρω αν μπορείτε εσείς να μιλάτε για εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας! 

Και οι ΠΑΣΟΚοι βουλευτές γέλασαν και χειροκρότησαν...Του ζητήθηκε να υπερασπισθεί τη χώρα κι απάντησε με πολιτικάντικο αστειάκι!!! Κι αυτοί γελούν και χειροκροτούν!!! 

Άι σιχτίρ!


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.





Για παραπλανητικούς ισχυρισμούς και παρατραβηγμένες απόψεις μιλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, στην επιστολή προς τη βρετανική εφημερίδα Guardian, με την οποία απαντά σε δημοσίευμα που θέλει την Ελλάδα να πουλά νησιά προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος.

«Η Ελλάδα διευκολύνει τους πλούσιους και διάσημους να εκπληρώσουν το όνειρό τους (να αποκτήσουν δηλαδή το δικό τους ιδιωτικό νησί), καθώς ετοιμάζεται να πουλήσει ή να μισθώσει μακροχρόνια κάποια από τα 6.000 ηλιόλουστα νησιά της σε μία απελπισμένη προσπάθεια να αποπληρώσει το δυσθεώρητο χρέος της», έγραφε σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι περιοχή της Μυκόνου, που κατά το ένα τρίτο ανήκει στο δημόσιο, αναζητά αγοραστή, πρόθυμο να δώσει μία ένεση ρευστού και να αναπτύξει ένα τουριστικό συγκρότημα.

Στη Ρόδο, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι κυρίως Ρώσοι και Κινέζοι, προσθέτει, μεταφέροντας μάλιστα πληροφορίες που μιλούν και για ενδιαφέρον του Roman Abramovich (οι οποίες όμως διαψεύστηκαν από εκπρόσωπο του Ρώσου δισεκατομμυριούχου).

Στο site της Private Islands, κανείς μπορεί να δει ότι το νησί Ναυσικά του Ιουνίου πωλείται αντί 15 εκατ. ευρώ. Άλλα, έχουν τιμή κάτω των 2 εκατ. ευρώ, είναι δηλαδή φθηνότερα από ένα σπίτι στις πολυτελείς γειτονιές του Λονδίνου Mayfair και Chelsea.

Η ιδέα της πώλησης ελληνικών νησιών είναι ευπρόσδεκτη στο City, προσθέτει ο Guardian. «Είναι κρίμα εάν τα πράγματα έχουν φτάσει εκεί, όμως, τουλάχιστον αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προσπαθήσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δηλώνει ο Gary Jenkins, αναλυτής της Evolution Securities.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε στην εφημερίδα την εξής επιστολή:

Αγαπητοί κύριοι/κυρίες

Επιθυμώ να δηλώσω την απογοήτευσή μου για το άρθρο σας με την υπογραφή της κ. Elena Moya, που δημοσιεύτηκε στη σημερινή έκδοση Guardian (25/06/2010).

Αρχικά, ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση εμπλέκεται στην πώληση οποιουδήποτε νησιού είναι πλήρως ανακριβής. Οι αγοραπωλησίες νησιών που ανήκουν σε ιδιώτες, ούτε κάτι καινούριο είναι ούτε και αποτελεί νέο, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού. Πράγματι, το νησί του Ιονίου «Ναυσικά» είναι μια τέτοια περίπτωση που βρίσκεται στην αγορά εδώ και καιρό.

Είναι δε, εξίσου παραπλανητικός ο ισχυρισμός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση διαπραγματεύεται, με Ρώσους και Κινέζους επενδυτές, την πώληση γης στη Ρόδο, γεγονός που ανήκει στο πεδίο της ιδιωτικής εμπορικής κτηματομεσιτικής αγοράς που ουδεμία σχέση έχει με το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά βασίζεται σε ανυπόστατες φήμες.

Όσο για την παρατραβηγμένη άποψή σας ότι η Ελλάδα σκέφτεται την πώληση νησιών, «ωθούμενη από την αδυναμία του κράτους να αναπτύξει υποδομές και αστυνόμευση σε πολλά από αυτά», είναι όχι μόνο εκτός πραγματικότητας, αλλά και προσβλητική. Επιπλέον, τέτοιοι ισχυρισμοί πραγματικά εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα μιας τέτοιας δημοσίευσης και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Guardian».

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η Ελλάδα δεν έλαβε κάποια «απαλλαγή» χρεών ή δωρεάν βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα δάνειο το οποίο και θα αποπληρώσει έγκαιρα και πλήρως.

Θέλω να πιστεύω πως στο μέλλον θα προβείτε σε πιο ενδελεχή έρευνα πριν δημοσιεύσετε τέτοιου είδους «εμπρηστικά» άρθρα. Με δεδομένο δε, ότι το αναληθές άρθρο σας έχει ήδη επανεκδοθεί σε μεγάλο αριθμό διεθνών Μέσων Ενημέρωσης, σας καλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή και να ανακαλέσετε το εν λόγω άρθρο σας αμέσως.

Με εκτίμηση
Γιώργος Πεταλωτής
Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό &
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος 
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

σχετικά:
Πωλείται...
Συνέντευξη στο Athens Intl Radio του Max KeiserΘα σας πάρουν την «αγελάδα» και θα σας πουλάνε το γάλα της!
Ομιλία του Δημήτρη Καζάκη: Κράτος τεμαχισμένο, πολίτες νομάδες για το μεροκάματο
Άρθρο από το ΠοντίκιOι σωτήρες θέλουν να μας αγοράσουν φθηνότερα...
Η κατάργηση του ελληνικού κράτους, από τον Ιό: Tο νέο ελληνικό αντι-κράτος
Βίντεο με τον καθηγητή θεσμών της ΕΕ, Νότη Μαριά: Η εθνική απειλή του μνημονίου!
Κείμενα από SalataTV & Hellenic Business για το μνημόνιο: Δεν είναι εθνική μειοδοσία;
Άρθρο στο Έθνος του Κώστα Χ. Χρυσόγονου: Φάρμακο ή δηλητήριο;    
Άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου: Ελλάδα: πορεία αυτοκαταστροφής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου