Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Δεν είναι εθνική μειοδοσία;

 (σκίτσο του Στάθη από Ελευθεροτυπία 11/5/10)


Ξεπουλήθηκε το μέλλον μας
από salata tv

Την Παρασκευή κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή το μνημόνιο δανεισμού της χώρας. Ή, μάλλον, κατατέθηκε προς ενημέρωση, μιας και το ΠΑΣΟΚ έχει φροντίσει έτσι ώστε να μη χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της Βουλής για να επικυρωθεί το δάνειο!



Για όσους δε θυμούνται, σύμφωνα με μία τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στο νόμο που κατατέθηκε προς ψήφιση στις 6 Μαΐου από το ΠΑΣΟΚ, ορίζεται ότι τα μνημόνια δανεισμού θα κατατίθενται στη βουλή μόνο προς ενημέρωση και όχι για επικύρωση, όπως διατυπωνόταν αρχικά! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία, η λέξη «κύρωση» αντικαθίσταται από τη φράση «συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους». Με άλλα λόγια, ο κύριος Παπακωνσταντίνου αποφασίζει, υπογράφει, και μετά απλά μας ενημερώνει τι έγινε. Δημοκρατία, όχι παίξε-γέλασε!

Διαβάζοντας τους όρους δανεισμού στο μνημόνιο που κατατέθηκε την Παρασκευή στη βουλή, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δυστυχώς για όλους μας, επαληθεύτηκαν οι κασσάνδρες που μίλαγαν για ουσιαστικό ξεπούλημα της χώρας!

Ένας από τους όρους δανεισμού -που η κυβέρνηση είχε θεωρήσει μάλλον ασήμαντο και δεν είχε κοινοποιήσει νωρίτερα- είναι ότι υποθηκεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους! Αν δεν μπορέσει η χώρα να ξεπληρώσει τα χρέη της, αναφέρεται ρητά ότι η Ελλάδα παραιτείται «αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τα περιουσιακά της στοιχεία».
Επιπλέον, σε άλλο σημείο του μνημονίου αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή να κάνει αυτό που όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι (και όχι μόνο σοσιαλιστικής ιδεολογίας) θεωρούν ότι είναι η μοναδική ελπίδα να καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος της.
 
Το Hellenic Business αναφέρει:
«[...] όπως προκύπτει από την ανάγνωση των ειδικών όρων που για πρώτη φορά αποκαλύπτονται, τουλάχιστον το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, έχει συνάψει μία ιδιαίτερα επωφελή συμφωνία, με ενέχυρο την περιουσία του ελληνικού κράτους και αμφίβολη κατάληξη ως προς την αποπληρωμή του χρέους.
Από την άλλη πλευρά, το κέρδος για τις χώρες που θα δανείσουν έχει εξασφαλισθεί.
Στη συμφωνία προβλέπεται ότι ο δανεισμός για κάθε κράτος που χορηγήσει κεφάλαια στην Ελλάδα αυτόματα θα γίνει φθηνότερος, με χρήμα της Ευρωζώνης (χωρίς τους σκληρούς δεσμευτικούς όρους που ισχύουν για την Ελλάδα). Η χώρα μας δηλαδή, γίνεται το θύμα τον οποίο οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα κληθούν να δανείσουν κερδίζοντας φθηνότερο δανεισμό για τις ίδιες.
[...]
Μεταξύ άλλων,  η Ελλάδα παραιτείται άνευ όρων, από την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος για προσφυγή εναντίον απόφασης κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, δέσμευσης χρημάτων ή άλλου μέτρου, που οι δανειστές θα θελήσουν να επιβάλλουν σε περίπτωση που κρίνουν ότι οι όροι εξόφλησης δεν τηρούνται, εκτός εάν αυτό το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος - που στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει.
Η δέσμευση αυτή ισχύει μέχρι να εξοφληθεί όλο το κεφάλαιο, οι τόκοι και τα πρόσθετα ποσά  - εάν υπάρξουν. Αυτό που δημιουργεί τις μεγαλύτερες ανησυχίες, είναι το σημείο της συμφωνίας που αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου.
Η Ελλάδα δεσμεύεται με τη σύμβαση να καταργήσει κάθε δικαίωμα πάνω στα περιουσιακά της στοιχεία και τα έσοδά της, όπως την εκποίηση, την τοποθέτησή τους ως ενέχυρο ή υποθήκη ή εγγύηση για δανεισμό από άλλο, τρίτο μέρος, εκτός των δανειστών (Ευρωζώνη, Δ.Ν.Τ.), εκτός εάν ό,τι εισπράξει διαμοιρασθεί ισότιμα σε αυτούς, ενώ διατηρούν το δικαίωμα προτεραιότητας σε οποιαδήποτε τέτοια πράξη (να δεχθούν δηλαδή ως υποθήκη περιουσία του ελληνικού κράτους).
Αν υπάρξει αδυναμίας αποπληρωμής, προβλέπεται η εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας σε εταιρία ειδικού σκοπού, είτε η έκδοση ειδικών ομολόγων με αντίκρισμα τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, για να αντληθούν κεφάλαια.
Επίσης προβλέπεται η εκχώρηση στους πιστωτές αναπτυξιακών έργων (δρόμοι, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κ.λ.π.) από την εκμετάλλευση των οποίων θα αποσβεσθεί το χρέος.
[...]
Εάν το ποσό που θα συγκεντρωθεί τελικά για το πρόγραμμα στήριξης φθάσει το 90% αυτού που είχε προβλεφθεί, τότε -εάν συναινέσει και η Ελλάδα (που μάλλον θα το κάνει)- η ΕΚΤ θα εκταμιεύσει το ποσό, ασχέτως των συμφωνηθέντων.
Στη περίπτωση που τα κεφάλαια είναι κάτω του 90% των συμφωνηθέντων, τότε η Ε.Κ.Τ. περιμένει οδηγίες από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρώ (Χ.Β.Ρομπάϊ). Εάν εκείνος κρίνει ότι το σχέδιο ναυάγησε, τότε τα ποσά επιστρέφονται στους δανειστές και πέφτουν τίτλοι τέλους στο περίφημο σχέδιο στήριξης.»

Η εξίσωση γίνεται πλέον ανατριχιαστικά απλή:
Α: Δανειστήκαμε με όρους που δεν μπορούμε να τηρήσουμε. Και αυτό δεν το λένε κάποιοι γραφικοί αριστεροί. Το υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, αρθρογράφοι περιοδικών όπως το Economist και οι New York Times.
Β: Με βάση τους όρους δανεισμού που αποκαλύφθηκαν την Παρασκευή, δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε αναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.
Γ: Εφ' όσον δεν είμαστε συνεπείς στην αποπληρωμή των δόσεων του δανείου, οι δανειστές μας έχουν δικαίωμα να εκποιήσουν την κινητή και ακίνητη περιουσία της χώρας.

Α + Β = Γ

Χαίρετε, κύριοι...

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Λεξικό της κοινής νεοελληνικής (Ίδρυμα Τριανταφυλλίδη):
Εθνική μειοδοσία:παροχή ευεργετημάτων σε ξένους εις βάρος των εθνικών συμφερόντων.
Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Μπαμπινιώτη): 
Εθνική μειοδοσία: η προδοσία εις βάρος της πατρίδας, που εκδηλώνεται με αδικαιολόγητη υποχωρητικότητα προς ζημίαν των εθνικών συμφερόντων κατά την άσκηση της πολιτικής εξουσίας
Μείζον Ελληνικό Λεξικό (Τεγόπουλου, Φυτράκη):
Eθνική μειοδοσία: η προδοσία της πατρίδας, βλάβη ασυγχώρητη των εθνικών συμφερόντων κατά την άσκηση μιας πολιτικής

Αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά, αυτοί που υπέγραψαν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ; 


Και καλά οι συμμορίες... Οι υπόλοιποι που ΔΕΝ αντιδρούν; Γιατί σιωπούν;


Γιουσουρούμ - Νικόλας Άσιμος
β' φωνή: Σωτηρία Λεονάρδου
στίχοι, μουσική: Νικόλας Άσιμος

Ήταν οι πόρτες μου δίχως μπαχτσέδες
και μεντεσέδες κρατάνε τη γη
γίναν οι φτέρνες μου σαν τροχαλίες
και στον κουβά τους αράζεις εσύ
αλλάζεις συχνά κάθε τόσο στολή
αλλάζεις οσμή, αλλάζεις σασί
και η ελπίδα μας έχει θαφτεί
σαν τον Ντορή μέσ' στο παχνί.

Πάγωσε η ψείρα μου και παραπαίουσα
μ' ένα τικ τακ μου ματώνει τ' αυτιά
όλα με πρόγραμμα όλα στο σχέδιο
πρωτοκολλήσανε τον έρωτα
και θες να πετύχω με μια μπαταριά
χίλια φλουριά, χίλια φλουριά
για να σου χαρίσω μαντάτα καλά
να 'χεις αγάπη μου λεφτά.

Ποντικοφάρμακο για τους μεγάλους
και μουρουνόλαδο για τα παιδιά
κι έπλεξες σώβρακα για τους φαντάρους
και θυσιάστηκες πατριωτικά
σου στέλνω μύνημα μ' ένα ταμ ταμ
να μαγειρεύεις με βιτάμ
κι ήσουνα γόησσα κι έκανες μπαμ
για αυτό σε ψάχνω στα χαμάμ.

Άδειο το βλέμμα σου, κούφιες οι ώρες μας
στα ενυδρεία σε χώσαν ζωή
συνηθισμένοι καθένας στο ρόλο του
κι η φαντασία μας έχει χαθεί
την ξεπουλήσαμε στο γιουσουρούμ
για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ
την ξεπουλήσαμε στο γιουσουρούμ
για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ.

Μια διαδήλωση δέκα μικρόφωνα
και τα μεγάφωνα στη διαπασών
χιλιάδες δίποδα με μαγνητόφωνα
κι έχουν λουστεί με την ίδια λοσιόν
ξεπουληθήκατε στο γιουσουρούμ
για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ
κι ο εαυτούλης σας πέταξε βζούμ
ταρατατατζούμ, ταρατατατζούμ.

Ω εποχή! Μου θυμίζεις τον Καίσαρα
κι οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν
κι όσο γερνώ μπουσουλώ με τα τέσσερα
τα τροχοφόρα με προσπερνούν
Φεύγω και πάω να βρω στο Μπανγκόκ
τον σύντροφό μου τον Κινγκ-Κονγκ
μές στο μυαλό μου βαράνε τα γκόνγκ
μοιάζω με μπάλα του πινγκ-πονγκ

Μας εκτελούνε με σφαίρες ντούμ-ντούμ
σφαίρες ντούμ-ντούμ, σφαίρες ντούμ-ντούμ
κι εμείς ξεπουλιώμαστε στο γιουσουρούμ
ταρατατατζούμ... Για ένα κουστούμ!

10 σχόλια:

  1. Oxi βεβαια,
    οι Αριστεροι ηταν μια ζωη οι μειοδοτες,
    οι γαλαζοπρασινοι ειναι οι πατριωτες που τιμουν τα οσια,τα ιερα του εθνους κ το Συνταγμα του,

    ποτε ηταν μειοδοτες αυτοι?

    αριστερη δεν ηταν η Κυβερνηση Τσολακογλου κ οι ταγματασφαλιτες?
    αριστερος δεν ηταν ο Ιωαννιδης που πουλησε τη Κυπρο?
    αριστεροι δεν ειναι οι πολιτικοι που ρημαξαν τη χωρα?
    αριστεροι δεν ειναι οι δικαστες που εκαναν κ κανουν τα στραβα ματια στις απατεωνιες τους?

    Σε παρακαλω,μην διαστρεβλωνεις την αληθεια φιλε Ρηγα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Celin είδες τι έγραφε ο αλήτης ο Πρετεντέρης στα ΝΕΑ; Πως με δυο λόγια στο ΔΝΤ μας οδήγησαν όχι όσοι ξεπουλούσαν έναντι μιζών αλλά τύποι σαν τον Γκορτζίδη, τον δήμαρχο Ελληνικού που έφτασε να κάνει μέχρι και απεργίας πείνας για να κινητοποιήσει τον κόσμο και να ξαναπάρουν αυτό που ορίζει το σύνταγμα. Την ελεύθερη πρόσβαση στη παραλία! Και ποιος την είχε δώσει κοψοχρονιά στα κυκλώμτα της νύχτας που νέμονται όλη την παραλία της περιφέρειας της πρωτεύουσας; Ο Λαλιώτης, ο συνδαιτυμόνας του Πρετεντέρη, τότε που μαζί με τον Σημίτη στήνανε την στρατηγική στα γεύματα των τριών στο χωριό του... Θυμάσαι; Τα "όλοι ίδιοι είναι", την διάχυση της διαφθοράς, το κόλπο της Ολυμπιάδας... Ω, ναι δίκιο έχεις... Οι αριστεροί τα κάνανε όλα αυτά...Τραγωδία φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εθνική μειοδοσία? Μα για να είναι ένας εθνικός μειοδότης Ρήγα, θα πρέπει να υπάρχουν πλειοδότες "πατριώτες" και δυστυχώς όσο θυμάμαι εγώ, και άλλο τόσο, όσο έχω διαβάσει για τα παλαιότερα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι μια διαρκής μειοδοτική (στα όρια της εσχάτης προδοσίας) πλειοψηφία οι κυβερνώντες μας.

    Θα μείνω όμως σε δύο σημεία: Το ένα είναι ένα κομμάτι από το τραγούδι του Άσιμου "Μια διαδήλωση δέκα μικρόφωνα και τα μεγάφωνα στη διαπασών". Αν δεν καταφέρουμε να έχουμε ΜΙΑ φωνή δεν θα πετύχουμε τίποτε στα οργανωμένα σχέδιά τους. Με 10 μικρόφωνα μονο κακοφωνία μπορούμε να έχουμε. Και εδώ θα προσθέσω ένα μικρό σχόλιό μου, που προέκυψε επειδή άκουγα τυχαία ένα τραγούδι όταν διάβαζα το κειμενάκι σου. Το κομμάτι είναι αυτό:

    http://www.youtube.com/watch?v=LcXkYIHz2tU&feature=related

    και στην άνγωστη αυτή εκτέλεση τραγουδάει ο Γ. Νταλάρας (όχι καλύτερα από τη Δημητριάδη κατά τη γνώμη μου, αλλά έχει αρχειακή αξία). Είναι και οι στίχοι από κάτω...

    Και η απάντησή μου είναι αυτή στο αγωνιώδες ερώτημα του ποιητή, "ποιος τη σταματάε;": Οι αλυσίδες που φτιάξαμε εμείς οι ίδιοι μέσα στην ύπουλη ευδαιμονία μας. Άντε τώρα πείσε μας εμάς τους βολεμένους αστούς να γίνουμε "ποτάμι φουσκωμένο". Το πολύ πολύ να γίνουμε άμοιρο προλεταριάτο. Αλλά αυτό είναι πίσω, όχι μπρος. Και αν είναι να κάνουμε τόσο πίσω, προτιμώ να πάω ακόμα πιο παλιά και να γίνω μια ευτυχισμένη μαϊμού που θα τρώει τις μπανάνες της σε ένα τροπικό δάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΠανΠαπί Ξέρεις... το "μια διαδήλωση δέκα μικρόφωνα" ήταν το σημείο που με οδήγησε στην επιλογή του τραγουδιού για μουσικό σχολιασμό... Αν πρόσεξες, το έβαλα ακριβώς μετά το "Και καλά οι συμμορίες... Οι άλλοι; Γιατί σιωπούν;" με το τελευταίο να παραπέμπει στο τραγούδι του Γκαϊφύλλια και συγκεκριμένα στον στίχο "γιατί σιωπούν, γιατί ξεχνούν πως δεν είμαστε για τεμενάδες, Έλληνες κι όχι γραικοί, Γιουνάν κι όχι ραγιάδες"...

