Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Κόλπα ΠΑΣΟΚ, "νόμοι" ΠΑΣΟΚ


Κόλπα ΠΑΣΟΚ, "νόμοι" ΠΑΣΟΚ
του Κλέαρχου Τσαουσίδη (από την ΑΥΓΗ)

Οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του («Θα φύγετε νύχτα» αρχικά και κατόπιν ότι στελέχη της σημερινής κυβέρνησης ενδέχεται να οδηγηθούν σε μιαν Εξεταστική Επιτροπή του μέλλοντος) θεωρήθηκαν από πολλούς -και στον χώρο της αριστεράς- ρητορικές υπερβολές. Είναι όμως;

Αρχίζοντας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τα αναλώσιμα πρωτοπαλίκαρά του και καταλήγοντας στις κυρίες που έχουν βρεθεί, άγνωστο πώς (οι πλείστες, όχι όλες), σε υπουργικούς και υφυπουργικούς θώκους, ο πειρασμός να μετέλθεις των ίδιων μεθόδων που το ΠΑΣΟΚ είχε, ως αντιπολίτευση, υιοθετήσει είναι μέγιστος.

Εξηγούμαι: η κυβέρνηση του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου (ΓΑΠ) στέλνει ενδεχομένως στο σκαμνί τα στελέχη που ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής είχε προλάβει να κάψει (Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Δούκας κ.ά.) και αφήνει στο απυρόβλητο τον πρώην πρωθυπουργό και τα γαλάζια στελέχη της διοίκησης που επιβεβαιώνουν τη «συνέχεια του κράτους» με τη συνεχή παρουσία τους σε πράξεις -αν όχι και νομικά- ηθικά καταδικαστέες.

Και για να θολώσει τα νερά, «δίνει» και τα δικά του βαρίδια (Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος ώς τώρα, Βερελής και Δρυς ή Φωτιάδης αύριο), με στοιχεία που υπήρχαν αλλά είχαν αγνοηθεί ή, απλώς, «έτσι»!

Ας δούμε όμως τι γίνεται τώρα. Δειγματοληπτικά:
  • Ο ίδιος ο ΓΑΠ και οι Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να απαξιώσουν τη δυνατότητα δανεισμού της χώρας ώστε να φτάσουμε στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας (ο ΓΑΠ το είχε πει, όχι εγώ). Και ενώ ληστεύουν μισθωτούς και συνταξιούχους ακόμη και του ιδιωτικού τομέα (επειδή τα ταμεία τους, ασχέτως αν δεν είναι προβληματικά, είναι δημοσίου δικαίου!) χαϊδεύουν επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες «πετώντας» κάποιους στο πόπολο, αλλά ξεχνώντας να ανακοινώσουν πρόστιμα ή ποινές. Και επιπλέον, στη ζούλα, μειώνουν τον φορολογικό τους συντελεστή ακόμη περισσότερο με το κόλπο γκρόσο: όσοι δηλώσουν φέτος λιγότερα κέρδη από πέρσι θα φορολογηθούν με συντελεστή μειωμένο κατά 10 μονάδες. Λέτε να δηλώσει κάποιος παραπάνω;
  • Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει συλληφθεί ψευδόμενος επανειλημμένα (εκτός κι αν ψεύδονται οι βιομήχανοι, το ΔΝΤ, η Κομισιόν και πάει λέγοντας). Ωστόσο, ενώ κλαίγεται για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, όχι μόνο δεν δίνει εντολές να βγουν στο δρόμο οι ελεγκτές, αλλά με νέα ρύθμιση επιτρέπει την καταβολή των παλαιών εισφορών (ποινικό αδίκημα η μη καταβολή) με όρους κάτι παραπάνω από τους χαριστικούς της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων των γαλάζιων διοικήσεων των ταμείων για το πώς αγοράστηκαν τα «δομημένα» ομόλογα. Συνταγματολόγος είναι, ας πει ο ίδιος τι σημαίνει αυτό νομικά.
  • Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προφανώς ακόμη δεν έχει πιστέψει πως βρέθηκε στον θώκο. Όλα γύρω της ανατινάζονται, εξαερώνονται, αποσυντίθενται και αυτή περιφέρεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και αφού αναγνώρισε ως νομικά ορθή την κλοπή του δημόσιου χρήματος από τους προμηθευτές των νοσοκομείων, μας λέει ότι το «πάρτι τελείωσε»! Φυσικά. Αφού ρουφήχτηκαν δισεκατομμύρια ευρώ με την ανοχή ή τη συγκάλυψη γαλάζιων και πράσινων διοικήσεων στα νοσοκομεία, στα ΠΕΣΥ, στα υπουργεία και στα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ασφαλιστικά ταμεία. Αλήθεια, η επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία του 4% της αξίας των φαρμάκων που καταναλώνουν τι απέγινε; Ούτε την εφαρμογή του νόμου δεν μπορούν (λέμε τώρα) να διαπραγματευτούν;

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό μέρος των κυβερνητικών δράσεων που στο μέλλον ένας θαρραλέος εισαγγελέας θα μπορούσε να ερευνήσει. Προς το παρόν εμείς ας ασχοληθούμε με το να βγάζουμε τα μάτια μας (για παράδειγμα στη στήλη "Κακοήθειες" στην "Αυγή", στις 20.06.10) και να ταΐζουμε τα γνωστά παπαγαλάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου