Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Υποχρεωτικά τα φώτα πορείας στα πρόβατα!

Υποχρεωτικά τα φώτα πορείας στα πρόβατα!
Από ΤΑ ΝΕΑ: Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι ο βοσκός ο οποίος δεν έχει ευδιάκριτα φώτα στην αρχή και το τέλος του κοπαδιού του, όταν αυτό κινείται νύκτα επί του οδοστρώματος, είναι συνυπεύθυνος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Η απόφαση του Αρείου Πάγου υπήρξε με αφορμή ατύχημα σε ανάλογες συνθήκες που έγινε το Μάιο του 2002 στην επαρχιακή οδό Σπάρτης - Γερακίου.(...)  Ο βοσκός -έκρινε το δικαστήριο- είναι συνυπαίτιος του ατυχήματος, γιατί παρότι κινούσε το κοπάδι του κατά τη διάρκεια της νύκτας επί επαρχιακής οδού που δεν είχε φωτισμό, δεν είχε τοποθετήσει ευδιάκριτα φώτα πορείας στο πρώτο και τελευταίο πρόβατο του κοπαδιού...
Εναλλακτικά στο μοντελάκι της πάνω φωτογραφίας -κι επειδή μάλλον θα υπάρξει πρόβλημα με τη στερέωση του πίσω φωτισμού (εκτός κι αν... )- προτείνεται και το παρακάτω πρόβατο  με εσωτερικό φωτισμό:

ή αυτή εδώ η "καλλιτεχνική" ιδέα:

Μπας κι έχουμε σαλτάρει όλοι μαζί αδέρφια;

Συνήθως βάζω τους στίχους μετά το τραγούδι, αλλά εδώ έχω ένα μικρό προβληματάκι! Α, το άσμα που λέει η χαριτωμένη Ρωσιδούλα στα Φιλανδικά είναι διασκευή του... τραγουδιού της Ντόλι, οπότε δεν είναι άσχετο με τα προηγούμενα: (το Holly Dolly - Dolly song, εδώ! )

(Απ' το να μας τρελάνουν όλοι αυτοί, το κάνουμε και μόνοι μας, καλύτερα...)

4 σχόλια:

  1. Και σε αυτούς στηρίζεται θεωρητικά η Δημοκρατία....

    Γάμησε τα....

    Καμία ελπίδα... δεν έχουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mε έπιασε νευρικό γέλιο με το σχόλιό σου! :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Αρειος Πάγος έπρεπε να τιμωρήσει και τα τσομπανόσκυλα του βοσκού γιατί πρέπει να ήταν άσχετα στο φύλαγμα κοπαδιού!... Επίσης, κι ο βοσκός πού πάει τα πρόβατα βράδυ;...Χρειάζεται γιατρό επειγόντως γιατί, όπως λέει και η παροιμία νύχτα βγαίνουν, νύχτα μπαίνουν, τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε;... Τέλος, οι ιδέες που δίνεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες και εξαιρετικά δημιουργικές. Δίνουν και δουλειά σε άνεργους φωτιστές γιατί από 'δω και πέρα θα σκέφτονται με ποιόν τρόπο μπορεί να κρατηθεί φακός ή ό,τι άλλο φωτιστικό πίσω από τα αυτιά των προβάτων!..
    Rhga, το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ! Να είσαι καλά και εις ανώτερα. Τώρα με το ΔΝΤ χρειαζόμαστε πρωτότυπες ιδέες αλλιώς θα ψοφήσουμε όλοι μαζί με πρόβατα που δεν καταλαβαίνουν σε τι κόσμο ζούν!
    Μ.
    Υ.Γ. Εννοείται ότι θα τους τρελάνουμε εμείς! Αμ πώς!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα παίχθηκε το βράδυ στις ειδήσεις του ALTER. Είχαν μάλιστα εικόνες από το βίντεο που υπάρχει παραπάνω...
    Ποιο είναι το ωραίο; Είχαν και βοσκούς που τους είπαν την απόφαση... κι ένας από αυτούς είπε:
    "Να έρθει ο Άρειος Πάγος να πει στα πρόβατα, ποιο πρόβατο θα πηγαίνει μπροστά και πιο πίσω για να τους βάλουμε τα φώτα!"

    Χαχαχαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή