Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Σκοτώστε ελεύθερα, εδώ είμαστε εμείς…

σκίτσο Carlos Latuff (πηγή)

Σκοτώστε ελεύθερα, εδώ είμαστε εμείς…
Του Θανάση Καρτερού (από ΑΥΓΗ)

Όταν η υποκρισία συναντά τη φρίκη! Ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε και το νέο έγκλημα του Ισραήλ «τραγικά» γεγονότα και πέραν τούτου (ποιος, τι, γιατί) ουδέν. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι Αμερικανοί άσκησαν όλη την επιρροή τους για να είναι όσο γίνεται πιο ανώδυνο για το Ισραήλ το σχετικό ψήφισμα. ΗΠΑ, Ιταλία και Ολλανδία εξέφρασαν την αντίθεσή τους ακόμα και σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού, που ζητά τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας, ενώ η Γαλλία και η Βρετανία απείχαν από τη σχετική ψηφοφορία.


Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν κάποια «κακιά» χώρα είχε διαπράξει όσα διέπραξε το Ισραήλ, με θύματα ακτιβιστές. Τι θα πάθαινε οποιαδήποτε χώρα, αν τολμούσε να διαπράξει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ανάλογο με της Γάζας, αν δολοφονούσε κατά βούληση και με δεκάδες τρόπους αμάχους, παιδιά, γυναίκες, γέροντες, αν έστελνε αεροπλάνα, στρατό, επαγγελματίες δολοφόνους, να σκοτώνουν κόσμο σε όλο τον κόσμο, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και ηθικής. Αν έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια συνεχώς, συστηματικά και επί δεκαετίες τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αλλά το Ισραήλ έχει εξασφαλισμένη, για την ώρα τουλάχιστον, την ασυλία του. Οι πλούσιοι και κυρίαρχοι της Δύσης, μαζί με τους υπηρέτες τους σε όλο τον κόσμο -στον αραβικό κόσμο πρωτίστως- έχουν δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο δίχτυ προστασίας για το κράτος-εγκληματία. Σκοτώστε ελεύθερα, εδώ είμαστε εμείς, αυτό είναι το μήνυμα. Μήνυμα που επιτρέπει, φυσικά, στον καθ’ έξιν θρασύ και κατ’ επάγγελμα δολοφόνο αμάχων Νετανιάχου να δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε διεθνή έρευνα, διότι τα στρατεύματά του δεν είχαν άλλη επιλογή, από το να σταματήσουν με κάθε τρόπο τον στολίσκο που επεδίωκε να σπάσει τον αποκλεισμό.

Ακόμα πιο αποκαλυπτικός ο γνωστός Μπαράκ, που επισκέφτηκε τη βάση των κομάντος για να τους συγχαρεί για το έργο τους (τρεις σφαίρες στο κεφάλι δεκαεννιάχρονου Τούρκου, για παράδειγμα) και να διακηρύξει ότι «εδώ είναι Μέση Ανατολή και δεν υπάρχει έλεος για τους αδύναμους»! Βέβαιος, φυσικά, ότι δεν υπάρχει και τιμωρία για τους «δυνατούς». Οι οποίοι θα έχουν μια μέρα το τέλος όλων των δυνατών αυτού του είδους, αλλά το ζήτημα είναι πόσοι αθώοι θα πληρώσουν ακόμα την εγκληματική έπαρση των ίδιων και των συμμάχων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου