Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Τα μέτρα της νέας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης!



Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς!

Από τον προσεχή Σεπτέμβρη ξεκινάει η επαναστατική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚινήματος στα σχολεία. Πιστό στις διακυρήξεις του, το ΠΑΣΟΚίνημα, αποφάσισε:

1. Την αποσυμφόρηση των σχολικών χώρων κι έτσι στη νέα σχολική χρονιά τα σχολεία θα είναι άδεια από δασκάλους και καθηγητές!

2. Την καθιέρωση (ελλείψει διδασκόντων) προαιρετικών μαθημάτων "Καφετέριας" (από Α' Δημοτικού), "Ταβέρνας" (από Α' Γυμνασίου) και "Νυχτερινής ζωής" (από Α' Λυκείου), ώστε οι μαθητές να είναι επαρκώς προετοιμασμένοι για την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση*

3. Την καθιέρωση υποχρεωτικού μαθήματος "Βρίσκω νύφη και γαμπρό". για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που θα έχουν στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση**

*/** Τα μέτρα "2" και "3" κρίθηκαν απαραίτητα μετά την παρουσίαση του λόγου ύπαρξης των περιφερειακών ΑΕΙ και ΤΕΙ, από τον ηλιογέννητο πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚινήματος ΓΑΠ:



4. Την επαναφορά της κοινής αμφίεσης μαθητών και διαδασκόντων στους σχολικούς χώρους. Η νέα σχολική ενδυμασία θα είναι υποχρεωτική, ανεξάρτητα από το αν θα συμμετέχουν οι μαθητές στο προαιρετικό μάθημα "πως θα γίνω καλός ιθαγενής για να υποδέχομαι τους συναλλαγματοφόρους αλλοδαπούς επισκέπτες". Η καθολικότητα της αμφίεσης κρίθηκε απαραίτητη, για να μην αναπτυχθούν φαινόμενα αισθητικού ρατσισμού στα σχολεία, καθώς -ως γνωστόν- το κίνημα έχει αρχές και συνέπεια! Η επιλογή της νέας σχολικής αμφίεσης έγινε έτσι ώστε να συνάδει με τα νέα σχολικά καθήκοντα, έτσι όπως αυτά διαμορφώθηκαν κατόπιν της εισηγήσεως της πεφωτισμένης βουλευτού του κινήματος κυρίας Μάγιας Τσόκλη. Οι νέες σχολικές ενδυμασίες  παρουσιάστηκαν χθες σε ειδικό γκαλά του τομέα παιδείας του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ.

Για τα αγόρια:

Για τα κορίτσια:

Για τους δασκάλους και καθηγητές:
Διευκρίνηση: Στη γκραβούρα που αναπαριστά υποδοχή τουριστών, απεικονίζονται αριστερά οι τουρίστες και δεξιά οι εκπαιδευτικοί. Τα χαϊμαλιά και τις χάντρες θα τα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ο ΕΟΤ μετά από κοινή υπουργική απόφαση. Καταρρίπτονται έτσι οι ισχυρισμοί ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ πως δήθεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά με την αγορά τους, οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί! Συναισθανόμενη μάλιστα η διυπουργική επιτροπή, την αδυναμία τους να αγοράσουν κανένα ρούχο με τους μισθούς που θα παίρνουν,  επέλεξε για αυτούς ως υποχρεωτική, την μινιμαλιστική αμφίεση που βλέπουμε πιο πάνω!

4. Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών θα πρέπει να συμπληρώνουν στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, την κάτωθι υπεύθυνη δήλωση (το ακόλουθο δείγμα, είναι από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στον Πειραιά την 1/06/2010. Η τελική μορφή του θα είναι παραπλήσια και θα συμπεριλαμβάνει και τους άρρενες μαθητές για μερακλήδες τουρίστες και νοικοκυρές τουρίστριες σε απόγνωση):
«Δηλώνω υπεύθυνα ότι επιτρέπω στην μαθήτρια ………… της Γ’ Τάξης να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις ‘επίθεσης φιλίας’ προς τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας ώστε να  αντιστραφούν οι αρνητικές εικόνες  που εξέπεμψαν τα διεθνή ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται με πρωτοβουλία της Μάγια Τσόκλη (βουλευτή Επικρατείας και εισηγητή του κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού του ΠΑΣΟΚ) (…) και θα λάβουν χώρα την Τρίτη 1/6/2010 από 16:00-18:00 στο λιμάνι του Πειραιά. Οι μαθήτριες του σχολείου μας θα μοιράσουν στους τουρίστες που αναχωρούν δώρα σε συσκευασίες του ΕΟΤ». 

Σημείωση: επιλέχθηκε αμφίεση της προκολομβιανής Αμερικής προς εμπέδωση των στόχων του κινήματος. Οι δημοσιογραφικές και blogικές ανακρίβειες πως το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει το πισωγύρισμα στην δεκαετία 1950-1960 αποδεικνύονται έτσι, εντελώς αναληθείς. Αν ίσχυαν, θα επιλέγαμε την μαθητική αμφίεση με βάση την ταινία "Καλωσήρθε το Δολλάριο" (πάντα με κεφαλαίο το Δ, το κίνημα έχει αρχές, είπαμε). Αντιθέτως, με τις προκολομβιανές αμφιέσεις είμαστε πιο συνεπείς προς τους στόχους μας. Εισηγήσεις τύπου "να πούμε όλη την αλήθεια στον λαό", απορρίφθηκαν καθώς, η εμφάνιση αγοριών ντυμένων με δέρματα, κρατώντας ρόπαλα και σέρνοντας από τα μαλλιά ημίγυμνες συμμαθήτριές τους, είναι μεν πιο κοντά στους στόχους του Κινήματος, αλλά μπορεί να σκανδάλιζαν τους τουρίστες μας. 


Γραφείο τύπου συνεργαζόμενων Υπουργείων 
Τουρισμού, Παιδείας και Ξεφτίλας 
Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (ΓΑΠ)
















Στο βιντεάκι, το ανεκδιήγητο τραγουδάκι της εισαγωγής είναι το "Είσαι το άστρο της αυγής" με τους Πάνο Ιωαννίδη και Τζένη Φιλλιπιδάκη από τον δίσκο "Φόλα παρτίδα", μια συλλογή με τα λούμπεν του 60-70. Ο ΓΑΠ είναι από την Ελληνοφρένεια της περασμένης Παρασκευής... Τέλος, η υπεύθυνη δήλωση μοιράστηκε στους γονείς των μαθητριών της Γ’ τάξης του Ραλλείου Πειραματικού Γυμνασίου. Και ΔΕΝ κάνω πλάκα!

5 σχόλια:

  1. μα τι λες τωρα, σοβαρομιλας???????? δεν αντεχω, σταματα Ρηγα ...
    για γελια και για κλαμματα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TΕΛΕΙΟ!!!...επιτέλους, να μάθουμε τι καλό είναι η αποκεντρωμένη π(α)ηδία!.. Τώρα αυτή η υπεύθυνη δήλωση είναι το κάτι άλλο! Είναι στο πλαίσιο της επιστημονικής φαντασίας ΚΑΙ αυτό! Ο ΓΑΠ είναι ά-παιχτος!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ρένα Καλωσήλθες!
    Και που 'σαι ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Marine Επιστημονική φαντασία αλλά ΘΡΙΛΕΡ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=5677144

    ΑπάντησηΔιαγραφή