    Γιατί ξεχάστηκε όπως και χιλιάδες άλλα πράγματα (είδες το τέλος μιας προηγούμενης ανάρτησης με το παλιό κείμενο του Γλέζου;)... Ξεχάστηκαν λοιπόν μέσα σε ό,τι περιγράφεις συνοπτικά στην προτελευταία σου παράγραφο... Η πόρνη είχε άλλες επιλογές; Ίσως... Ευθύνη έχει; Ναι! Μα ό,τι την εκπόρνευσε είναι για μένα ο στόχος...

    Τώρα όσον αφορά την επιλογή σου για προορισμό στο πισωγύρισμα... Είμαι πολύ μεγάλος για να ανεβαίνω στα δένδρα (πως αλλιώς να φτάσεις τις μπανάνες;), αλλά νοιώθω και αρκετά μικρός να σταματήσω να ελπίζω πως δεν μπορεί, κάτι θα ξεκινήσει, κάτι θα γεννηθεί μέσα από όλη αυτή την κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού... Δεν ξέρω αν προλαβαίνει βέβαια... Παραμένω πάντως αισιόδοξα απαισιόδοξος...

    Πως το έλεγαν οι Κατσιμιχαίοι στο υπέροχο "τρύπιες σημαίες"

    Και μοιάζουνε σαν πλάσματα μιας άγνωστης διάστασης
    οι ματωμένοι ποιητές και οι φωτεινές τους χίμαιρες
    Και οι αιτίες οι τρυφερές μιας άγριας επανάστασης
    που δεν κατάλαβε πότέ τον εαυτό της
    Μιας άγριας επανάστασης που θα ξανασυμβεί
    που θα ξανασυμβεί με χίλιους τρόπους
    όσο θα υπάρχουν οι αιτίες οι παλιές
    εκείνες που ανάψανε του Οκτώβρη τις φωτιές

    Κύριε Κάρολε μην τους παρεξηγείς
    αν δεν κατάλαβαν ποτέ
    τι πήγαινε να πει η λέξη υπεραξία
    δεν φταις εσύ δε φταιν αυτοί δε φταίει η θεωρία
    ήτανε γράμματα ψιλά μπροστά στη λέξη ελευθερία

    Το έχει δει το βιντεάκι που είχα κάνει κάποτε με αυτό; Το πρώτο μου ήταν...

    http://www.youtube.com/watch?v=l5b_JVYj000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Moυ θυμησες τα Δολιανα τωρα..

    οχι,δεν το διαβασα,αλλα το θρασσος του συγκεκριμενου δεν εχει πια ορια.
    Αν κ εκφραζεται πια τοσο ωμα κ καθεστωτικα,που καταντα,
    στα ματια μου τουλαχιστον,
    λιγοτερο επικινδυνος απο κατι αλλους υποκριτες,
    που προσποιουνται τους ρομπεν των δασων,
    ενω δε κανουν τιποτα αλλο απο το να στηριζουν υπουλα το Καθεστως.
    Για κατι κρυφοακροδεξιους τηλεοπτικους δημοσιογραφους μιλαω

    Παντως,οσον αφορα τον Πρετεντερη,
    καθε μερα φαινεται οτι λεει κ κατι καλο,
    που να διαβαζες το Βημα της Κυριακης προχθες!
    σκεφτομαι να γραψω κατι ειδικα για αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ρήγας: Μπα, δεν είναι επιλογή μου το πισωγύρισμα. Απλά σημαίωσα ότι αν δεν έχω άλλη επιλογή για μπροστά και πρέπει να γυρίσω στον μεσαίωνα, προτιμώ να γυρίσω ακόμα πιο πίσω, πριν την εποχή που "εξελίχθηκε" (γαμώτο, έχουμε πηδήξει τις λέξεις με την ευπρέπειά μας, ακούς εκεί "εξελίχθηκε"!) το ανθρώπινο είδος.

    Η ένστανσή μου είναι: γιατί πρέπει να καταλήξουμε να γυρίσουμε σε μια αφετηρία πολύ πριν από αυτή του 20ού αιώνα; Τόσοι αγώνες; Τόσα δίκια; Πού είναι;

    Και ναι, κάτι βέβαια θα γεννηθεί με την κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα είναι κάτι καλύτερο; Η κοινωνική κατάρρευση και η αχρειότητα και η εξαθλίωση μας έχει διδάξει η ιστορία ότι έχει βάθος απύθμενο ή να το πω και πιο κομψά: Ο εχθρός του κακού είναι το χειρότερο!

    I made your day!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ celin Ποιο αυτό που έλεγε "σας αρέσει δεν σας αρέσει η χώρα πωλείται!" ;

    Κι εγώ ήθελα να γράψω αλλά όποτε το προσπάθησα μου βγήκαν μόνο μπινελίκια... :)

    Tώρα που μου θύμησε ο ΠανΠαπί το βίντεο που είχα κάνει με τους αντάρτες που λέω παραπάνω... Πήγα στο youtube στα βίντεό μου, και τι μου έβγαλε; "Video blocked in some countries." !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ΠανΠαπί Η... κοινωνιοβιολογία! Το "ξύσε μου την πλάτη κι εγώ θα σου ξύσω την δική σου" είναι κανόνας όλων των κοινωνικών ζώων. Όχι αναγκαστικά επιβαλόμενος αλλά εξελικτικά... Μπορεί για μια περίοδο οι "απατεώνες" που δεν "ξύνουν" και μόνο "τους ξύνουν" να κυριαρχούν, αλλά σταδιακά τα "θύματα" αντιλαμβάνονται πως τους δουλεύουν, οι μη "ξύστες" (!!!) παύουν να είναι ελκυστικοί και η ισορροπία αποκαθίσταται...

    Δεν γίνεται αλλιώς... Η διαρκής μεγένθυνση έχει αγγίξει τα όριά της... Τώρα αν αυτά τα όρια είναι 5 ή 50 χρόνια ή δεν ξέρω πόσα, ουδείς μπορεί να φανταστεί... Έτσι κι αλλιώς ο (ανθρώπινος εν προκειμένω) εγκέφαλος έχει εξελιχθεί ώστε να μετράει και να αντιλαμβάνεται τα χρειαζούμενα... Η εξέλιξη, η ιστορία έχει τους δικούς της χρόνους, οπότε είμαι αισιόδοξος πως ναι, η αλλαγή θα είναι προς το καλύτερο κι απαισιόδοξος γιατί μπορεί αυτό το όριο να υπερβεί τον δικό μου χρόνο ζωής κι ως τότε να βλέπουμε μόνο χειρότερα...

    Το κακό με μας είναι πως γεννηθήκαμε πάνω στην κορυφή του κύματος όπου είχε κυριαρχήσει το "ξύσε μου την πλάτη κι εγώ θα σου ξύσω την δική σου"... Και σταδιακά όσο κατεβαίνει το κύμα, όσοι απομείναμε να "ξύνουμε" αισθανόμαστε ματαιωμένοι για να μην πω την γνωστή λέξη από μ... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πριν μου απαντήσεις πως αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο, γιατί υπάρχουν μύρια κοινωνικά είδη που εξαφανίστηκαν στην πορεία, καθώς δεν πρόλαβαν να αντιστρέψουν εξελικτικά την αποκοινωνικοποίηση, χάνοντας έτσι το σημαντικότερο όπλο επιβίωσής τους σε αλλαγή συνθηκών, θα σου πω πως ποντάρω στο... sapiens, στο "έμφρων" δηλαδή κι ας κυριρχεί τώρα το "άφρων"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι,αυτη την αρθραρα του απιστευτου αυτου τυπου,
    κ φυσικα δεν αντεξα κ εγραψα κατι σχετικο αν κ τα βελη που εκτοξευσα δε πηγαιναν τοσο προς αυτον,οσο προς εκεινους που συνεβαλλαν εμπρακτως στο να ξεπουληθει η χωρα.

    Σου μπλοκαραν το βιντεο?σοβαρα?
    τι εγινε,ξεκιναει η διαδικασια για τα ταξιδια αναψυχης??!
    αντε τωρα μην αρχιζω να βριζω τις χουντο-ακριδες που φαινεται το χουν συνηθειο σε αυτον τον τοπο να πεφτουν πανω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή